Tusze do rzęs

Bourjois Volume Glamour Ultra Care Mascara Odżywczo - pogrubiający tusz do rzęs

Nasi użytkownicy zostawili 140 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 października 2021 o 0:19
    miłe wrażenia, w sam raz dla codziennego efektu.
    Nie będę kłamać i opisywać peanów, co to ten tusz nie robi. Bo robi wiele, ale! Nie wydłuża pod niebiosa, nie pogrubia szalenie i tak dalej. Powiedzieć Volume- powiedzieć nie mogę (a z prawdziwą Volume miałam już do czynienia), ale Glamour już tak. Bo choć nie działa szalenie, cieszy wieloma innymi zaletami. To naprawdę dobra jakościowo mascara- i pod względem formuły i pod względem szczoteczki. Obie może nie zachwycają, ale mogę powiedzieć, że z pewnością zadowalają. * Szczoteczka jest zupełnie taka, jak lubię- klasyczna, z odpowiedniej długości włoskami. Te z łatwością wychwytują nawet najkrótsze włoski. Jest lekka, a jej rączka `poręczna`- bardzo dobrze się nią operuje. Nie `dziubie` w oczy, jak inne jej podobne. * Formuła natomiast łagodna dla oczu- absolutnie komfortowa w noszeniu, nie podrażnia. Pozwala na dokładanie warstw i budowanie efektu. I słówko o efekcie właśnie, czyli do meritum. Tu naprawdę nie ma szalonej objętości (choć bardzo bym chciała!). Jest po prostu taki dzienny look, rzęsy są przyciemnione i podkreślone. Nieco wydłużone, nieco pogrubione, przyzwoicie rozdzielone. I teraz zalety, o których wspomniałam wcześniej: Tusz nie odbija się, nie obkrusza, nie pozostawia grudek. Pod tymi wszystkimi względami jest świetny! Jest też trwały- nic się z nim nie dzieje przez wszystkie godziny dziennego użytkowania w sprzyjających warunkach. W warunkach wzmożonej wilgotności wypada nieco słabiej, ale który niewodoodporny tusz da sobie wtedy radę... Tak więc bardzo to przyzwoita macsara, w sam raz do podkreślenia rzęs i uzyskania dziennego efektu. Dobrze prezentuje się też z odżywką arganową od Eveline- efekt wówczas jest nieco lepszy. Na większe wyjścia wolę coś innego, bardziej objętościowego.
  • 19 grudnia 2020 o 21:51
    dla krótkich rzęs jak najbardziej !
    To był mój pierwszy tusz z Bourjois i od razu okazało się to trafieniem w 10tkę. Tusz zamknięty jest w biało -czarnym opakowaniu o nieco owalnym kształcie, bardzo wygodnym podczas użytkowania. Mam krótkie rzęsy i trochę obawiałam się szczoteczki z tak gęstym włosiem ponieważ najlepiej sprawdzały się zawsze silikonowe. Tusz ma kolor głębokiej czerni, która wygląda bardzo naturalnie po nałożeniu. Co dla mnie ważne tusz nie kruszy się i nie osypuje przez cały dzień, bez problemu zmyjemy go każdym płynem do demakijażu. Nie podrażnił mnie ani nie uczulił. Po nałożeniu uzyskałam bardzo ładny efekt rozdzielonych, pogrubionych i delikatnie podkręconych rzęs a nie używam zalotki. Mimo, że szczoteczka na końcu jest "ścięta" to dotrzemy również bez problemu do małych rzęs w kącikach. Tusz nie sklejał moich rzęs i mimo większej ilości warstw żeby bardziej podkreślić rzęsy nie robiły się pajęcze nóżki. Uzyskamy pięknie podkreślone spojrzenie ale w bardzo naturalny sposób. Jeżeli zależy nam na bardzo mocnym podkreśleniu rzęs np. na imprezę to może nie spełnić naszych oczekiwań. Efektu odżywienia nie zauważyłam mimo obietnic producenta ale osobiście nie wierzę żeby tusze do rzęs działały w ten sposób. Podsumowując jest to bardzo przyjemny produkt, który nie zrobi nam wizualnej krzywdy przy robieniu makijażu.
    Zalety:
    • wydajny,
    • rozdziela rzęsy,
    • pogrubia je i unosi,
    • głęboka czerń,
    • nie kruszy się i nie osypuje
  • 27 marca 2020 o 15:08
    Niezły
    Kupiłam ten tusz, bo lubię te markę i ogólnie był niezły, ale nie na tyle, żeby do niego wracać. Pogrubiał rzęsy i je rozdzielał, odcień czerni był intensywny, ale nie kontrastował bardzo mocno z moją jasną karnacją. Są dostępne tańsze i lepsze tusze, wydajny i łatwo dostępny.
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 stycznia 2020 o 18:07
    Mój 1 tusz z Bourjois jaki używałam
    Tusz do rzęs Bourjois Vokume Glamour ultra care był to mój pierwszy tusz tej marki, kupiony w promocji już jakiś czas temu że względu na dobre opinie, pogrubiające właściwości i ochronne działanie. Tusz zapakowany jest w klasyczne dla marki opakowanie o kontrastowym kolorze czarno białym, wpada w oko, dość prosta szata graficzna. Po otwarciu ukazała się duża szczoteczka z włosia, dla mnie preferowany typ bo lepiej mi się operuje i choć szczoteczka do najmniejszych nie należy to łatwo nią malować nawet dolne rzęsy. Tusz ma głęboką czerń, dobrze się rozprowadza, ładnie je pogrubia i podkreśla, są dobrze uwodocznione. Może nawet lekko unosi. Szczoteczka dobrze rozdziela rzęsy, dokładnie pokrywając każdą z nich. Dla mnie najważniejsze, że sprawdza się jako maskara pogrubiająca i rzęsy faktycznie wydają się bardziej gęste. Czy działa jakoś regenerująco lub odżywczo to chyba ciężko stwierdzić bo wymaga to długiego czasu stosowania, ale na pewno rzęsy mocniej nie wypadły. Nie rozmazuje się, nie osypuje. Nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje łzawienia oczu. Łatwo się go zmywa płynem micelarnym. Cena w promocji jest niezła, wydajność standardowa, ok 3 miesiące.
    Zalety:
    • Czerń
    • Szczoteczka
    • Pogrubia
    • Podkreśla rzęsy
    • Nie rozmazuje się
    • Nie podrażnia
    • Nie uczula
    • Nie powoduje łzawienia
    • Łatwo się zmywa
    • Wydajny
    Wady:
    • Cena regularna
  • 16 maja 2019 o 14:34
    Mój ulubiony produkt!
    Używam tego tuszu już długo ponad rok i nie zamieniłabym go na żaden inny. Doskonale wydłuża moje rzęsy i zwiększa ich objętość, a pod długim stosowaniu także delikatnie odżywia. Jedynym minusem jest to, że delikatnie odbija się na dolnej powiece, ale ciężko powiedzieć czy to wina produktu czy moich przetłuszczających się powiek. Słowem - dla mnie najlepszy.
    Zalety:
    • Doskonałe wydłużenie
    • Zwiększa objętość
    • Wydajny
    • Odżywia rzęsy
    Wady:
    • Po długim noszeniu odbija się na dolnej powiece