Niestety nie jestem zadowolona z tego tuszu. Mam niezłe rzęsy - są długie, ale cienkie, więc zawsze sięgam po maskary pogrubiające, a z racji bycia blondynką i posiadania jasnych końcówek rzęs, tusz powinien mieć mocny, czarny kolor. Kolor jest właśnie jedną z nielicznych obietnic producenta, która według mnie została spełniona.
Główny zarzut, jaki mam do tej maskary, to niemiłosierne rozmazywanie się nawet pod wpływem najmniejszej ilości wilgoci. Wiele razy, np. po wejściu do autobusu, napotykałam zdziwione spojrzenia współpasażerów - po spojrzeniu w lusterko okazywało się, że tusz mam na górnych powiekach, pod oczami, dosłownie wszędzie - i nie były to pojedyńcze kropki, tylko czarne błoto. W ten sposób praktycznie cały makijaż był zrujnowany. Dodam, że działo się tak wcale nie w deszczowy dzień, czy podczas padającego śniegu, nie! Było tak przy zwyczajnej zimowej wilgoci w powietrzu, przy (czasami) lekkim wietrze i niełzawiących oczach. To niestety kompletnie dyskwalifikuje dla mnie ten tusz. Jeśli dodać do tego, że producent reklamuje tę maskarę, jako taką o przedłużonej trwałości (30H!), to na samą myśl o tym, ogarnia mnie opętańczy chichot.
Samo pogrubienie też nie było w pełni zadowalające - oceniam je na 3/10. Myślałam, że ten parametr polepszy się po około 2 tygodniach używania, kiedy tusz nieco zgęstnieje - nic z tych rzeczy. Tusz słabo "otula" rzęsy przy pierwszej warstwie, a przy drugiej zaczyna tworzyć patyki w grudką na końcu.
Szczoteczka jest miękka i nie podrażnia powiek podczas malowania. Jak na moje upodobania jest nieco za duża, ale to kwestia preferencji. Jest to typ z włosia, nie z plastikowych kolców.
Co do zmywania, nie mam większych zastrzeżeń - na pewno lepiej schodzi wtedy, gdy tego nie chcemy, niż podczas wieczornego demakijażu. Na szczęście tusz nie kruszy się w postaci drobinek i nie podrażnił moich oczu (noszę soczewki kontaktowe). Przyznać jednak trzeba, że niewiele go zostawało po kilku godzinach, więc nie było się co kruszyć.
Ogólnie jestem mocno rozczarowana tą maskarą i pomimo, że robię to ciężkim sercem, bo lubię markę i zostałam wybrana jako jedna z testerek, nie mogę jej polecić i sama na pewno jej nie kupię.
- Trwałość
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl