Korektory pod oczy

Bell Asian Valentine's Day I Love K-Pop, K-Make Up Antioxidant Concealer with White Tea Korektor

Bell K-Make-Up Korektor pod Oczy z Ekstraktem z Białej Herbaty 02 Warm Silk

• 14 marca 2023 o 16:57
    Fajny, lekki i pielęgnacyjny
    Korektor, który można używać codziennie i nie wyrządzi krzywdy w postaci obciążenia i przesuszenia delikatnej skóry pod oczami. Jako, że nie wymagam dużego krycia od korektora dodatkowo jeszcze mieszam go z kropelką kremu nawilżającego pod oczy. Aczkolwiek korektor sam w sobie jest leciutki, ładnie się rozprowadza, nie ciastkuje, nie zbiera w zmarszczkach. Plus za antyoksydacyjny skład, leciutkie rozświetlenie. Kupiłam aż 3 sztuki zapasu z Biedry:)
    Zalety:
    • lekkość
    • delikatność
    • krycie
    • rozświetlenie
    • niska cena
    Wady:
  • 1 marca 2023 o 19:09
    Fajny, lekki korektor…
    • Korektor znajduje się w tradycyjnym opakowaniu z aplikatorem. • Dostępne mamy 2 odcienie: - 01 porcelain, - 02 warm silk. Ja wybrałam nr 1 który jest dość jasny i żółciótki. • Ma przyjemny, bardzo delikatny zapach. • Korektor ma lekką, kremową konsystencję i łatwo daje się rozprowadzać na skórze. • Krycie do najmocniejszych nie należy ale ładnie wyrównuje kolor skóry, dając rozświetlające wykończenie. Większych zasinień raczej nie przykryje, jednak jeśli nie macie z tym problemu powinien fajnie się sprawdzić. • Ogólnie daje bardzo ładny, świeży i naturalny efekt. • Dobrze utrwalony nie zbiera się w zmarszczkach i w załamaniach skóry.
    lergie
    19 lutego 2023 o 15:29
    Bywało lepiej...
    Korektor mam w obu odcieniach i od razu powiem, że są to inne odcienie niż do tej pory - co wielokrotnie wrzucałam w recenzje jak i na Insta, czyli swatche niemal wszystkich korektorów z Bell niegdyś. Teraz bym musiała dodać kilka do tamtej ręki xD Bo ja lubię od nich korektory. Natomiast tutaj szału ni ma. Krycie jest lżejsze niż przy poprzednikach. Kolory też są... żółtsze, zwłaszcza 01 Porcelain. W ogóle to nie wygląda na porcelanę ni hu hu. 02 Warm Silk jest ciemniejszy, ale nieco bardziej neutralny mi się wydaje, no ale do używania na twarz, bo to już jest dość ciemny kolor - podkładowy. Jeśli chodzi o jedynkę - jest żółtawy, ale mimo wszystko po dobrym rozblendowaniu (*tutaj bezproblemowo, nie zastyga za szybko) jakoś się wtapia, nawet nieco neutralizująco działa na sińce. Natomiast no krycie jest słabsze. Szkoda, że nie było testerów, ale pewnie i tak bym kupiła, bo jestem "zbieraczem" korektorów z Bell. Lubię, i pewnie z czasem zużyję, ale w tym wypadku - na pewno nie zrobię zapasu. Nie mój odcień, trochę za słabe krycie. Jeszcze jeden minusik jest taki, że dość szybko uwydatnia zmarszczki/załamania pod oczami, także przypudrowany "mocniejszym" pudrem. Za tę cenę (11,49) można, ale naprawdę bywało lepiej (gładziej, mocniej kryjąco, kolorystycznie).
    Zalety:
    • Słodki design opakowania
    • Wygodny aplikatorek
    • Konsystencja kremowa, ale lekka
    • Krycie lekkie do średniego
    • Dwa kolory do wyboru (kwestia sporna)
    • Dobrze się blenduje (nie zastyga za szybko)
    • Jak dla mnie brak zapachu (nie wyczuwam)
    • Dostępność
    Wady:
    • Potrafi podkreślić zmarszczki, nawet dobrze przypudrowany pudrem pod oczy jak i matującym co by go lepiej utrwalić
    • Niezbyt neutralne odcienie (+ tylko dwa do wyboru, ale to jak zawsze w tych limitkach)
    • Limitka
    • Dla mnie zbyt lekkie krycie

Zobacz także inne Korektory pod oczy