Health Labs Care, Pure On, Łagodny żel myjący

2 HIT!
67 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiUnikalne połączenie łagodnych substancji myjących oraz emolientów sprawia, że produkt skutecznie oczyszcza skórę nie naruszając bariery lipidowej oraz pH powierzchni naskórka.
Dzięki zawartości ceramidów i emolientów, substancji higroskopijnych i biopolimerów żel Pure On doskonale przygotowuje skórę do dalszej pielęgnacji. Pozostawia skórę nawilżoną, nie powoduje przesuszenia i ściągnięcia. 100 % kobiet potwierdza, że jest niezwykle delikatny dla skóry.
Dzięki zawartości prebiotyków w składzie żelu Pure On wspierasz równowagę mikrobioty.
Łagodny żel myjący Pure On łączy funkcję oczyszczającą z funkcją pielęgnacyjną. Substancje myjące, surfaktanty, zostały dobrane tak, by oczyszczać skórę w sposób efektywny a jednocześnie delikatny - żel może być stosowany również przez osoby o skórze wrażliwej. Ponadto dzięki zawartości składników aktywnych żel zapewnia skuteczne wsparcie funkcjonowania bariery ochronnej naskórka.
Skuteczne oczyszczenie i pielęgnacja skóry twarzy
● Delikatnie oczyszcza skórę bez naruszania bariery lipidowej
● Łagodzi podrażnienia
● Pozostawia skórę nawilżoną i miękką w dotyku
● Nie pozostawia uczucia ściągnięcia
● Pomaga utrzymać fizjologiczne pH skóry 5,5
Cechy produktu
- Rodzaj
- oczyszczanie twarzy
- Cera
- sucha, alergiczna / atopowa, mieszana, wrażliwa, normalna
- Właściwości
5 /5 HIT!
19 grudnia 2022, o 13:12
Kupiony w: Nie podano
Najlepszy jaki miałam
Kosmetyku używam od kilku tygodni, jest bardzo delikatny dla skóry, a zarazem idealnie myje moją twarz, bez potrzeby dodatkowego płynu czy toniku. To co lubię w tym kosmetyku to formułę, zapach, opakowanie i dozownik. Wszystko działa sprawnie i wygląda przepięknie. Z uwagi na moją cerę, mieszaną, najbardziej wymagającą w pielęgnacji, płyn sprawdza się idealnie. Nie wysusza skóry, po myciu jest aksamitna w dotyku, czysta i co najważniejsze, czuje się po nim dobrze, nie ściąga skóry i zawsze mam poczucie, ze ten kosmetyk idealnie koresponduje z moją cerą.
ZALETY: konsystencja
zapach
- Wydajność: 4
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Stosunek jakości do ceny: 4
- Opakowanie: 5
Bardzo łagodny żel, odpowiedni do skóry wrażliwej, ale cena jednak odstrasza
Żel myjący Health Labs Care jest produktem, którego byłam bardzo ciekawa. Jako posiadaczka cery suchej, wrażliwej, skłonnej do atopii zawsze będę zainteresowana kosmetykami oczyszczającymi, które działają na skórę w sposób delikatny. Tu Producent obiecuje nam łagodne, ale i skuteczne oczyszczenie. To świetnie się składa, bo o ile przez ostatni miesiąc nie mogłam narzekać na wygląd cery, tak w ostatnich kilku dniach pogoda bardzo się popsuła, często pada deszcz, wieje nieprzyjemny, zimny wiatr a temperatura spadła w okolice zera. Taka zmiana pogody odbiła się na mojej wrażliwej skórze, wystarczył krótki spacer i zła ocena warunków pogodowych a następnego dnia (pomimo wieczornej pielęgnacji) obudziłam się z piekącą, podrażnioną skórą. Taki stan leczę od 2 dni i na szczęście pierwsze efekty już widać a ten żel myjący bardzo mi w tym pomaga.
Zacznę może od przestawienia co nieco. Opakowanie jest jakby luksusowe: masywne, wykonane z matowego szkła, zawierające dobrze dobraną do konsystencji pompkę, którą przesuwając w bok można zablokować. Formuła żelu to przezroczysty, gęsty żel o delikatnym, świeżym zapachu. Zawiera delikatne składniki myjące, które nie drażnią skóry, nawet tej już dotkniętej problemem podrażnienia. Oczyszcza skórę łagodnie, ale daje poczucie dobrze umytej skóry bez wysuszenia dzięki zawartości oliwy z oliwek oraz oleju rycynowego. Ten drugi zapobiega odparowywaniu wody i zatrzymuje ją w skórze, co teraz jest mi niezwykle przydatne, bo czuje przesuszenie a sezon grzewczy na pewno w tym nie pomaga.
Do jednorazowego użycia zwykle aplikuję 3 pompki. Pod wpływem wody żel pozwala się nieco spienić i ładnie domywa resztki makijażu, którego mógł nie usunąć micel. Po osuszeniu skóry ręcznikiem nie odczuwałam przez dłuższy czas ściągnięcia czy dyskomfortu, do momentu mojego nieszczęsnego spaceru, bo przecież teraz cera jest przesuszona i takie ściągnięcie się zdarza. Ale biję się w pierś, bo złe zabezpieczenie skóry było wyłącznie moją winą, żel wpływa na nią bardzo łagodnie i sam z siebie jej nie ściąga. Udowodnił mi to przy wcześniejszym stosowaniu przez ostatnie tygodnie, nie musiałam panicznie sięgać po tonik i krem, wszystko przebiegało na spokojnie i w swoim tempie. Żel zawiera lekko kwaśne pH (5,5), czyli idealne dla skóry twarzy, bo nie wpływa na nią ani wysuszająco, ani nie spowoduje niedoskonałości (przy zbyt niskim pH miałoby to miejsce, bo występowałaby nadprodukcja sebum, zaskórniki, itd). Tu tego nie ma, całe szczęście.
Ogólnie z żelu jestem zadowolona i jako posiadaczka skóry wrażliwej i suchej potwierdzam, że mojej skórze krzywdy nie zrobił i traktuję go jako kosmetyk bezpieczny. Wydajność jest ok, po miesiącu używania 2x dziennie w ilości 3 pompek mam jeszcze pół opakowania. Jedyne co tu może zaboleć to cena, bo żel kosztuje 129zł za pojemność 200ml. Jak za myjadło do twarzy to naprawdę sporo i tylko przez to nie wiem czy ponowiłabym zakup. Na rynku jest wiele kosmetyków równie łagodnych a kosztujących dużo mniej, np Physiogel w cenie około 30zł. Jeśli komuś cena nie wadzi to polecam, ja w takiej cenie raczej powiem pass.
ZALETY: + żelowa formuła, która pozwala lekko się spienić
+ zawiera delikatne substancje myjące, które nie drażnią skóry
+ nie wysusza (ma lekko kwaśne pH 5,5)
+ oczyszcza łagodnie, ale skutecznie domywając resztki makijażu, kurzu, sebum
+ bezpieczny dla skóry wrażliwej, podrażnionej
+ ma ładny, delikatny zapach
+ masywne, eleganckie opakowanie ze szkła z higieniczną pompką
+ wydajny
WADY: - cena, jak dla mnie jednak zbyt wysoka
*Żel myjący otrzymałam do testu w KR, niemniej opinia jest szczera, zgodna z moimi odczuciami.
5 /5 HIT!
17 listopada 2022, o 23:01
- Stosunek jakości do ceny: 4
Bardzo dobry żel
Moja cer jest mieszana w kierunku do słuchaj. Przetestowałam ten żel na wszystke możliwe sposoby. Jest dla mnie idealny. Brak uczucia ściągnięcia skóry po jego zastosowaniu powodował, że nie musiałam spieszyć się z nakładaniem ekspresem pielęgnacji.
Krótki i bardzo dobry skład.
Czuje, że twarz po użyciu tego produktu jest bardzo dobrze przygotowana na przyjęcie pielęgnacji.
Żel się nie pieni, a mimo wszystko pięknie zmywa makijaż oraz pielęgnację dzienną (z zastosowaniem filtrów UV). Idealnie oczyszcza cerę.
Polecam ten produkt. Czuć, że to produkt z wyższej półki.
Szklane opakowanie oraz minimalne zastosowanie plastiku zdecydowanie na plus.
Kupię kolejny produkt.
ZALETY: *bardzo dobry skład
* piękne opakowanie
* bardzo dobry wpływ na skórę
* bardzo wydajny
* brak zapachu
WADY: * cena,
17 listopada 2022, o 15:59
To coś innego
Health Labs Care, Pure On, Łagodny żel myjący jest bardzo delikatny. Nie jest gęsty, nie pieni się mocno. Po umyciu buzi skóra nie szczypie ani nie ma ściągnięcia. Skóra po zastosowaniu tego żelu jest nawilżona, oczyszczona i nie robi się czerwona. Jest mięciutka w dotyku. To niespotykany produkt, ponieważ nie czuć działania gęstej piany i składników w trakcie mycia tylko niezwykle doznanie odczuwamy po umyciu.
Produkt jest wydajny i szczególnie polecam wymagającym cerom. Jako wspomaganie przy kuracjach kwasowych lub peelingach.
Da ukojenie i wystarczy na bardzo długo.
17 listopada 2022, o 12:35
Używa produktu od: 2 tygodnie
- Zapach: 4
- Opakowanie: 5
Produkt na miarę kosmetyków dermatologicznych!
Żel Pure On jest ze mną od kliku tygodni, osobiście jestem posiadaczką cery mieszanej ze skłonnością do przesuszania co w ostatnich miesiącach niestety mocno się w moim przypadku uwidaczniało..
Moje pierwsze wrażenie było pozytywne ponieważ przy pierwszym użyciu zwróciłam uwagę na konsystencję oraz zapach produktu - konsystencją osobiście jestem bardzo mile zaskoczona ponieważ żel jest faktycznie żelem a nie jak to bywa z mocnym rozrzedzeniem. Tak więc konsystencja jak najbardziej na plus, fajnie że opakowanie ma pompkę - dzięki temu nie musimy się martwić o rozlewający się żel po zamknięciu tylko możemy dozować odpowiednią ilość.
Zapach nieco przypomina mi lekarstwa ale jest bardzo delikatny i dlatego też za pierwszym razem skojarzył mi się z produktami dermatologicznymi.
Po regularnym stosowaniu moja skóra pozostaje nawilżona, brak jakichkolwiek podrażnień czy też niedoskonałości. Żel w żaden sposób nie obciążył mojej skóry , delikatne a jednocześnie dokładne oczyszczanie także jest plusem.
Moja skóra jest odświeżona, odżywiona i zdecydowanie ten kosmetyk zostanie ze mną na dłużej!
Duuuży plus za wydajność ponieważ taka buteleczka podejrzewam że posłuży na długo :)
Dodam że samo opakowanie nawet nie spodziewałam się że będzie w sumie tak masywne ponieważ jest szklane - bardzo jestem z tego faktu zadowolona gdyż wiadomo, szkło jest zdecydowanie bardziej ekologicznym surowcem tak więc brawo Healh Labs za świetną jakość, super działanie produktu oraz stworzenie można powiedzieć kosmetyku luksusowego .
3 /5
16 listopada 2022, o 23:24
Nie kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Stosunek jakości do ceny: 2
Rozczarowanie
Gdybym oceniała produkt po samym opakowaniu, zdecydowanie stwierdziłabym, że oto w moje ręce trafił produkt luksusowy. Został on zapakowany w białe eleganckie pudełko, natomiast sam żel wydobywa się z eleganckiej szklanej butelki z wygodną pompką i złotą nakrętką, która mogłaby być ozdobą niejednej łazienki.
Żel jest przezroczysty, bezbarwny o bardzo subtelnym, prawnie niewyczuwalnym zapachu. W połączeniu z wodą delikatnie się pieni.
Producent w wytłoczonych na butelce słowach chwali się skutecznym oczyszczającym działaniem produktu przy jego jednoczesnej łagodności dla skóry. Według opisu powinniśmy się nawet spodziewać nawilżenia. Tego ostatniego nie zauważyłam i ani przez chwilę się nie spodziewałam. Trudno oczekiwać nawilżenia od produktu, ktory ma kontakt ze skórą ledwie przez kilka sekund a następnie jest zmywany. W kwestii oczyszczania o ile trzeba przyznać, że całkiem dobrze radzi sobie ze zmywaniem pozostałości makijażu, to kompletnie nie daje sobie rady z moimi zatkanymi porami. Moja skóra po umyciu stawała się napięta i lekko przesuszona jak zawsze w kontakcie z kosmetykiem zasadowym. Czasami na policzkach pojawiały się nawet lekko piekące zaczerwienienia, choć szczególne uwrażliwienie mojej skóry w ostatnim czasie spowodowane jest stosowanien kutacji antytrądzikowej więc nie mogę tak zupełnie zrzucać winy na ten żel. Choć jedno jest pewne: na pewno tych podrażnień nie łagodził, a wręcz uwidaczniał.
Podsumowując, po tak drogim żelu spodziewałabym się bardziej spektakularnych efektów oczyszczających a przynajmniej tego, że nie będzie zaogniał podrażnień. Być może sprawdzi się u posiadaczek mniej wymagającej cery bez niedoskonałości i skłonności do powstawania piekących zaczerwienień.
Do plusów należy na pewno zaliczyć wydajność, skuteczność w zmywaniu resztek makijażu oraz piękne i wygodne w użyciu opakowanie
16 listopada 2022, o 22:29
- Opakowanie: 5
Żel myjący Pure On zaskoczył mnie swoim eleganckim opakowaniem i szklaną efektowną buteleczką, idealnie się nakłada jest dość wydajny. Żel dobrze się rozprowadza, nie pieni zbyt mocno, pozostawia uczucie czystości (średnio zmywa makijaż oczu) nie spina skóry, pozostawia skórę nawilżoną i miękką w dotyku. Po umyciu twarzy (mam mieszaną cerę) skóra staje się oczyszczona, jakby wdzięczna za użycie tego kosmetyku, pory widocznie się zmniejszyły a zaskórniki stają się mnie widoczne, zaczerwienienia i podrażnienia przestały dokuczać widać że działanie tego kosmetyku ma dużą moc :) Gorąco go polecam
ZALETY: - piękne opakowanie
- szklana buteleczka
- skuteczne działanie
- wydajność
WADY: brak
16 listopada 2022, o 21:30
- Opakowanie: 5
Idealny drugi krok oczyszczania twarzy
Mam cerę problematyczna, wrażliwą przy okazji skłonna do zapychania i niedoskonałości. Dotychczas nie było dnia, żeby cera wyglądała dobrze. Jak nie podrażnienia i zaczerwienienia to zapchane pory oraz zaskórniki. Od miesiąca używam żelu w drugim kroku dwuetapowego oczyszczania twarzy i to co ten żel zrobił z moja twarzą to jest obłęd! Zero ściągnięcia po myciu, zero podrażnień przy okazji zero pojawiających się niespodzianek oraz zaskórników. Napewno zakupie żel ponownie i przy okazji sprawdzę inne produkty tej marki bo skoro żel do mycia zrobił na mnie takie wrażenie to jestem ciekawa pozostałych produktów.
16 listopada 2022, o 12:13
luksusowy zapach
Uważam, że łagodny żel myjący Pure On delikatnie oczyszcza - zauważyłam to stosując go rano i wieczorem. Była to przyjemność.
Chętnie sięgnę ponownie po Pure On ponieważ zrobił na mnie pozytywne wrażenie, ten przepieknie pachnący żel do mycia buzi chciałabym mieć zawsze w swojej łazience. Moim zdaniem, ten zapach kojarzy się z luksusowymi hotelami.
Zdecydowanie zauważyłam, że kosmetyk pozostawia skórę nawilżoną i miękką w dotyku - takie wrażenie opisał też mój mąź który dał mi taki komplement :) Jest to zasługa Pure On!
16 listopada 2022, o 09:05
- Opakowanie: 5
Świetny żel myjący do twarzy
Mam bardzo wymagającą cerę. Przez AZS dużo kosmetyków nie nadaje się do niej. Żel myjący Pure On zaskakująco idealnie dopasował się do mojej cery. Nie podrażniał (wow!!), a nawet koił podrażnienia! Nie naruszył bariery lipidowej. Cera po użyciu była nawilżona i rozświetlona. Po regularnym używaniu zauważyłam, że na twarzy występuje mniej wyprysków oraz mniejsza ilość wydzielania sebum na co dzień.
Opakowanie jest bardzo ładne i dzięki pompce wygodne w użyciu. Dodatkowo pojemność kosmetyku jest duża, a sam produkt wydajny. Jedno opakowanie wystarczy na bardzo długo. Zapach jest jak dla mnie neutralny.
Zdecydowanie wprowadzenie tego żelu do codziennej pielęgnacji twarzy było dobrym ruchem. Zagości na dłużej w mojej kosmetyczce.
16 listopada 2022, o 07:52
Nie kupi ponownie
- Wydajność: 4
- Zapach: 4
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 4
Jest dobry i łagodny, ale zdecydowanie zbyt drogi!
Health Labs to marka słynąca z fajnych, naturalnych produktów. Serum z wit.C mam nadal w użyciu i z każdym tygodniem widzę coraz lepsze efekty, dlatego też ogromnie byłam ciekawa tego żelu - przy skórze wrażliwej i suchej porządne myjadło, które oczyści i przy tym nie zrobi krzywdy jest na wagę złota.
Czy Pure On spełnił moje oczekiwania i wymagania?
W zasadzie tak, jednak w mojej opinii nie ma w nim niczego, co usprawiedliwiałoby tak wysoką cenę!
ZALETY:
+Estetyczne i proste opakowanie z pompką. Szklane - to może być i wada, i zaleta, pod prysznicem trzeba uważać, by nie upuścić tej butli, no ale z pewnością jest to rozwiązanie bardziej eko, niż plastik (choć ja w tej materii jestem jednak za plastikiem, zwłaszcza, że wszystko leci mi z rąk).
+ Żelowa formuła - produkt jest średnio gęsty, nie spływa z dłoni.
+ Bardzo subtelny, świeży zapach - ale naprawdę delikatny, na pierwszy ''niuch'' niemal niewyczuwalny.
+ Bardzo dobry skład, przyjazny alergikom i posiadaczom skóry wrażliwej.
+ Żel dobrze wywiązuje się ze swojego zadania - dobrze oczyszcza, ale nie wysusza skóry i działa łagodząco na podrażnienia - po umyciu twarz jest miękka, gładka i czysta, a wszelkie zanieczyszczenia są skutecznie usunięte.
Sprawdza się zarówno w dwuetapowym oczyszczaniu, jak i o poranku celem usunięcia resztek nocnej pielęgnacji i ew. zanieczyszczeń.
+ Nie podrażnia ani skóry twarzy, ani oczu.
WADY:
- Średnia wydajność - wynika to z tego, że żel pieni się bardzo delikatnie, a żeby oczyścić twarz, potrzebuję około 3-4 pompki (na jedno użycie). Butelka ma pojemność 200 ml, więc żel używany dwukrotnie w ciągu dnia kończy się dosyć szybko.
- Wysoka cena regularna - 129 zł! Normalnie nie miałabym z tym problemu - nie takie kwoty człowiek wydaje na pielęgnację, ale tutaj chodzi o coś innego - zwyczajnie, ten produkt nie wyróżnia się niczym szczególnym i nie widzę tutaj uzasadnienia tak wysokiej ceny.
Myć - myje pięknie, łagodzić - łagodzi, nie ściąga, nie wysusza, nie podrażnia - tyle, że taki sam efekt daje mi pianka do twarzy z Faceboom, która kosztuje poniżej 20 zł...
Reasumując - mimo spełnionych obietnic producenta - bo żel rzeczywiście jest łagodny, a przy tym skuteczny - nie sięgnę po ten produkt ponownie. Nie widzę powodów, bym wydawała prawie 130 zł za kosmetyk myjący, podczas gdy taki sam efekt dają mi preparaty wielokrotnie tańsze.
Czy polecam? Tu zdecydujcie same - jeśli cena Wam nie przeszkadza, to bierzcie śmiało, zwłaszcza jeśli zależy Wam na kosmetyku delikatnym i przy tym skutecznym.
Ja zakupu nie ponowię, z w/w powodów ;).
15 listopada 2022, o 22:05
Nie wie, czy kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Stosunek jakości do ceny: 2
Dobry ale bez szału
Bardzo fajny żel do mycia twarzy. Jest na tyle delikatny że krzywdy nie zrobi nawet "trudnej" cerze. Przyjemny zapach i konsystencja. Jest bardzooooo wydajny. Serio jedno opakowanie myślę że wystarczy na 2 miesiące. Natomiast nie jest to jakiś mega innowacyjny produkt. Skóra po myciu w moim przypadku jest lekko napięta (mam skórę mieszaną w kierunku tłustej). Z trudniejszymi podrażnieniami myślę że sobie nie poradzi. Myślę że dobrze będzie wypadał w parze z innym, silniejszym produktem do oczyszczana twarzy.
produktów70
recenzji1179