Kremy na noc

Avene Cleanance Triacneal Expert Emulsja Przeciwtrądzikowa 30ml

alekola
    11 listopada 2020 o 20:30
    Super
    Krem Avene polecił mi dermatolog ze względu na moje niedoskonałości oraz trądzik. Na efekty niestety musialam zaczekac,ale było warto. Po długim okresie wyczekiwania większość wysypu zniknęła,a moja skora była w o niebo lepszym stanie.
  • 9 grudnia 2019 o 18:30
    Nie odkupię
    Moja dermatolog poleciła mi ten krem na niedoskonałości, więc skoro poleciła, to poszłam i kupiłam. Miałam używać codziennie, więc tak też używałam. Po bodajże 3 miesiącach używania przychodzę z recenzją, która niestety nie będzie zbyt pochlebna. Krem przychodzi do nas w ładnej tubce, wszystko działa, jak należy, tubka jest higienicznym rozwiązaniem, więc nie ma się tu do czego przyczepić. Do tego na końcu można ją sobie też rozciąć i wygrzebać dosłownie wszyściutko (ja tego nie zrobiłam, ale tylko dlatego, że już miałam dość tego kremu). Kosmetyk ma żółty kolor i taką dość 'cienką' konsystencję, powiedziałabym, że jest to konsystencja lekkiego kremu nawilżającego, aniżeli maści. Zapach do najprzyjemniejszych nie należy, z nim chyba najbardziej się męczyłam, bo po prostu nie przypadł mi do gustu wcale. Nie wiem, po co producent zdecydował się zrobić ten krem w kolorze żółtym, ponieważ po nałożeniu na skórę to widać. Jeśli nałożymy miejscowo, albo powiedzmy najpierw na połowę twarzy, to widać, ze ona ma taki żółtawy odcień. Zupełnie tego nie rozumiem, po co taki kolor. Jeśli chodzi o działanie to niestety przez cały czas stosowania nie zauważyłam, żeby ten produkt jakoś pomagał. Owszem, miałam wrażenie, że jakieś istniejące niedoskonałości szybciej się goją i nie są już tak zaognione, natomiast nowe jeśli się miały pojawić to i tak się pojawiały i ten krem ich nie wyeliminował. Moja dermatolog powiedziała mi o tym kremie też z racji tego, że mam niewielkie blizny na twarzy po poprzednich wypryskach i chciałam, żeby one były mniej widoczne, a ten krem ma ponoć działać lekko złuszczająco (zawartość wit A) i regenerować naszą skórę. Niestety efektu zmniejszenia tych małych blizn też nie zauważyłam, są tak samo widoczne, jak wcześniej i wydaje mi się, że bardziej pomogły mi peelingi z kwasami, niż ten krem niestety. Jako doraźna metoda na pojedyncze syfki to polecam, bo sprawia, że one się szybciej goją, ale jako taka terapia długofalowa która ma też zapobiegać powstawaniu krostek to ten krem się u mnie nie sprawdził. I używanie przez ten żółty kolor i dziwny zapach też do przyjemnych nie należało.
  • 10 listopada 2019 o 19:49
    Nieporozumienie
    Nigdy nie spotkałam się z kosmetykiem, który w miesiąc wyrządził tyle zła. Uważajcie, nie dajcie sobie wmówić że biel to czerń. Do zakupu nakłoniły mnie tylko i wyłącznie opinie z tejże strony. Zmarnowane pieniądze to najmniejszy problem.
    Zalety:
    Wady:
    • Pogorszenie stanu skóry ( błyszczenie, pieczenie, przesuszenie, rozszerzenie porów, trądzik oporny na leczenie po zaprzestaniu stosowania)
    • Powoduje pierwsze zmarszczki!
    Drogeria Super-Pharm
  • 17 listopada 2018 o 12:57
    Cuudo
    Moja przygoda z triacnealem była dość trudna i długa ale efekt końcowy jak najbardziej zadowala. Po pierwsze cierpliwość to słowo klucz w tym przypadku i nie załamywać się etapami przejsciowymi. Ale do rzeczy: produkt jest w małej 30 ml tubce i ma końcówkę do stosowania punktowego, ale jak ktoś (tak jak ja) ma mega pogrom na całej twarzy do można smarować po całej buźce. Barwa żółta. Dość trudno się go rozprowadza, lubi się mazać . Działanie: Najpierw przez ok 3 tygodnie nic się nie działo, tak wiem to zniechęca... Ale.... Potem nastał wysyp pryszczy jakbym cofnęła się do wieku dojrzewania ???????? oraz łuszczenie się skóry. Poza kremami nawilżajacymi na.dzień nic nie pomaga, makijaż można sobie.od razu odpuścić???????? Po 3 tygodniach takiego stanu, następuje cud: łuszczenie ustaje a syfy powoli znikają... Skóra zaczyna się goić. Tego produktu najlepiej używać w sezonie jesienno-zimowym ze względu na.zawarte w nim kwasy. Najlepiej na noc bo twarz jest żółtawa po aplikacji. Na dzień jakiś krem nawilżający. Oczywiście zużyłam więcej niż jedną tubkę ale opłacało się. No cena w.stosunku do.rozmiaru produktu może odstraszać.
    Zalety:
    • Działanie, osiągnęłam oczekiwany efekt
    Wady:
    • Długi czas zanim zaczną goić się.zmiany skórne
    • Efekty specjalne w trakcie leczenia (wysyp i łuszczenie skóry)
    Drogeria Super-Pharm
  • 16 sierpnia 2018 o 14:05
    Krem Avene
    Używam tego kremu już ponad miesiąc i naprawdę widać znaczną różnicę. Stosuje go rano i wieczorem ( nie ma problemu z nakładaniem go pod makijaż ), nakładając cienką warstwę. Po jakimś czasie na skórze pojawia się coraz mniej zmian trądzikowych i niedoskonałości. Krem rozjaśnia i niweluje także blizny potrądzikowe. Jest bardzo wydajny, ma lekko wodnistą konsystencję i lekko rozprowadza się na twarzy. Skóra jest także zmatowiona. Kupiłam go za około 30 zł.