Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Veoli Botanica Deep Cleansing Gel Głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy z ekstraktem z zielonej herbaty z EGCG, prebiotykiem z cykorii i agawy i ALPAFLOR ALP-SEBUM

Veoli Botanica Deeply Pore Cleansing Gel Głęboko Oczyszczający Żel do Mycia Twarzy 200ml
Veoli Botanica Deeply Pore Cleansing Gel Głęboko Oczyszczający żel do mycia twarzy 200 ml
topestetic
Veoli Botanica Veoli Botanica Deeply Pore Cleansing Gel Żel do Mycia Twarzy 200 ml

• 6 stycznia 2025 o 2:58
    Nie dla suchej skóry
    Żel jest ok. Moją suchą skórę niestety ściąga . A marka ma cudowny inny żel do oczyszczania bardziej nawilżający, więc wrócę do innego clean me softly. Możliwe, że do skóry bardziej problematycznej będzie super. Odejmuje gwiazdkę, ponieważ nie jest dostosowany do mnie a cenę ma wysoką. Warto jednak wypróbować ☺️
    Zalety:
    • Ciemne, szklane opakowanie
    • Fajny zapach zielonej herbaty
  • 18 czerwca 2024 o 17:28
    Żel z kwasem salicylowym
    Żel spełnia swoją podstawową funkcję, oczyszcza cerę. Zawiera niskie stężenie kwasu salicylowego ale jest ono wbrew pozorom wystarczające, a przy wrażliwszych cerach może być nawet zbyt mocne. Raczej do stosowania raz dziennie. Nie zrobił jednak na mnie jakiegoś spektakularnego wrażenia by kupić kolejną butelkę. Co prawda wystarczy drobna ilość by umyć twarz ale cena nadal jest bardzo wysoka. Jeśli ktoś bardzo ceni sobie dobre składy bo tutaj są one dopracowane i lubi ekologiczne rozwiązania jak szklana butelka powinien zainteresować się tym produktem.
    Zalety:
    • dobry skład (zawartość kwasu salicylowego)
    • oczyszcza cerę
    Wady:
    • mała pojemność a co za tym idzie wydajność
  • 21 kwietnia 2024 o 13:03
    Delikatny żel z kwasem salicylowym dla początkujących z kwasami
    Uważam, że ten żel przypadnie do gustu osobom, które dopiero zaczynają przygodę z kwasami w pielęgnacji jak i dla tych, które są zaprawione w bojach ale do oczyszczania potrzebują czegoś delikatniejszego. Moja buzia hormonalna dobrze na niego zareagowała. Wspomagał walkę z mikrozaskórnikami, które potrafią w okrutny sposób, w jedną noc przeistoczyć się w podskórną gulę. Wiadomo, nie zniwelował wszystkich ale podczas mycia buzi pod palcami wyczuwałam ich mniejszą ilość. To jest żel więc nie ma co oczekiwać cudów, bo od tego są bardziej specjalistyczne produkty jak serum czy mocniejsze stężenia kwasów, ale oczyszczanie też ma jakiś tam wpływ. Dodatkowo ma tylko 0,1% kwasu salicylowego więc tym bardziej nie każdemu może pomóc i tu uwaga: w moim przypadku używanie tego żelu 2x dziennie zimą było błędem, ponieważ moja buzia była bardziej uwrażliwiona. Niby tylko 0,1% kwasu salicylowego ale na mnie taka częstotliwość miała dosyć negatywny wpływ. Dla mega trądzikowców czy osób z łojotokowym zapaleniem skóry pewnie nie byłoby to problemem, ba!, mogło by być nawet lepsze niż mycie np. 2% kwasem salicylowym tylko raz dziennie. Dla mojej buzi hormonalnej ale również naczynkowej 1x wieczorem wystarczył. Konsystencja żelowa. Dobrze się pieni, zużywałam jedną pompkę na twarz ale pewnie na szyję też by wystarczyło. Ma bardzo przyjemny zapach, wg mnie zielonej herbaty. Wystarcza na długo. Zaczęłam stosować 25 grudnia 2023 roku i zostało mi go jeszcze na kilka użyć, myślę że zużyję w okolicy 25, 26 kwietnia 2024. Wystarczył na 4 miesiące stosowania raz dziennie. Za tę cenę to super. Doceniam szklane opakowanie, bo będę się starała w swojej kosmetyczce trzymać kosmetyki właśnie w takich opakowaniach więc możliwe, że kiedyś do niego wrócę ale bardziej latem, jak buzia będzie się więcej pocić i wymagać głębszego oczyszczenia.
    Zalety:
    • Działanie
    • Konsystencja
    • Opakowanie proekologiczne z pompką
  • 16 kwietnia 2024 o 23:12
    Ratunek dla strefy T
    - Naturalny skład i bogactwo składników aktywnych: zielona herbata, kwas salicylowy, wierzbownica alpejska (prebiotyk), niebieska stokrotka, żurawina, inulina z cykorii i agawy (prebiotyk), kofeina - Porządne opakowanie - butelka z ciemnego szkła z pompką - Wydajny - 1 pompka wystarczy, by oczyścić twarz, szyję i dekolt - Odpowiednia konsystencja żelu, przezroczysty, zielonkawy, nie ścieka z dłoni, a przy masażu tworzy aksamitną pianę - Lekki, przyjemny zapach, wybija się aromat herbaty - Po umyciu skóra jest dobrze oczyszczona, miękka, ukojona, bez uczucia ściągnięcia Używanie żelu to czysta przyjemność, bardzo dobrze oczyszcza skórę, największą różnicę zauważam w ilości wydzielanego sebum, cera zdecydowanie mniej się wyświeca, pory są delikatnie mniej widoczne. Doskonały produkt dla cery mieszanej, trądzikowej, pięknie oczyszcza i koi skórę.
    Zalety:
    • Skład
    • Dokładne oczyszczenie
    • Regulacja sebum
    Wady:
    • Minusik: instrukcja zaleca omijanie okolicy oczu
  • 19 października 2023 o 12:30
    Drogi żel, ma dużą konkurencję na rynku.
    Używam codziennie SPF 50+ i demakijaż oraz wieczorne oczyszczanie skóry to dla mnie podstawa pielęgnacji. Co mogę napisać o żelu? Ma piękny, relaksujący zapach zielonej herbaty, dodatek barwnika do składu INCI nadaje lekko zielony kolor, żel się pieni, łatwo zmywa z twarzy. Nie uczula, nie przesusza skóry twarzy, dobrze oczyszcza. Tyle. Dla mnie to trochę za mało, szczególnie że żel kosztuje 110 PLN i ma pojemność 200 ml. Opakowanie. Butelka szklana, z dozownikiem. Bardzo wygodne opakowanie. Nie ma problemu z zamknięciem produktu. Działanie. Żel jest bardzo przyjemny w użytkowaniu, pięknie pachnie, łatwo zmywa się z twarzy. Nie szczypie w oczy. Używam jako 2 kroku w wieczornym oczyszczaniu skóry. Świetnie domywa twarz po oczyszczeniu olejkiem / emulsją. Jednak mam wątpliwości, czy sam byłby w stanie oczyścić skórę twarzy z kremu BB, bronzera i SPF 50+. Skład. Świetny, naturalny, bez drażniących składników. Robi dokładnie to samo co robią inne żele do oczyszczania twarzy. Nie zauważyłam żadnego dodatkowego działania, plusów, przewagi nad produktami konkurencji, nie zachwycił mnie niczym. Na rynku są dostępne kosmetyki o wyższym stężeniu substancji aktywnych i w znacznie niższej cenie. Ma bardzo dużą konkurencję na półce w drogerii, raczej nie sięgnę po ten kosmetyk ponownie. Muszę dodać, że stosowany codziennie po dłuższym czasie może podrażnić skórę twarzy. Mam wątpliwości, czy nadaje się on do codziennego użytku. Poza tym nie zauważyłam działania, jakie obiecuje producent: zmniejszona widoczność porów, brak uczucia ściągnięcia, redukcja zaczerwienień. Uważam, że kosmetyk może spowodować podrażnienie i zaczerwienienie skóry, u mnie tak się stało.
    Zalety:
    • szklana butelka
    • skuteczny produkt do oczyszczania
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • wysoka cena
    • nie wyróżnia się na tle konkurencji
    • oczyszcza tak samo jak inne produkty
    Drogeria Super-Pharm