Tusze do rzęs

Celia Woman, Tusz do rzęs pogrubiająco - wydłużający w tubie

Dax Cosmetics
Celia Tusz do rzęs w tubie
Celia Tusz do rzęs w tubie 020201294
Celia

Nasi użytkownicy zostawili 78 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    4 czerwca 2024 o 16:56
    Z dobrą szczoteczką robi bardzo ładne rzeczy
    Moje rzęsy są mocno przeciętne-niezbyt długie, dosyć gęste i cienkie, jasne od połowy długości, a więc słabo widoczne. Od tuszu oczekuję zawsze pogrubienia oraz zagęszczenia z dobrym rozczesaniem-w jednym miejscu mam lukę gdzie rzęsy mi nie rosną i dobre wyczesanie pomaga mi to zakryć. Ważne jest też dla mnie by mascara nie powodowała podrażnienia moich wrażliwych oraz alergicznych oczu. Ten słynny tusz w tubce Celii zamówiłam przez internet(korzystając z tego, że był dostępny u sprzedawcy gdzie kupowałam inne produkty) z czystej ciekawości-odkąd pamiętam gdzieś tam się przewijał w internecie jako żywy relikt minionej epoki kosmetycznej. I muszę przyznać jedno-zaskoczyłam się bardzo. Na plus. Zacznę od kwestii technicznej, czyli opakowania oraz sposobu uzupełniania. Tubka jest metalowa i ma wąski długi dziubek do aplikacji. Zauważyłam, że używając tego aplikatora łatwiej mi o to by zawartość wypłynęła mi w sposób niekontrolowany, a jednocześnie cały proces przebiega mega wolno. Dlatego ja tę końcówkę odkręcam i wyciskam tusz prosto z gwinta(że tak to ujmę). W przypadku tego kosmetyku bardzo ważna jest odpowiednia szczoteczka. Na początku używałam go w opakowaniu po jakimś średnim tuszu z Miss Sporty i efekt także był przeciętny-rzęsy uczernione, nieco pogrubione, ale brakowało im objętości oraz formy. Jednak już wtedy zauważyłam, że Celia jest zaskakująco trwała i świetnie zachowuje się na rzęsach. Przez większość dnia nie ma żadnego rozmazywania, kruszenia się czy odbijania, trzyma się naprawdę bardzo dobrze przez kilkanaście godzin i przed wieczornym demakijażem wygląda ładnie. Do tego nie podrażnia oczu, nie osłabia rzęs i daje się łatwo zmyć każdym przyzwoitym płynem do demakijażu. Zachęcona tymi spostrzeżeniami następną porcję Celii przepakowałam do opakowania po mascarze Hean Sensual, która to ma dla mnie absulotnie rewelacyjną szczoteczkę. I ten duet zrobił z moich rzęs niemal firany-zagęszczone, pogrubione, wydłużone(ale nie na tyle by jeździły mi po szkłach okularów) oraz pięknie rozczesane, bo Celia nie robi grudek czy owadzich sklejonych nóżek. Autentycznie dostałam efekt droższych tuszy Maybelline za połowę ceny i do tego z polskim producentem(niby mało znaczący szczegół, ale lubię patriotycznie wspierać rodzime firmy) . Do pełni rzęsowo-tuszowego szczęścia brakuje mi jednego-większej trwałości w opakowaniu. Niezależnie od tego jaką ilością produktu uzupełnię dokładnie wymyte opakowanie, to i tak wysycha niecały miesiąc do stadium niezdatnego do użytku. Zważywszy na fakt, że nie mam aż tyle cierpliwości do tak częstego czyszczenia opakowania po mascarze-troszkę to Celii ujmuje. Ale jako opcję budżetową oraz kosmetyczną ciekawostkę to uważam, że warto, a nawet trzeba wypróbować ten produkt.
  • 31 lipca 2020 o 17:30
    Tanie i dobre
    Ten tusz kupiłam w pełnowymiarowym opakowaniu plus uzupełnienie. Korzystało mi się z niego bardzo dobrze. Tusz bardzo ładnie wydłużał i pogrubiał rzęsy. Jedyną jego wadą na samym początku było to, że był zbyt mokry. Szczoteczka tuszu była silikonowa, w wielu przypadkach nie przepadam za takami rozwiązaniami, bo często drapią mi powiekę, ale ty razem tak nie było, a aplikator pozwalał dotrzeć do każdej rzęsy, co w przypadku moich słabo widocznych rzęs jest dobrą wiadomością. Tusz nie osypywał się przez cały dzień, choć nie był odporny na łzy, więc na to warto uważać.
    malwi73
    8 listopada 2019 o 19:09
    Tusz super
    Najpierw ponarzekam. Niby opakowanie jest z długim dziubkiem. No ok. Ale jak próbowałam wcisnąć go do opakowania po tuszu to większość mi wylatywała, lub została w tej szyjce opakowania tuszu i trochę wpompowałam szczoteczkę do środka. Ale tak naprawdę to większość tuszu mi się zmarnowała. Sam tusz w połączeniu z dobrą szczoteczką jest bardzo dobry. Nie skleja rzęs, wydłuża je. Nie osypuje się, nie tworzy pandy. Nie wiem jak z wydajnością, bo jak mowię pól się zmarnowało. .
  • 24 stycznia 2019 o 11:01
    Polecam jako "przedłużenie życia" swojego ulubionego tuszu :)
    Dopiero co kupiłam ten produkt zachęcona opiniami na wizażu i na pewno mogę powiedzieć, że jestem z zakupu zadowolona i jest moim odkryciem :) Efekt jest bardzo naturalny - tusz pogrubia delikatnie rzęsy, ładnie je podkreśla, wydłuża i nadaje ciemnego koloru. Zmywa się łatwo, bez większego problemu, nie osypuje się przez cały dzień, nie skleja nieestetycznie rzęs Natomiast zgadzam się z moimi poprzedniczkami, że jest to tusz dobry dla przeciętnych, bezproblemowych rzęs i szczerze powiem że nie wiem czy do końca by sobie poradził z rzęsami rzadkimi czy krótkimi. Polecam Celię jako "przedłużenie życia" swojego ulubionego tuszu :) Tubka jest bardzo wygodna do uzupełniania. Na co dzień używam BIO Eveline bo mam bardzo wrażliwe oczy i na szczęście uzupełniony Celią nie zrobił mi problemów ani z podrażnieniem, ani łzawieniem oczu, a miewam z tym duże problemy. Wspomnę jeszcze, że w moim tuszu dotychczasowym mam ulubiona krótką, silikonową szczoteczkę, która super układa mi rzęsy, więc nie wiem na prawdę na ile to Celia jest świetna, a na ile to połączenie kilku czynników i cech tuszu uzupełnianego...
    Zalety:
    • efekt naturalnych, podkreślonych rzęs
    • wygodna tubka do uzupełnienia dotychczasowego tuszu
    • niska cena!
    Wady:
    • dostępność w drogeriach
  • 30 grudnia 2018 o 19:19
    Dobry do codziennego makijazu dla włascicielek naturalnie dość długich, gęstych i ciemnych rzęs
    Tusz do rzęs w tubie upolowałam w jednej z mniejszych warszawskich drogerii. Nie ukrywam, że o zakupie przesądziła śmiesznie niska cena- stwierdziłam , że wypróbować nie zaszkodzi, a wydatek rzędu czterech złotych pustki w moim portfelu nie zrobi. Wąski dzióbek tubki niewątpliwie ułatwia przelanie tuszu do opakowania-ja w ten sposób 'reanimowałam" opakowanie po zużytym tuszu Bourjois. Mam naturalnie ciemne, gęste i stosunkowo długie rzęsy (jestem z natury szatynką, która od lat farbuje włosy na blond) i myślę, że do takich rzęs oceniany w tym miejscu tusz będzie najbardziej odpowiedni. Bez wątpienia lekko wydłuża i podkreśla rzęsy, nie robi natomiast efektu wow, nie wyczaruje u nikogo rzęs jak u lalki. Z tego powodu panie z rzęsami stosunkowo krótkimi i rzadkimi mogą być nim nieco rozczarowane. Tusz najładniej wygląda, jeśli nałożymy go tylko jedną warstwę- nie stworzy wprawdzie efektu kociego spojrzenia, ale bez wątpienia sprawdzi się w codziennym makijażu na przykład do pracy czy do szkoły. Osobiście nie polecam kłaść go więcej niż jedną warstwę, gdyż daje wówczas efekt "oblepionych" rzęs, co wygląda strasznie tandetnie. Tusz wytrzymuje cały dzień, bez konieczności poprawek- nie zauważyłam, aby osypywał się czy też kruszył. Sprawdził się nawet, kiedy- chcąc dorobić do przedświątecznych wydatków pracowałam w listopadzie i grudniu przez kilka nocy podczas inwentaryzacji w sklepie. Zazwyczaj oświetlenie w dużych sklepach nie jest korzystne dla moich oczu i dla mojego makijażu- ślepka zaczynają mi lekko łzawić, soczewki (które nosze) stają się brudne i widzę jak za mgłą, natomiast makijaż oczu jest rozmazany. W przypadku tego tuszu nic takiego nie miało miejsca- nie stwierdziłam pod oczami efektu misia pandy. Jak wspominałam, tusz przelałam do opakowania po tuszu od Bourjois, który, nawiasem mówiąc, szybko zaczął wysychać. Tusz od Celii nie wysycha, co jest jego kolejnym plusem. Zmywa się szybko i bezproblemowo bez koniecznosci uporczywego pocierania oczu. Jak wspominałam wcześniej, nie jest to produkt dla każdej Wizażanki. Panie z krótkimi i rzadkimi rzęsami będą rozczarowane brakiem spektakularnych efektów wydłużenia czy też podkręcenia. Natomiast właścicielkom rzęs dość długich i gęstych polecam jak najbardziej do codziennego makijażu oczu. Sama też daję najwyższą ocenę.
    Zalety:
    • cena,
    • nie osypuje się,
    • trwały