Serum do twarzy

Bosphaera Dwufazowe serum ujędrniające przeciw zmarszczkom

thequre
    2 stycznia 2023 o 19:07
    Trochę mnie rozczarowało...
    Moja cera: dojrzała, z tłustą strefą T, suchą i wrażliwą na policzkach. Zachwycona pozytywnymi opiniami na Wizaż, postanowiłam zakupić to serum. Ponieważ uwielbiam naturalne kosmetyki, które mają świetne składy, zaryzykowałam i nieco się rozczarowałam... Po pierwsze: zapach, cóż mam wrażenie, że smaruję się zagęszczoną olejem wodą po ogórkach kiszonych lub innych kiszonkach. Okropny... Po drugie: serum pozostawia na mojej skórze tłustą warstwę, która się nie wchłania. Świecę się okrutnie, pomimo wykonywania przeze mnie masażu i próby wklepania. Po trzecie: serum jest ujędrniające i przeciwzmarszczkowe, a ja pomimo wykorzystania całości opakowania nie zauważyłam spektakularnych efektów. Po czwarte: w moim odczuciu zapycha i tworzą się niedoskonałości, pomimo regularnego chodzenia do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy. Gdyby nie świadomość, że ma tyle dobroczynnych składników rzuciłabym go bezpowrotnie... Znam lepsze produkty i ja już go więcej nie kupię, ale wiele osób jest nim zachwyconych, więc widocznie jest nie dla mnie.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Wygodne dozowanie
    • Brak efektów działania
  • 6 stycznia 2021 o 22:04
    Dwufazowe cudo
    Myślę, że każda kobieta powinna mieć takie serum na swojej półce. Moja dojrzała pielęgnacja nie byłaby właściwie przeprowadzona gdybym nie używała adekwatnych do mojego wieku kosmetyków. Nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji bez odpowiednio dobranego do niego serum. To wszystko znalazłam w kosmetykach marki Bosphaera. Kosmetyki są nie tylko bardzo delikatne ale również skuteczne w swoim działaniu. Dwufazowe serum pięknie rozświetla i rozjaśnia cerę dzięki czemu staje się ona gładka i promienna. Dzięki zawartości ekstraktu różanego widać efekty nawet na skórze naczynkowej na której pojawia się trądzik różowaty. U mnie pierwsze efekty stosowania było widać już bylo po tygodniu. Skóra zdecydowanie się rozjaśniła a zmiany trądzikowe się zmiejszyły. Nawet rumień stał się mniej widoczny. Również zauważyłam na twarzy mniej zaskórników. Ponadto czuje, że używając serum moja cera odpoczywa. Nie jest zapychana chemicznymi produktami a naturalne składniki aktywne mają na nią zbawienny wpływ. Podoba mi się również fakt, że kosmetyki tej marki nie są testowane na zwierzętach, pochodzą z naturalnych składników i są wegańskie. A także nie są taśmowo robione tylko ręcznie co jest dużym atutem wobec tak znanej marki. Dzięki zastosowaniu serum znów mogę się cieszyć się promienna cerą
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Idealne dla cery naczynkowej
    • Delikatne
  • 7 sierpnia 2020 o 15:30
    Bardzo fajne
    Doświadczenia z Bospherą nie mam jeszcze za dużego. Trafiłam na ich produkt - Serum rozświetlająco-rozjaśniające - przez przypadek. Wcześniej korzystałam ze skutecznych, ale dość drogich serów, które za szybko się kończyły. Pusty portfel zachęcił to przejrzenia półki z trochę tańszymi produktami. Bosphera przyciągnęła moją uwagę ascetyczną etykietką, ale zawierającą te informacje, które są potrzebne. Zerknęłam na skład, pozytywnie się zaskoczyłam i wzięłam serum. Jego płynna, nieciężka konsystencja bardzo mi przypasowała. Z łatwością się rozprowadza na skórze, niewielka ilość wystarcza, co czyni go bardzo wydajnym. Ma nieoczywisty zapach, ale po kilku użyciach mogę śmiało powiedzieć, że bardzo polubiłam ten lekko cytrusowy zapach - jest rześki, świetny na letnie upały. Koloryt skóry faktycznie mi się ujednolicił, a cera wydaje się bardziej promienna. Ciekawą cechą jest jego lekko koloryzująca właściwość. Ma w sobie nieco pomarańczowego pigmentu, więc może nie każdemu to odpowiadać. Używałam go początkowo na noc, ale niestety poduszka szybko zaczęła się od niego barwić. Dlatego lepiej się sprawdza na dzień, idealnie do karnacji nie najjaśniejszej. Po raz kolejny się przekonałam, że w nie ma sensu sięgać po kosmetyki z wygórowanych półek, skoro tuż przed nami leżą takie niedrogie perełki!
    • Działanie
    • Skład
    Wady:
    • Lekko barwi
    • Zapach może nie każdemu podejść
  • 23 lipca 2020 o 16:59
    Naturalna pielęgnacja twarzy
    Rewelacyjne naturalne serum, które pięknie rozświetla i rozjaśnia skórę, zawiera same naturalne składniki, cudownie pachnie,. Serum regeneruje skórę, wygładza, ujędrnia, niweluje oznaki zmęczenia, wchłania się w mgnieniu oka, ma piękny kolor. Jestem zadowolona z efektu stosowania tego serum i mam w końcu piękną cerę.
    Zalety:
    • rozświetla
    • rozjaśnia przebarwienia
    • niweluje oznaki zmęczenia
    • wygładza i ujędrnia skórę
    • szybko się wchłania
    • pięknie pachnie
    • jest w 100% naturalne
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 5 lipca 2020 o 10:39
    Mój przeciwzmarszczkowy hit
    To serum ma specjalne miejsce w moim serduszku. Zużyłam już z 5 opakowań i nadal pragnę do niego wracać. Dlaczego? Moja skóra ma tendencje do ściągania się, wysuszenia a nawet łuszczenia. Dzięki temu produktowi ze skóry suchej zmieniła się w normalną/ mieszaną. Ten, kto zna uczucie napięcia na skórze, wie o czym piszę i rozumie, co to za ulga, by w końcu przestać to czuć. 18 składników aktywnych w jednej buteleczce i to za niecałe 50zł... Jest szał. Serum starcza mi na ok 2 miesiące (przy nieustannym stosowaniu, bo gdy je mam, żaden krem dla mnie nie istnieje). Znajdziecie tutaj kwas hialuronowy o różnej masie cząsteczkowej, dzięki czemu działa on zarówno powierzchniowo, jak i głębiej. Są ekstrakty o działaniu antyoksydacyjnym, kojącym, poprawiającym ukrwienie, no i w końcu cenne oleje roślinne, które tworzą barierę, chroniącą przed odparowaniem wody. Zapach - dość kontrowersyjny ;D Na początku, ponieważ później można się do niego przyzwyczaić, a nawet go polubić! Ja należę do grupy osób lubiących go. Dlaczego? Pachnie olejowo-kiszonkowato, ale to znak, że nie zawiera ŻADNYCH uczulających olejków eterycznych. To zapach NATURY. Serum można więc stosować nawet w okolicach oczu, a nawet trzeba, bo ten produkt pięknie radzi sobie z opuchlizną wokół oczu i cieniami.
    Zalety:
    • 18 składników aktywnych
    • szklane opakowanie z praktyczną pipetą
    • piękny design
    • brak mocnych i uczulających olejków eterycznych - produkt dobry także dla alergików
    Wady:
    • zapachowi należy dać czas. Wówczas z wad przechodzi do zalet.