Maski do włosów

Bioetika Crema di Essenza I, Idratante Capelli Lisci Maska nawilżająca

Bioetika Natural Crema di Essenza 1 Krem dodający blasku i objętości zniszczonym włosom, 500ml

Nasi użytkownicy zostawili 90 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 października 2020 o 10:52
    Jedna z najlepszych:)
    Używam tej maski od około półtora roku, zużyłam już trzy opakowania. Jest to jedna z lepszych masek jakie miałam okazję testować, na moich rozjaśnianych włosach sprawdza się bardzo dobrze, nawilża oraz zabezpiecza je, przy dłuższym stosowaniu wydaje mi się, że poprawiła kondycję moich włosów. Ma lekko wyczuwalny zapach kokosa, bardzo przyjemną konsystencję, która przyjemnie rozprowadza się na włosach i otula je warstewką ochronną. Po zmyciu włosy są jedwabiście miękkie, bardzo łatwo się rozczesują, a po wysuszeniu zdecydowanie lepiej układają się niż po innych maskach.
    Zalety:
    • działanie- miękkość włosów, nabłyszczenie, lepsze układanie się włosów, bardzo łatwe rozczesywanie
    • konsystencja- idealna, nie za gęsta, nie za rzadka, bardzo dobrze rozprowadza się na włosach
    • zapach, słodki z delikatną nutą kokosa
    Wady:
    • dostępność, można kupić w drogeriach internetowych
  • 25 października 2018 o 10:13
    nie mogę się zdecydować czy jest ok czy nie
    Mam spalone rozjaśnianiem włosy, ponadto po próbach ratunku przeproteinowałam je. Maska zawiera olej kokosowy i aloes, więc składniki, które powinny być idealne dla moich włosów, a nie do końca są. Tak jakby zależało to od "humoru" moich włosów w danym dniu - raz są piękne (w sensie, że spalone włosy prawie w ogóle nie wyglądają na spalone - cud normalnie), a raz jest pusząca się kopka suchego siana. Czasem mogę zastosować ją, żeby ujarzmić niezdyscyplinowane końcówki, a czasem powoduje, że wyglądają jeszcze gorzej. Myślę, że będzie idealna, gdy włosy odrosną i zetnę wszystkie popalone końce. Na razie zużywam ją jako podkład pod olejowanie włosów.
    Zalety:
    • czasami poprawia wygląd włosów
    Wady:
    • potrafi spuszyć/wysuszyć włosy
  • 23 lutego 2018 o 15:44
    Nie sprawdziła się na moich włosach.
    Niestety, pomimo wielu pochlebnych opinii należę do tego mniejszego grona, którym maseczka zupełnie nic nie pomogła. Dziwi mnie fakt, że włosy nawet nie są obciążone. Po prostu wyglądają jakbym nigdy w życiu nie nakładała na nie tej maski (co robiłam parokrotnie, raz na kilka minut, raz ponad godzinę - na zmianę). Niestety, prócz bardzo ładnego zapachu, dobrej konsystencji i dosyć przystępnej ceny nie mogę nic dobrego powiedzieć o tej masce.
    Zalety:
    Wady:
    • nie nawilża
    • nie ułatwia rozczesywania
    • nie nadaje połysku
    • nie odżywia
  • 3 lutego 2018 o 19:23
    Cudna maska!
    Bardzo cenię sobie włoską markę Bioetika. Oferuje naprawdę dobre jakościowo, bezpieczne i przyzwoite produkty. Miałam okazję wypróbować dwie maski oraz serum do końcówek. Jestem bardzo zadowolona i polecam tę firmę komu się da. Maska Crema di Essenza kusi nas z minimalistycznego, białego, twardego pudełka. Jest dość solidne, nic się nie stanie kiedy upadnie. Dodatkowo jest zabezpieczona w środku nakładką. Maska w konsystencji przypomina mocno zbity, gęsty, biały żel. Taki „glutek”. Dość tępo nakłada się ją na włosy. W składzie znajdziemy nawilżacze oraz olej kokosowy (który moje włosy lubią) i wyciąg z aloesu. Jest bezsilikonowa więc idealna dla osób, które pozbyły się ich ze swojej pielęgnacji. Ja używam jej dość sporadycznie, ponieważ lubię silikony i pomagają one zabezpieczać moje włosy. Zapach jest przyjemny, niezbyt intensywny, w przeciwieństwie do jej proteinowej siostry. Jakby się mocno przywąchać to można wyczuć delikatny zapach kokosa, ale na pierwsze „wąchnięcie” tego nie wyczuwam. Ogólnie zapach jest słodki, ale nie intensywny. Nie utrzymuje się na włosach. Trzymam ją na włosach minimum 5 minut, czasem dłużej. Pamiętam, że za pierwszym użyciem mnie nie zachwyciła. Dopiero po kolejnym. Kiedy maska jest już na włosach, odnosiłam wrażenie jakby były od niej obklejone. Jest dość gęsta i ciężka. Jednak spłukuje się ją bez problemów, szybko. I już przy płukaniu było czuć delikatność włosów. Włosy były nawilżone, miękkie, pełne objętości, ale nie spuszone. Bezproblemowo się rozczesywały. Kosztuje ok. 20 zł w sklepach internetowych. I niestety tylko tam jest dostępna. I to nie w każdym. Do tego należy więc doliczyć przesyłkę. Ewentualnie można poszukać jej w sklepach fryzjerskich. Uważam, że to maska, którą warto sprawdzić. Myślę, że ze względu na olej kokosowy, sprawdzi się idealnie na włosach niskoporowatych oraz u tych, których włosy lubią się z kokosem.
  • 5 stycznia 2018 o 17:49
    Cudeńko moje
    Nr 3 w moim maskowym rankingu do włosów. Maska ta jest praktycznie bez wad, może mogę się przyczepić do wydajności i odrobinkę do zapachu, ale nie jest to nic drażniącego. Kupiona w internecie za ok22zł za 500ml. Plusy + ujarzmia włosy, nie są napuszone + wygładza i to JAK , mega gładkość + blask, blask, blask + dobra , gęsta konsystencja Polecam, Kochane przetestować:)