Kredki do brwi

kredka do brwi 01, 0,07 g
Claresa Browmance Kredka do Brwi 01 Soft Brown
Claresa Browmance

• 6 kwietnia 2025 o 13:48
    Fajna kredka z jedną wadą
    W codziennym makijażu brwi stawiam na precyzyjne kredki. Tym razem wybrałam Browmance od Claresy. Kredka jest precyzyjna, można nią idealnie wyrysować i uzupełnić brwi. Na duży plus też naturalny efekt i kolor 02 - chłodny, średni brąz. Trwałość średnia, ale po utrwaleniu żelem kredka trzyma się świetnie. Bardzo wygodna jest też spiralka w opakowaniu. Jedyna wadą tej kredki to wydajność, przy codziennej aplikacji można ją skończyć bardzo szybko. ZALETY Precyzyjna Wygodna i szybka aplikacja Odcień Naturalny efekt Opakowanie ze spiralką WADY Słaba wydajność
  • 1 lutego 2025 o 18:56
    Fajna, ale szybko się zużywa
    Bardzo lubię używać kredek do brwi w codziennym makijażu. To bardzo szybka forma na ładne podkreślenie brwi. Kredkę kupiłam za około 16-17 zł. W stosunku do kredek tego typu to wypadała drożej niż kredki z Catrice lub Eveline. Miałam najjaśniejszy odcień. Pięknie wpasował się w moją słowiańską urodę i super podkreślał brwi. Nie musiałam się trudzić przy nakładaniu jej na brwi, one niemal rysowały się same. Kredka ma optymalną twardość. Jest bardzo cienka i można nią precyzyjnie wyrysować kształt.i pojedyncze włoski. Bardzo ładnie sunie po skórze. Minusem jednak jest jej wydajność. Kredka bardzo szybko się kończy. Mimo tego, że nie przykładam jej mocno do skóry to zużywa się momentalnie. Szkoda, bo na stałe zagościła by w mojej kosmetyczce. A 17 zł w promocji za taką wydajność to nie jest opłacalne.
    _inga
    29 grudnia 2024 o 11:45
    ultra cienka automatyczna kredka do brwi ze szczoteczką Browmance, kolor nr 03 Deep Brown, Claresa
    Automatyczną kredkę do brwi ze szczoteczką Browmance marki Claresa kupiłam na jednej z aukcji internetowych zapłaciłam około 17 zł wybrałam kolor nr 03 Deep Brown. Jestem szatynką ale włosy farbuje na kolor blond, moje brwi są dość wąskie i rzadkie, stosowałam już wiele różnych kosmetyków do stylizacji brwi z lepszym a zazwyczaj gorszym efektem, od jakiegoś już czasu używam kredkę do brwi w sztyfcie Browsphere, 02 medium brown, Stars from the stars która sprawdza się bardzo dobrze jednak jako uzupełnienie postanowiłam sięgnąć po ultra cienką kredkę Browmance marki Claresa by móc za jej pomocą dorysowywać włoski i w ten sposób uzyskać efekt gęstszych brwi i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Kredka jest mega cienka, bardzo trwała, natomiast jej wydajność jest dość przeciętna. Dodatkowy plus za opakowanie, oraz za dobrej jakości szczoteczkę która jest bardzo przydatna Podsumowując jestem bardzo zadowolona z efektu jaki pozwala ta kredka a wraz z kredką Browsphere 02 medium brown mój ulubiony zestaw do stylizacji brwi, na pewno kupię kolejne opakowanie a też chętnie przetestuję nieco jaśniejszy wariant ultra cienkiej kredki do brwi Claresa kolo nr 02 Medium Brown. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • cienka linia
    • naturalny efekt
    • trwałość
    • bezzapachowa
    • nie zawiera alkoholu ani mikroplastiku
    • szczoteczka
    Wady:
    • wydajność mogła by być lepsza
  • 5 listopada 2024 o 10:23
    Claresa UltraSlim do stylizacji brwi. Super precyzyjna. Wegańska.
    Potrzebuję kredki, która jest do brwi Superprecyzyjna. Uwielbiam na co dzień stylizację moich brwi. Marka CLARESA jest dla mnie znana jedynie ze słyszenia i recenzji,które są najczęściej fenomenalne. Była promocja w Drogerii Hebe i w szafie CLARESA wypatrzyłam kredkę z wysuwanym rysikiem. Zaciekawiła mnie 1.5- milimetrowa końcówka. W domu okazało się, że kredka ma użyteczną szczoteczkę, co pozwala w łatwy sposób nadać kształt łukom brwiowym, a Ultra cieńka kredka dorysować brakujące włoski, wypełnić braki i nadać brwiom perfekcyjny, doskonały kształt. Rysik ma formułę bardzo plastyczną, kremową i równomiernie pokrywa włoski. Kredka jest lekka, dobrze trzyma się w dłoni, szczelnie zapakowana i to wszystko sprawia, że aplikacja jest super, wręcz dziecinnie łatwa. Podoba mi się sama forma i design opakowania. Kolory nakrętek nie przemawiają do mnie, ale to nie jest aż taki problem, aby zniechęcić się do jej stosowania. Precyzyjne dorysowanie włosków, nie stanowi dla mnie problemu. Codziennie stylizuje swoje brwi, a ten rysik dodatkowo zapobiega rozmazywaniu. Nie wiem, czy dlatego, że codziennie go używam, czy po prostu kredka Claresa nie jest wydajna, bo ewidentnie za szybko się kończy, ale warta jest swojej ceny. Dostępna jest w trzech uniwersalnych kolorach, ja wybrałam DEEP BROW i elegancko się prezentuje na moich brwiach. Wegańska formuła jest bez zapachowa. Claresa Ultra Slim nie zawiera alkoholu. APLIKACJA Wyczesuje włoski za pomocą szczoteczki ku górze. Nadając kształt brwi i dorysowując brakujące włoski, luki, a następnie ponownie wyczesuje. Jeśli ktoś tak jak ja uwielbia na co dzień stylizować własne brwi, to ta kredka jest odpowiednia. Na pewno nie da się przy jej użyciu zrobić krzywdy, bo jest super cieniutka i bardzo precyzyjna.
    Zalety:
    • Jakość
    • Zgodna z opisem producenta
    • CLARESA
    • Dostępność
    • Precyzyjna
    • Trwała
    • Wysuwany rysik
    • Szczoteczka
    • Ultra cieńka
    • UltraSlim
    • 1,5 milimetr rysik
    Vardzia
    11 lipca 2024 o 17:39
    Odpowiedni kolor
    Z racji, że mam gęste i grube brwi nie potrzebuję się jakoś specjalnie starać, żeby je podkreślić. Problemem było zawsze znalezienie kosmetyku w odpowiednim kolorze - większość była za ciemna. Tą konkretną kredkę odkryłam jakiś rok temu i jestem z niej zadowolona. Rysik kredki jest wysuwany z plastikowego aplikatora. Kredka jest mięciutka i drobna. Delikatnie sunie po skórze i nadaje się do precyzyjnych uzupełnień. Z drugiej strony kredki znajduje się szczoteczka do rozczesywania brwi, która jest niby duża, ale na tyle precyzyjna, że spełnia swoją rolę. Jedynym mankamentem tych kredek jest rysik, który lubi się łamać. Sama kredka jest przez to mniej wydajna. Trwałość jest w porządku. Jeśli chodzi o wydajność - ja używam jej wyłącznie do drobnych uzupełnień. Przez rok czasu i przez ich łamliwość zużyłam ich dwie. Jeśli chodzi o mnie jest to produkt poprawny, dobrze się trzymający i dający fajny efekt. Więcej nie potrzebuję i raczej planuję z nim zostać na dłuzej.

Zobacz także inne Kredki do brwi