Maski do włosów

L'biotica Biovax Keratyna+Jedwab
Biovax Maska do włosów Intesywnie Regenerująca Keratyna+Jedwab 250 ml

• 10 sierpnia 2023 o 12:05
    Jest naprawdę super
    Maska do włosów jest super. Włosy po niej są miękkie, nawilżone, odżywione. Zmieniają się już po pierwszym nałożeniu maski. Używałam wielu produktów do moich suchych, zniszczonych włosów, ale ten jest naprawdę rewelacyjny. Gorąco polecam, nie będziecie żałować.
  • 19 czerwca 2023 o 17:52
    Świetna maska
    Istotnie jedwabiste włosy. Kojąca. Zachwyciła mnie od pierwszego użycia. Wyraźna poprawa, odczuwalna pod palcami i przy rozczesywaniu. Istotnie działa; ma miłą konsystencję i zapach; zauważalne działanie już po 1 zastosowaniu. Bardzo dobrze się rozprowadza.
    Zalety:
    • Idealna dla ciemnych włosów, regenerujaca
    Wady:
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 20 maja 2022 o 15:09
    Bardzo dobra dla włosów suchych i zniszczonych.
    Recenzja dotyczy włosów: suchych, rozjaśnianych, zniszczonych, długich, z tendencją do puszenia się, ciężkich. Maseczkę zakupiłam w drogerii Pigment. Opakowanie jest estetyczne, o delikatnej, ładnej szacie graficznej w tonacji bieli oraz seledynu. Zapach jest przyjemny, słodki. Konsystencja kremowa, gęsta, porządnie nasycająca wysuszone włosy, które chłoną jej składniki odżywcze jak kania deszcz. Już na tym etapie widać, że to solidna porcja odżywienia. Maseczka dobrze trzyma się włosów i nie spływa, co jest istotne gdyż należy ją trzymać 20-30 minut. Po upłynięciu czasu należy ją obficie spłukać. Po użyciu maseczki włosy są silnie zregenerowane, dobrze dociążone, łatwo się rozczesują oraz układają. Są miękkie w dotyku oraz solidnie odżywione. Efekt podobny do tego uzyskanego w salonie fryzjerskim. Podsumowując: to naprawdę świetna maska, realnie regenerująca i odżywiająca włosy. Przeznaczona do włosów suchych i zniszczonych (dla innego rodzaju włosów moim zdaniem może być zbyt ciężka). Sprawdza się idealnie.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • dobra konsystencja
    • realnie regeneruje zniszczone włosy
    • ułatwia rozczesywanie i stylizację
    • wygładza
    Drogeria Jasmin
    Miroku
    29 października 2021 o 18:24
    Bomba proteinowa
    Jeden z tych Biovaxów(nielicznych), którego efekty działania widzę na swoich włosach. Moje są zdrowe i proteinolubne, a już w szczególności uwielbiają keratynę. Cieszy je też jedwab i olej migdałowy, więc ta maska nie mogła się u mnie nie sprawdzić :) Choć w moim przypadku nie jest to podstawowa maska, która robi za całą pielęgnację-jest mocno proteinowa, a moje włosy po ścięciu zniszczeń już tyle ich nie potrzebują w maskach. Dlatego ja kupuję saszetkę raz na jakiś czas gdy czuję, że moje włosy robią się takie bez życia i mięsistości-to znak, że potrzebują takiej proteinowej bomby. W tej roli recenzowany Biovax jest idealny. Trzymam ją ok. 20 minut. Po tej masce włosy momentalnie robią się bardziej mięsiste i żywe-pełne objętości, blasku oraz grubości w dotyku oraz formie. Maska dobrze je wygładza i zmiękcza, łatwo się po tym produkcie rozczesują. Dobrze też nawilża i zmiękcza, ale tu trzeba ostrożności, bo zbyt częste jej stosowanie może dać skutek odwrotny-czyli przesuszone przeproteinowanie. Włosów nie obciąża i nie powoduje oklapu-nawet przy moich ciężkich oraz przetłuszczających się. Nie podrażnia także skóry głowy. Żeby dobrze zadziałała musi być spełniony podstawowy warunek-nasze włosy muszą dane proteiny lubić, bo proteina proteinie nierówna. Moje nienawidzą kaszmirowych i jajecznych, nie przepadają też za mlecznymi. Po kosmetykach z udziałem nielubianych protein moje zdrowe i śliskie włosy robią się bardzo lekkie, niesforne, fruwają i się elektryzują, do tego są suche i wściekłe ;) Dlatego plusem Biovaxa jest dostępność saszetek, można sobie kupić jedną i wypróbować, są dobre na naukę czy nasze włosy z danym składnikiem się lubią. Mam dosyć gęste włosy do ramion i jedna saszetka wystarcza na ich dokładne pokrycie( chociaż jak miałam dłuższe to już musiałam wziąć dwie), myślę, że to zasługa konsystencji-kremowa, ale jednocześnie lżejsza. Nie jest taka zbita, gęsta i jakby woskowa(jak w większości Biovaxów), ładnie się rozprowadza na włosach i bez problemu wypłukuje. Zapach ma delikatny, dla mnie neutralny w stronę nijakiego. Nie przeszkadza :)
  • 10 września 2021 o 16:27
    Super regeneracja
    Kupiłam tą maseczkę na włosy ponieważ mam suche, zniszczone włosy które potrzebują porządnej dawki odżywienia i regeneracji. Maseczka ma piękny zapach. Zostawiałam ją na włosach około 20 minut i po tym czasie ją zmywam. Po zmyciu włosy są mięciutkie, lśniące i takie jedwabiste w dotyku. Są także super odżywione nie są to już takie suche, pozbawione blasku. Maseczka jest trochę mało wydajny przynajmniej w moim wypadku bo starczyła mi na jakieś 5 aplikacji i to jest jedyny jej minus.
    Zalety:
    • włosy mięciutkie w dotyku
    • włosy odżywione, zregenerowane
    Wady: