Tusze do rzęs

Eveline Cosmetics Glam Effect Mascara Volume & Long Waterproof (Wodoodporny tusz do rzęs)

• 14 lutego 2023 o 22:32
    Hit!
    Jeden z lepszych tuszy jakie miałam okazję używać. Kupiłam go skuszona promocją w Hebe i nie spodziewałam się, że stanie się on moim hitem. Ładnie rozdziela, pogrubia i wydłuża rzęsy. Ma dużą szczoteczkę, na którą nabiera się znaczna ilość produktu, co nie każdemu podpasuje. Jego wodoodporności nie miałam okazji sprawdzać, jednak zakładam że zachowuje się podobnie co inne tusze z tej samej półki cenowej. W ciągu dnia delikatnie się osypuje więc jest to mały minus, jednak nie zmienia to mojego stosunku do tego produktu. Dla mnie totalny sztos.
    Zalety:
    • ładnie rozdziela, pogrubia i wydłuża rzęsy
    Wady:
    • duża szczoteczka nie każdemu podpasuje
    • delikatnie się osypuje w ciągu dnia
    quellex
    1 grudnia 2021 o 6:34
    Zły produkt
    Moje rzęsy są proste i ciężkie do ułożenia, dlatego zwykle wybieram tusze wodoodporne. Wzięłam go na promocji w Hebe, bez większym oczekiwań wobec niego. Nie posiada żadnych wspaniałych właściwości, ot przeciętna maskara. Nie wydłuża, nie pogrubia, po prostu jest. Szczoteczka wygodna i dobrze rozdziela rzęsy. Problem nastaje po całym dniu noszenia. W trakcie dnia robi się suchy, co powoduje lekkie osypywanie sie. Drobinki tuszu wpadają do oczu, co powoduje podrażnienie. A najgorsze jest zmywanie - ani kosmetyk do demakijażu, ani płyn micelarny, ani krem, ani żel do mycia twarzy nie może tego domyć. Tusz robi się "tępy" i "oporny". Zostaje na rzęsach, w skutek czego rzęsy wypadają bardziej niż zwykle. Po 5 minutowym demakijażu mam pandę pod oczami. Źle, bardzo źle.
    Zalety:
    • Wygodna aplikacja
    Wady:
    • Przeciętność w wyglądzie
    • Wodoodporność, która miała być plusem