Jeśli chodzi o drogeryjne marki, to mogę śmiało powiedzieć, że Bell Hypoallergenic zalicza się do tych, po które sięgam najczęściej, więc gdy tylko potrzebowałam nowego korektora, postanowiłam zajrzeć do ich szafy w Hebe.
Just Free Skin to korektor zamknięty w szklanej buteleczce z pipetą. Na wstępie muszę powiedzieć, że opakowanie to nie należy do udanych. Po pierwsze pipeta nie nabiera produktu, raczej ściągam go z pipety. Po drugie miejsce łączenia pipety rozkleiło się. Korektor musi stać prosto, by się nie wylał, także możemy zapomnieć o jego przewożeniu (ten sam problem miałam z takim opakowaniem korektora z Catrice). Oczywiście przez to całe opakowanie jest ubrudzone, a my marnujemy produkt.
Z minusów to chyba tyle. Przejdźmy więc do przyjemniejszej części.
Konsystencja korektora jest baaardzo lekka, niewyczuwalna na skórze. Powiedziałabym, że jest to mocno płynny korektor. Mimo swej lekkiej konsystencji, świetnie kryje. Wystarczy dosłownie odrobina, by przykryć zasinienia, zaczerwienienia czy inne niedoskonałości. Korektor przepięknie stapia się ze skórą, wygląda bardzo naturalnie. Nie zastyga, dlatego konieczne jest jego przypudrowanie, inaczej bardzo szybko wchodzi w zmarszczki.
Tak jak wspomniałam, pozostawia on bardzo naturalny, nieco świetlisty efekt, nie wygląda sucho, nie podkreśla porów ani suchych skórek. Mam wrażenie, że posiada wręcz właściwości wygładzające. Doskonale łączy się z podkładami, nic się nie waży na linii łączenia. No po prostu efekt doskonały!
Myślę, że na uwagę zasługują również jego kolory. Mimo, że nie ma ich zbyt dużo, to są one stworzone dla słowiańskiej urody - jasne i żółte. Ja posiadam odcień 03, wydawało mi się, że będzie zbyt ciemny, ale pięknie stapia się ze skórą i jest idealny na lato.
Podsumowując, jest to moim zdaniem świetny produkt, bardzo wydajny, który możemy kupić za niewielkie pieniądze. Warto dodać. że w ponad 80% jest wykonany z naturalnych składników. Myślę również, że zda egzamin zarówno na skórach tłustych, jak i tych suchych, a nawet dojrzałych, przez świetlisty efekt, który pozostawia. No uwielbiam!
Zalety:
- kolory
- cena
- naturalny efekt
- lekko świetliste wykończenie
- krycie
- skład
- kolory
- wydajność