Kremy na noc

Sesderma Azelac Krem nawilżający do twarzy 50 ml

Woman77
    20 kwietnia 2024 o 19:55
    Świetny produkt
    Zużywam 1 słoiczek kremu rocznie. Traktuję go jako kurację przewracającą moją skórę na właściwe tory. W połowie lata moją cera szaleje po spf-ach Krem skutecznie reguluje wydzialanie sebum, jednocześnie nie wysuszając cery. Łagodzi podrażnienia, rozjaśnia przebarwienia i pomaga zagoic się istniejącym niedoskonałościom. Słoiczek szklany, sam krem w lekko beżowym odcieniu. Dobrze się wchłania.
    Zalety:
    • Działanie na 5+
    Wady:
    • Nie ma
  • 2 marca 2024 o 10:41
    Pogromca niedoskonałości i przebarwień
    Krem Azelac Moisturizing Sesdermy kupiłam zachęcona świetnym działaniem innego z produktów tej firmy Również w tym przypadku nie zawiodłam się ani trochę. Sam produkt tani nie jest ale udało mi się go upolować w przyzwoitej cenie w drogerii internetowej. Biorąc pod uwagę działanie i dużą wydajność wart jest wydanych pieniędzy. Sama konsystencja kremu jest bardzo gęsta i może się wydawać że nie da rady wysmarować go w skórę twarzy bez pozostawienia resztek kremu ale to tylko złudzenie. Produkt bardzo ładnie wchłania się pozostawiając skórę z takim fajnym matowym odczuciem. Dlatego w mojej ocenie krem ten raczej średnio działa nawilżająco ale zdecydowanie reguluje wydzielanie sebum i daje efekt matu. Kolor kremu jest intrygujący bo przypomina taką biel złamaną beżem z perłową poświatą. Zapach nie powala ale też nie jest przykry. Ot zapach kremu bez jakiś dodatkowych miłych akcentów. Działanie kremu za to mnie zachwyciło. Po pierwsze wspomniany wyżej efekt zmatowienia skóry (ale bez przesuszenia czy uczucia ściągnięcia). Dlatego krem stosuję zarówno wieczorem jak i rano pod makijaż. Po drugie, już po kilku zastosowaniach zauważyłam że przebarwienia, zaczerwienienia i stany zapalne na skórze ładnie bledną i wyciszają się. Po trzecie krem ma bardzo delikatne działanie złuszczające więc oferuje też fajną regenerację naskórka ale bez nadmiernej ingerencji i podrażnień. Twarz po stosowaniu tego kremu zyskuje ładniejszy, bardziej wyrównany kolory. Zmniejsza się ilość niedoskonałości no i cera nie świeci się nawet po kilku godzinach co przy mojej mieszanej cerze jest nagminne. Podsumowując krem Sesdermy zdecydowanie zostaje ze mną na dłużej.
    Zalety:
    • działanie regulujące wydzielanie sebum, wyrównujące koloryt skóry i eliminacja niedoskonałość
    • krem oferuje fajny efekt zmatowienia skóry
    • mimo dość wysokiej ceny jest wydajny i wystarczy na długo
    Wady:
    • średnio nawilża
    • mógłby być nieco tańszy ;)
  • 4 października 2023 o 12:05
    Wpływa pozytywnie na ilość przebarwień, niedoskonałości oraz wydzielanego sebum, przy tym dodając nawilżenia i odżywienia skórze.
    Krem nawilżający do twarzy marki Sesderma kupiłam w zestawie z serum liposomowym tej samej marki, gdyż takie połączenie wychodziło korzystnie cenowo. Ogółem Sesderma często mi się przewijała w różnych reklamach, czytałam też sporo recenzji jej produktów i w końcu doszłam do wniosku, że muszę się skusić :) Najpierw zużyłam serum, z którego byłam bardzo zadowolona, z kremem zeszło mi trochę dłużej, ale i on nie ustępował działaniu pierwszej części zestawu. Także już od razu mogę streścić, iż był to bardzo udany set, a po inne produkty tejże marki z pewnością jeszcze sięgnę! Zanim przejdę do recenzji, napiszę jeszcze, iż jestem posiadaczką skóry mieszanej ze skłonnością do zmian zapalnych i całą masą przebarwień po nich. Kwas azelainowy jest to z pewnością jeden z tych składników, które lubię w mojej pielęgnacji, gdyż wiem, iż działa. Ten kremik wprowadziłam do mojej wieczornej pielęgnacji. Stosowany raz dziennie starczył mi na ponad 2 miesiące, więc jest wydajny. Przechodząc wreszcie do najbardziej podstawowych szczegółów, krem zamknięty jest w estetycznym, szklanym słoiczku z zakrętką. Ma kremową konsystencję i neutralny zapach. Rozprowadza się go bezproblemowo i nie trzeba jego dużej ilości, by pokryć całą twarz, choć po aplikacji kosmetyk zostawia warstewkę, ale nie jakąś szczególnie uciążliwą. Na pewno warto zaznaczyć, iż tuż po aplikacji czułam dość mocne szczypanie, ale po około minucie ustępowało i o dziwo skóra nie była jakoś widocznie czerwona czy w jakikolwiek sposób podrażniona. Co do składu, lista jest baardzo długa! Mamy tutaj m.in. takie składniki jak: - azeloglicina, czyli połączenie kwasu azelainowego i glicyny, które zmniejsza zaczerwienienia i reguluje wydzielanie sebum - witamina E przeciwdziałająca pierwszym objawom starzenia - kojący pantenol - poprawiający poziom nawilżenia kwas hialuronowy - regulujący pracę gruczołów łojowych niacynamid - rozjaśniający przebarwienia, przeciwzapalny i antybakteryjny kwas azelainowy - wyciąg z owoców ostropestu plamistego zwalczający wolne rodniki i odbudowujący płaszcz lipidowy - działający ochronnie olej ze słodkich migdałów - palmitynian retinylu czyli pochodna witaminy A przyspieszająca regenerację naskórka. Nie brakuje tutaj jednak i kontrowersyjnych substancji, jak: alkohol, triklosan, BHT, parabeny, phenoxyethanol czy sporo komponent zapachowych o wysokim potencjale do wywołania alergii. Na koniec najważniejsze, czyli rezultaty stosowania! Po tych ponad 2 miesiącach wieczornej pielęgnacji tymże specyfikiem mogę stwierdzić, iż cera z pewnością mniej mi się przetłuszczała oraz zapychała, a niedoskonałości było widocznie zredukowane. Również przebarwienia uległy znacznemu zlikwidowaniu. Przy tym buzia nie była wysuszona, a wręcz odczuwałam poprawę jej odżywienia i zdolności regeneracyjnych. Naprawdę pod tym kątem jest bez zarzutu! Podsumowując: po kuracji kremem nawilżającym marki Sesderma jestem zadowolona i jak już przekazałam na wstępie, chętnie przetestuję inne propozycje od tej marki, gdyż po dwóch wypróbowanych kosmetykach jestem naprawdę zadowolona. Oczywiście polecam, choć od razu radzę się nastawić na szczypanie tuż po aplikacji :D
    Zalety:
    • zmniejszenie wydzielania sebum
    • zredukowanie przebarwień
    • widoczny, pozytywny wpływ na ilość nowych zmian zapalnych
    • zwiększenie nawilżenia i odżywienia skóry
    • nie powoduje zaczerwienienia
    • kremowa konsystencja
    • delikatny zapach
    • estetyczne opakowanie
    • nie najniższa cena, jednakże adekwatna do jakości
    Wady:
    • tuż po aplikacji odczuwalne szczypanie i pieczenie, ale na szczęście szybko mija
    • sporo kontrowersyjnych składników w INCI
  • 4 sierpnia 2023 o 14:12
    Hit!
    Mój numer jeden na gorsze dni! Mam cerę naczyniową/wrażliwą, taką na jaki zalecany jest ten krem i sprawdza się w 100%. Skutecznie koi moją podrażnioną nie raz skórę, sprawia, że wypryski są zaleczone i znikają, matowi i nawilża zarazem, a dodatkowy zielony pigment sprawia, że zaczerwienienia są mniej widoczne. Wart swojej ceny :)
    Zalety:
    • łagodzi zapalenia i wypryski
    • nawilża
    • przez zielony pigment redukuje widoczność zaczerwienień
    • koi
    • dobrze się rozprowadza pomimo gęstości
    • wydajny
    Wady:
    • zostawia tępy film na skórze, więc ciężko współpracuje mi się z nim za dnia, szczególnie pod makijaz, więc używam go głównie w wieczornej pielęgnacji
    Erniss
    25 maja 2023 o 12:52
    fajny
    Stosuję ten krem od miesiąca wraz z serum Hidraderm. Cera jest tak dobrze ujednolicona, że przestałam używać podkład (do tej pory było dla mnie nie do pomyślenia żeby iść do pracy bez makijażu). Bardzo dobrze się wchłania, twarz utrzymuje matowość przez cały dzień, nie błyszczy się, ale jednocześnie czuć że jest nawilżona. Polecam:)

Zobacz także inne Kremy na noc