Żele antybakteryjne do rąk

Lifebuoy Hand Hygiene Gel Total 10 Żel dezynfekujący do rąk

anna996
    16 stycznia 2023 o 11:56
    Zbyt rzadki i wodnisty
    Żel spełnia swoje zadanie, bo dezynfekuje dłonie, ale jest zbyt rzadki i leje się z tubki. Trzeba używać go ostrożnie i szybko wcierać w dłonie, po których również szybko płynie. Poza tym: - żel ma malutką i miękką tubkę z zakrętką na klik - nie pachnie zbyt mocno alkoholem - nie podrażnia rąk - jest tani - dostępność: kupiłam w Lewiatanie. Nie wiem czy kupię ponownie, wolę bardziej gęste żele, których używanie nie grozi kapnięciem na tapicerkę, ubranie czy gazetę.
  • 15 stycznia 2023 o 15:39
    Żel antybakteryjny to niezbędnik w mojej torebce. Często kupuję nowe, nieznane mi wcześniej produkty z tej kategorii. Tak trafiłam na markę Lifebuoy oferującą produkty do higieny rąk. Żel sprawdził mi się w codziennym użytkowaniu – dobrze odświeża dłonie bez konieczności użycia wody, jest wydajny i ma przyjemny zapach. OPAKOWANIE Opakowanie jest klasyczne jak dla tego typu produktów – mała, plastikowa tubka wykonana z miękkiego tworzywa w kolorze białym i prostą grafiką ograniczającą się do napisów. Zamykana jest na klik, co jest wygodne i praktyczne. Dzięki małemu rozmiarowi można mieć ją ze sobą wszędzie np. wrzucić do torebki. ŻEL Żel jest bezbarwny i dosyć rzadki, jednak dzięki temu staje się dosyć wydajny. Wystarczy mała ilość na całe dłonie, aby uzyskać pożądany efekt odświeżenia. Najbardziej podoba mi się to, że nie ma tak alkoholowej woni jak inne żele, których używałam, a sam zapach po ulotnieniu tej alkoholowej powłoczki jest przyjemny. Na początku wyczuwamy alkoholową nutę, ale potem zanika ona całkowicie. Żel nie przesusza dłoni używany regularnie, ale jak w przypadku każdego żelu na bazie alkoholu musimy dbać o ich codzienne nawilżanie. Produkt jest bardzo wydajny, dobrze dostępny i ma korzystną cenę, co sprawia, że na pewno do niego wrócę. PLUSY: + poręczne opakowanie + ładny wygląd + nawet przyjemny zapach po ulotnieniu alkoholu + dobra konsystencja + wydajność + niska cena + dobra dostępność

Zobacz także inne Żele antybakteryjne do rąk