Serum do twarzy

Uzdrovisco Kurkuma, Roślinny wypełniacz zmarszczek fito-dozujący

Mizore
    23 czerwca 2023 o 22:01
    Polepszenie wyglądu skóry
    Jestem w trakcie używania drugiego opakowania. Ten kremik jest niepozorny, ale naprawdę poprawia stan cery. Znajduje się on w ciemnej buteleczce z dozownikiem. Barwę ma blado-żółtawą. Zapach, trochę bezwonny, trochę jak retinol. Jest rzadziutki, szybko się wchłania. Może przez tą rzadką konsystencję byłam sceptycznie nastawiona do działania tego specyfiku, ale się myliłam. Po zastosowaniu, zwłaszcza na drugi dzień, skóra staje się gładsza, bardziej promienna. No, ciężko to wyjaśnić, ale wygląda na zdrowszą i "szczęśliwszą". Musiałam zakupić od razu kolejny produkt, bo wiedziałam, że na lato będzie idealny. W ogóle nie pozostawia uczucia lepkości. Mam wrażenie, że po dłuższym stosowaniu drobne zmarszczki faktycznie się spłyciły. W czym problem? Aktualnie szukam go w Hebe i Rossmanie, żeby zrobić sobie zapas i nie mogę go znaleźć... Chyba został wycofany z Rossmanna... Oby nie :( W każdym razie to serum, jak i pianka zachęcają mnie do wypróbowania również innych produktów tej marki (choć jeszzcze nie wiem których).
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • działanie (poprawa kondycji skóry, spłycenie zmarszczek, świeży wygląd)
    • ciemnia buteleczka
    Wady:
    • zniknął z Rossmanna :(
    • ciężko wydobyć jak zostają resztki.
  • 17 stycznia 2023 o 13:03
    Stopniowo działa, szybko się wchłania, subtelnie odżywia i wygładza,ale nie daje mi wystarczającego nawilżenia
    Jak w tytule recenzji, jego używanie jest całkiem przyjemne z racji konsystencji i odczuć,ale brakuje mi w nim właśnie mocniejszego nawilżenia.Dla skór jak moja,mieszanych,dojrzalszych,skłonnych do odwodnień,na kwasach i retinolu,to trochę za mało żeby być w pełni usatysfakcjonowanym. Na pewno skórę wygładza,stopniowo poprawia jej jędrność,ale minimum po miesiącu stosowania,na co można sobie pozwolić bo to produkt 50 ml a nie jak standardowe serum 30 ml. Ja używam go już drugi miesiąc,zużyłam 2/3 opakowania,bywa że stosowałam go dwa razy dziennie, po dwie,trzy pompki,zależnie od potrzeb. Niekiedy wspomagałam nim działanie serum z peptydami lub z prebiotykami,lądowało też solo pod krem i olejek. Nie jestem w stanie użyć tylko jednej pompki na raz, muszą być to minimum dwie,z racji kremowej konsystencji,nawet dany na wilgotną skórę jest ciężki w takiej aplikacji,skóra szybko go zasysa,nie wiem czy aplikator nie byłby tu bardziej trafiony,chociaż ja nie lubię bezpośrednio dotykać aplikatorem skóry, bo to niehigieniczne. Kolor ma lekko żółty,nie ma typowo odżywczej konsystencji,ale na skórze czuć lekkie nasycenie,nie barwi,ale kiedy kilka razy dałam więcej niż dwie pompki,to przez moment skóra miała lekko taki odcień. Przede wszystkim jest bardzo łagodny dla skóry,w jakimś tam stopniu też ją łagodzi i wygładza, dość przyjemne odczucie. Nie wzmaga u mnie produkcji sebum, ma przyjemny,ale nienachalny zapach, skóra jest po nim bardziej miękka i nawilżona,niż po serum ze świetlikiem,ale nadal czegoś jeszcze mi brakuje. Dla cer tłustych mógłby w sumie zastąpić krem na dzień,ja muszę użyć jeszcze coś po,może latem tak by się i u mnie sprawdził,kto wie. Opakowanie szklane,na pompkę,ciemne szkło,przyjemny zapach,wydajne,ja zakupiłam swój egzemplarz w promocji. Dobry skład,to na pewno. Wpływ na zmarszczki jest,ale to kosmetyk dla osób cierpliwych, nie są to natychmiastowe efekty. Czy wrócę? Być może, może jeszcze latem, zobaczymy. Ma u mnie 4+.
    Zalety:
    • Przyjazny skład, nie zapycha,nie podrażnia,lagodzi, wygładza skórę,lekko ją odżywia i nawilża. Mi się wchłania całkiem szybko, jest wydajny i w szklanym ciemnym opakowaniu. Stopniowe ujędrnienie skóry. 50 ml.
    Wady:
    • Warto rozeznać się wcześniej czy nie mamy uczulenia na ktoryś ze składników jak np kurkumina. Na potrzeby dojrzalszej skóry za małe nawilżenie. Wypełniacz zmarszczek,to też trochę na wyrost,owszem wygładza i stopniowo ujedrnia, ale wymaga to czasu i nie są to spektakularne efekty.
    Azani
    9 kwietnia 2022 o 15:25
    Sformułowanie „lekki w nanoszeniu ale bogaty w odczuciach” jest całkowitą prawdą.
    O jak ja kocham Uzdrovisco. Całe podejście do naturalnych składników, dbałość o szczegóły jak i ogólną estetykę ale przede wszystkim, za realnie korzystny wpływ na moją skórę. Aktualnie wymaga ona odpowiednio dobranej pielęgnacji anti – ageing, czegoś na zmarszczki i porządnej dawki nawilżenia. Z racji że bywa kapryśna i z tendencją do zapychania (nos, broda) nie wszystko jej służy. OPAKOWANIE I WNĘTRZE Opakowanie jest charakterystyczne dla całej firmy. Karton utrzymano w jasnej tonacji, na froncie nazwa i mały rys kwiatka, opis co to za produkt i jakie ma działanie. Na bocznych ściankach chwytliwe hasła i cytaty, opis dla kogo jest przeznaczony, jak wpłynie na skórę oraz działanie składników aktywnych. Pudełko przed pierwszym otwarciem chronią, od góry i dołu, niewielkie, przezroczyste naklejki. Konstrukcja opakowania jest przemyślana, a zawartość bezpieczna i stabilna w środku. Butelkę wykonano z półprzezroczystego ciemnego szkła o pojemności 50 ml i zakończono sprawnie działającą pompką. Zaskoczyła mnie konsystencja. Przed zakupem, sugerowałam się jedynie opisem na opakowaniu, spodziewałam się czegoś w rodzaju serum – czyli mocno wodnistej formuły. Okazało się, że jest to bardzo delikatny krem, czy raczej coś w rodzaju rzadkiego mleczka, lekko podbarwionego na żółto. Zapach klasycznie przypomina mi łąkę usianą kwiatami i różnego rodzaju ziołami. Dla mnie intensywny i podobny do innych produktów firmy. DZIAŁANIE I SKŁAD Roślinny wypełniacz ma być czymś w rodzaju kremowej esencji o dużym spectrum działania, ponieważ przeznaczony jest do twarzy (też pod oczy), do dekoltu i szyi. Dla mniej wymagającej cery może być stosowany samodzielnie, dla bardziej – w asyście kremu. Oczywiście dla mnie sprawdza się ta druga opcja. Mleczko jest wyjątkowo delikatne i błyskawicznie się wchłania. Stosuję, w niewielkiej ilości na całą twarz, dwa razy dziennie. Rano pod krem, a wieczorem w towarzystwie czegoś bardziej treściwego (np. olejowej esencji). Idealnie nawilża delikatną skórę wokół oczu. Pod tym względem jest dla mnie niezastąpiony, nawadnia i zostawia minimalną powłokę (efekt wygładzenia zmarszczek) dzięki czemu makijaż wykonany w tych okolicach znacznie lepiej się prezentuje. Wchłania się bardzo szybko, nie wymaga przeprowadzenia masażu, a jedynie delikatnego wklepania. Jest dedykowany także do dekoltu ale ja jego możliwości wykorzystuję również w okolicy biustu, zwłaszcza po porannym prysznicu. Moja skóra jest wyjątkowo sucha w tych okolicach. Codzienna aplikacja balsamu, bezpośrednio przed założeniem ubrania jest dla mnie za ciężka. Nie lubię uczucia lepkiej warstwy pod bielizną, a rano nie dysponuję zbyt dużą ilością czasu. Roślinny wypełniacz wchłania się tak szybko, że rozwiązał ten problem. Skóra jest gładka, a przy regularnym stosowaniu zyskuje na jędrności. Produkt jest bardzo wydajny, nawet jak na moje szerokie zastosowanie. Mleczko aż po same brzegi wypełnione jest naturalnymi składnikami aktywnymi, zastosowane konserwanty są „lżejsze”, a różnej maści humektanty, emolienty, emulgatory, modyfikatory reologii, lepiszcza czy zagęstniki są, w przeważającej większości. naturalnego pochodzenia. Natura wkracza z emolientami: masło Shea /Butyrospermum Parkii Butter/ – substancja otrzymywana z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce. Ma duże powinowactwo do lipidów naskórka, wzmacnia cement międzykomórkowy, więc nawilża, zmiękcza i wygładza skórę. Zmniejsza TEWL (transepidermalną utratę wody). Zawiera m.in. prowitaminę A, witaminy F i E, kwas oleinowy, stearynowy, linolowy i estry woskowe. Masło Illipe /Shorea Stenoptera Butter/ – otrzymywane jest z orzechów z drzewa Shorea Stenoptera, występującego w rejonie Azji Południowo – Wschodniej i Borneo. Rdzenni mieszkańcy Borneo (Dajakowie) od wielu wieków cenili jego właściwości lecznicze. Zawiera m.in. kwas palmitynowy, stearynowy, oleinowy i linolowy. Długotrwale nawilża i wygładza skórę (okluzja), zapobiega powstawaniu zmarszczek, odżywia, natłuszcza i zmiękcza. Są jeszcze oleje: z pestek winogron /Vitis Vinifera Seed Oil/ i z nasion słonecznika /Helianthus Annuus Seed Oil/. Następnie wchodzi naturalne „złoto”, którego właściwości już od wielu lat znam i stosuję w diecie. Uzdrovisco postawiło na kurkuminę /Curcumin/ i ekstrakt z kurkumy /Curcuma Longa Rhizome Extract/, w tej właśnie kolejności, czyli na jednoczesne i podwójne działanie. Kurkumina jest żółtym pigmentem występującym głównie w kurkumie. Wykazuje praktycznie te same właściwości co roślina z której pochodzi, a jedyna różnica polega na tym że kurkuminę można wyekstrahować. Więcej kurkuminy = większa siła działania. O kurkumie nie da się pisać krótko ponieważ działa pro zdrowotnie na cały organizm (zewnętrznie jak i wewnętrznie). W odniesieniu do kosmetycznych właściwości, należy przede wszystkim wspomnieć o: działaniu przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym, zmniejszaniu stanów zapalnych skóry i poprawie pracy gruczołów łojowych. Chroni przed przedwczesnym starzeniem się skóry, działa fotoochronnie, zapobiega przebarwieniom i wpływa na redukcję zmarszczek. Dalej znajdziemy: wyciąg z peruwiańskiej rośliny tara /Caesalpinia Spinosa Fruit Extract/ – działa silnie nawilżająco na powierzchni i wewnątrz naskórka, Kappaphycus Alvarezii Extract – rodzaj czerwonych alg, wyciąg z kory albicji biało – różowej /Albizia Julibrissin Bark Extract/ – wzmacnia barierę ochronną skóry, przyśpiesza produkcję kolagenu i elastyny, dzięki czemu redukuje oznaki starzenia, a także chroni ściany naczyń krwionośnych Dodano też kwas hialuronowy o którym rozpisałam się już w recenzji kremu Soraya, więc nie chcąc się powtarzać, nadmienię jedynie jak świetne działanie wykazuje zastosowanie kilku jego odmian. Tutaj mamy: Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer oraz Hydrolyzed Sodium Hyaluronate. Przede wszystkim nawilża, a zastosowanie wielu form/pochodnych umożliwia oddziaływanie nie tylko na powierzchni ale i pewne przenikanie do głębszych warstw. Dorzucono jeszcze skwalAn /Squalane/ i skwalEn /Squalene/ – są to lipidy o bardzo podobnych nazwach. Nie wchodząc w szczegóły, skwalan jest pochodną skwalenu. Obie substancje występują naturalnie w przyrodzie, obie także zidentyfikowano w ludzkim sebum. Skwalan jest stabilniejszy, a skwalen przy udziale powietrza czy promieniowania UV przekształca się do skwalanu. Oba składniki wykazują zbliżone działanie kosmetyczne, wpływają na: utrzymanie właściwej struktury skóry, nawodnienie i jej elastyczność. Posiadają właściwości przeciw-utleniające, zwiększają transport składników aktywnych w głąb skóry (same dobrze ją penetrują), działają przeciwbakteryjnie i regulują pracę gruczołów łojowych. Ciekawostką dla mnie był taki składnik jak Darutoside. Jest to kompleks ekstrahowany z pierwiosnka i znacząco poprawia wygląd i elastyczność powiek, jednocześnie zmniejszając widoczność fałd na górnych powiekach :) PODSUMOWANIE Ten produkt nazywa się roślinnym wypełniaczem zmarszczek o wszechstronnym zastosowaniu. Wszystkie obietnice producenta zostały spełnione. Od początku po sam koniec nafaszerowany został naturalnymi i mocno aktywnymi składnikami. Cudownie działa na skórę. Już w pierwszych dniach stosowania, czuć jak silnie ją nawilża. Ekspresowo się wchłania i chociaż chciałoby się go nałożyć więcej, to w tym miejscu przestrzegam, należy stosować regularnie i w niewielkiej ilości. Gdy cera tego wymaga to najlepiej dołożyć jeszcze krem lub ulubiony olejek. Zbyt duża (jednorazowa) aplikacja może powodować problemy z wykonaniem makijażu, np. rolowanie się podkładu. Sprawdzi się tutaj określenie: „mniej znaczy więcej”. Produkt jest bogaty i silnie odżywczy. Niewielki – a wydajny. Regularne i długotrwałe stosowanie przynosi bardzo dobre efekty, skóra staje się nawilżona i wypełniona. Nie zapycha ani nie podrażnia. Dla mnie stał się ideałem jako serum, krem pod oczy i produkt do pielęgnacji biustu i dekoltu. Muszę zaznaczyć, że chociaż lubię kupować nowe produkty seriami, tak tutaj wyjątkowo nabyłam samo serum i teraz już wiem, że przy najbliższej okazji kupię całość.
    Zalety:
    • Lekki, szybko się wchłania.
    • Silnie nawilża i odżywia. uelastycznia.
    • Multum naturalnych składników aktywnych.
    • Nie zapycha, nie podrażnia.
    • Wszechstronne zastosowanie: pod oczy, serum do twarzy, dekolt.
    Wady:
    • BRAK!
    askabab
    9 marca 2022 o 8:22
    Roślinny wypełniacz zmarszczek fito-dozujący
    To produkt roślinny wypełniający i spłycający zmarszczki z kurkumą. Jest bogatym serum przeciwzmarszczkowym, który stosuje się na twarz, szyję, dekolt i pod oczy. Bardzo wydajny. Zawiera w swoim składzie nowa technologię fito-nośników z pro-zdrowotną kurkuminą, która wprowadza wszystkie naturalne składniki do 14 warstwy naskórka i odbudowuje ja aż o 22 %. Przywraca skórze naturalny wygląd.
    Zalety:
    • Produkt naturalny z nowa technologią foto -nośników z kurkuminą.
  • 7 marca 2022 o 23:27
    Najlepsze serum na jakie mogłam trafić!
    Przeżyłam prawdziwy szok po zobaczeniu pierwszych efektów tego produktu (miesiąc stosowania). Teraz moja skóra poznała co to nawilżenie i elastyczność a ja w końcu przestałam mieć problemy z kurzymi łapkami z którymi dotychczasowe produkty nie dawały sobie rady. Wyjątkowe połączenie wysokiego stężenia kwasu hialuronowego wraz z kurkumą daje niesamowite efekty. Polecałabym producentowi jedynie zmianę atomizera na formę pipety, po prostu jest praktyczniejsza. Szczerze polecam ten kosmetyk wszystkim kobietom. Dziewczyny, dbajmy o siebie jak i o swoją cerę!
    Zalety:
    • Zawartość kurkumy
    • Wysoka zawartość kwasu hialuronowego
    • Głębokie nawilżenie skóry
    • Odbudowa włókien hydro-lipidowych
    • Wysoka zawartość kolagenu
    Wady:
    • Forma podajnika serum.