Serum do twarzy

Bioderma Matriciane Serum Serum regenerujące

• 25 stycznia 2022 o 10:53
    Moje ulubione serum Bioderma
    Podobnie jak z serum nawilżającym zużyłam kilka buteleczek na przestrzeni lat. Jeden z niewielu kosmetyków, który współpracował z moją mieszaną cerą, skłonną do świecenia i niespodzianek. Świetnie nawilżał, prasował delikatnie zmarszczki, nadawał się pod makijaż i ogólnie poprawiał kondycję mojej skóry. jest to moje ulubione serum firmy Bioderma i na pewno jeszcze się spotkamy :)
    Zalety:
    • zapach , działanie, nawilżenie
    Wady:
    • dość szybko się konczy
  • 11 czerwca 2016 o 14:29
    Nie! Nie! Nie! I pieniędzy żal...
    W ramach walki o młodość skóry kupiłam sobie to to serum " regenerujące". Firma znana, reklama przekonująca, a produkt....rozczarowujący! Minusy: - Nie ma mowy o obiecywanym nawilżeniu. Serum ma postać emulsji, po nałożeniu ściąga moją skórę, a w dalszych etapach ją przesusza. Pojawiają się plamy, plamki, podrażnienia i łuszczące miejsca. Jakby reakcja uczuleniowa. - Nie współpracuje z innymi produktami. Kropla olejku arganowego, która miała uratować sytuację zważyła produkt. - Trzeba uważać z ilością, bo przy większej lubi się rolować. - Nie ma mowy o nałożeniu go pod makijaż. Za mało nawilża, albo się roluje. - Nie zauważyłam obiecywanej regeneracji. Choć owszem musiałam skórę po nim regenerować i dowilżać. - Najbardziej bolącym minusem jest też oczywiście cena. Biorąc pod uwagę, że produkt zwyczajnie nie spełnia obietnic, a w dodatku nieprzyjemnie się go używa, podwójnym, Plusy: Nie zauważyłam!!! No może zapach, bo delikatny. Ale cóż to jest biorąc pod uwagę ilość minusów... Rozczarowałam się totalnie. Prawie stówa poszła w błoto. Ech...
  • 3 czerwca 2016 o 12:56
    bardzo dobre
    Jest to serum do którego wracam od czasu do czasu. Bardzo je lubię i z całą pewnością będę je stosować dalej (zamiennie z innymi serami). Kosmetyk ma bardzo higieniczne wygodne opakowanie, nie posiada intensywnego zapachu. Konsystencja jest lekka, płynna, bliska takiej rozwodnionej emulsji. Serum szybko się wchłania, nie powoduje błyszczenia się cery, nie lepi się. Nadaje się do stosowania w okolicach oczu. Ma zadowalający skład. To co w nim bardzo cenie to fakt, że doskonale łączy się z moim filtrem przeciwsłonecznym. Serum bardzo dobrze pielęgnuje cerę: nawilża wyrównuje koloryt cera po jego użyciu jest ładna, gładka, napięta Czy działa przeciwzmarszczkowo? Nie wiadomo- takiego działania niestety nie jesteśmy w stanie ocenić ale mam jakieś zaufanie do tego kosmetyku i kiedy go stosuję mam poczucie, że robię coś dobrego dla cery. Ze swojej strony polecam.
    Alysiaa
    16 września 2015 o 15:04
    Serum, które bardzo lubię
    Mam bardzo tłustą skórę, która od zawsze pragnęła nawilżenia. Niestety większość kremów oferuje tylko zapewnienie utraty wody, a nie natychmiastowe nawilżenie skóry. Serum Bioderma Matriciane jest dla mnie idealne, ponieważ nawilża od razu, daje uczucie świeżości, całkowicie się wchłania jak woda i nie pozostawia żadnego filmu na skórze. Nie wywołuje u mnie nadmiernego wydzielania sebum jak w przypadku wszystkich znienawidzonych przeze mnie do tej pory kremów nawilżających, które po godzinie od aplikacji dosłownie spływały. Produkt jest wydajny, ma lekką konsystencję i ergonomiczne opakowanie z pompką. Nie wywołuje u mnie żadnego zaczerwienienia ani podrażnienia nawet po depilacji czy agresywnych zabiegach chemicznych. Stosuję go dwa razy dziennie, często jako baza pod inne kremy lub osobno, jako lekkie, ale idealne nawilżenie na dzień. Na pewno nie jest to produkt napompowany chemią, jak większość drogeryjnych hitów, które w gruncie rzeczy niszczą naszą skórę. Zdrowe i bezpieczne kosmetyki mają to do siebie, że na efekty ich stosowania trzeba poczekać. Ja znalazłam dla siebie idealne nawilżenie, które sprawia, że moja skóra jest przyjemna w dotyku, czego nie dał mi do tej pory żaden inny krem. Plusy: + idealne nawilżenie + idealnie się wchłania + nie pozostawia filmu na skórze + nie podrażnia + brak zapachu + lekka konsystencja + łatwa aplikacja + wygodne opakowanie + wydajność Minusy: - cena - brak dodatkowych efektów stosowania Używam tego produktu od: Roku Ilość zużytych opakowań: Dwa opakowania
  • 8 marca 2013 o 14:43
    Lubię je
    Serum należy do o gamy produktów polecanych przez dermatologów estetycznych i ja, patrzac na skład tej serii, jestem gotowa uwierzyć w jej magiczne działanie. Cena tego serum w róznego rodzaju promocjach jest wielce atrakcyjna, poza tym ufam markom aptecznym. Przetestowałam w swoim życiu całą masę różnych serów, od nisko do górnopółkowych i to serum jest jednym z moich ulubionych. Stosuję na noc pod krem i widzę efekty działania tego serum w postaci jędrnej i wypięlęgnowanej buzi. Jestem w wieku 40+ więc potrzebuję naprawdę silnie działajacych kosmetyków. Z moich obserwacji wynika, że to serum nie ma działania nawilżającego ale bardzo mocno kondycjonuje skórę. Widze efekt ujędrnienia , większej elastyczności, skóra jest promienna i młodo wygląda. Serum jest bardzo wygodne w stosowaniu, poreczna buteleczka zdozownikiem. Używam tego produktu od: od co najmniej 2 lat Ilość zużytych opakowań: co najmniej 5