Maseczki klasyczne

Uriage Hyseac, Masque Gommant Doux Łagodna maseczka pilingująca

Uriage Hyseac Masque Gommant Doux Łagodna maseczka pilingująca 50ml

• 30 listopada 2020 o 12:09
    Jestem pozytywnie zaskoczona
    O MNIE Jestem posiadaczką typowej cery mieszanej, tłusta strefa T z niedoskonałościami, zanieczyszczona, oraz suche i wrażliwe policzki skłonne do przesuszeń. Bardzo łatwa do zapchania, a także skłonna do podrażnień. OPAKOWANIE Wygodna, miękka tuba, z zamknięciem typu na klik, dzięki czemu produkt możemy zużyć do końca. Bardzo minimalistyczna szata graficzna. KONSYSTENCJA Konsystencja jest bardzo gęsta, jak pasta. Ma kolor jaśniutki zielony. Stosowałam ją zarówno jako maseczkę jak i peeling. Dobrze rozprowadza się na skórze, szybko zasycha. Nieco za duże dla mnie drobinki, które czuję, że zbyt mocno trą moją skórę. Łatwo się spłukuje. ZAPACH Ciężko jednoznacznie określić, mi osobiście kojarzy się po prostu z zapachem produktów aptecznych DZIAŁANIE Maseczkę postanowiłam zakupić po poleceniu mi jej przez dermatologa. Muszę przyznać, że dla osób, które borykają się z zaostrzonym trądzikiem bądź mają wrażliwą, delikatną skórę ta maseczka się nie sprawdzi. Ma duże drobiny i jest dość mocno oczyszczająca i ściągająca. Przy problemach z trądzikiem może nieźle podrażnić skórę i spowodować zaognienie zmian. Natomiast na skórę mieszaną/tłustą z drobnymi niedoskonałościami myślę, że może być bardzo dobrym zakupem. Fajnie oczyszcza, zwęża pory, pozostawia niestety uczucie ściągniętej skóry, więc koniecznie przyda się po niej coś nawilżającego.
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 grudnia 2015 o 13:43
    Bardzo dobra maseczka
    To nie jest może maseczka do zadań specjalnych, ale idealnie nadaje się do częstego stosowania. Plusy nie zastyga na kamień łatwo się zmywa apteczny zapach idealna konsystencja, dość rzadka nie podrażnia dobrze oczyszcza i nawilża efekt gładkiej i miękkiej skóry wydajna Minus zbyt mocne jak dla mnie drobinki Używam tego produktu od: czerwca 2015 Ilość zużytych opakowań: pierwsze
  • 20 grudnia 2014 o 23:47
    Dobry produkt
    Kupiłam tę maseczkę zupełnie przypadkiem, w promocji w SP. Lubię maseczki i używam ich regularnie, przez co jestem też dla nich dość wymagająca. Używam różnych, ale najczęściej wybieram te złuszczające i oczyszczające. A ponieważ cierpię na wieczny brak czasu, połączenie maseczki i peelingu było dla mnie czymś ciekawym i atrakcyjnym. Tego produktu używałam jako maseczki złuszczająco-oczyszczającej, choć można też ją stosować jako peeling. Jednak wersja maseczki odpowiada mi bardziej. Można nałożyć, obejrzeć film i zmyć... Maseczka jest rzeczywiście delikatna, co przy mojej dość wrażliwej skórze jest istotne. Nie ukrywam - trochę się bałam na początku, bo moja skóra na takie specyfiki reaguje różnie. Ale tym razem nie stało się nic złego. Pojawiło się co prawda lekkie zaczerwienienie, ale nie jestem pewna czy to bardziej wina maseczki, czy tego, że zawsze trzymałam ją dłużej na twarzy, niż zalecał producent. Ogólnie zaczerwienienie znikało po kwadransie. Maseczka ma zielony kolor. Po nałożeniu nie zasycha na twarzy na kość, ale pozostawia łatwą do zmycia i lekko tłustą w dotyku warstwę, która z czasem nabiera jeszcze bardziej zielonego koloru. Maseczka rzeczywiście złuszcza i oczyszcza. Ja za każdym razem miałam ją na twarzy przez 45-60 minut. Po zmyciu skóra jest mięciutka i odświeżona. Jest lekko zaróżowiona i wygląda zdecydowanie lepiej. Efekt poprawy wyglądu skóry utrzymuje się przez 2-3 dni, więc używałam jej 2-3 razy w tygodniu. Polecam, to dobry produkt i wcale nie najdroższy. Zdecydowanie ułatwia życie, bo łączy cechy peelingu i maseczki. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 tuba
    adka007
    27 maja 2014 o 16:57
    Świetna maseczka do stosowania na co dzień
    paseczka " na szybko" do codziennej pielęgnacji. skóra jest po niej fajnie odświeżona i wygładzona. Nie podrażnia. No i mam pewność, że mam dokładnie zmute codzienne zanieczyszczenia z twarzy. Używam tego produktu od: 6 msc Ilość zużytych opakowań: 1- bardzo wydajna
  • 2 lipca 2013 o 11:41
    Nie taka znowu łagodna.
    Maseczkę kupiłam, bo skusiło mnie porównanie do produktu Galenic, ale niestety ta maseczka nie jest aż tak dobra. Używam jej i jako peelingu, i jako maseczki, jako peeling chyba bardziej mi odpowiada. Jako peeling dość dobrze ściera martwy naskórek, wygładza, pomaga w wyrównaniu kolorytu. Jest dośc delikatna jako peeling, nie ma mocnych granulek, ale mimo to działa dobrze. Jako maseczka mniej mi się podoba, zwykle przy zmywaniu masuję twarz, więc wszystkie zalety peelingu mam zapewnione, ale jako maseczka oczyszcza średnio, naprawdę nie tego bym oczekiwała. W skali od 1 do 5, oczyszczanie skóry oceniam na jakieś 2,5. Poza tym kiedy trzymamy ją na twarzy, nawet bardzo krótko, dają o sobie znac kway owocowe, moje naczynka ich nie lubią i przypominają o sobie bardzo ciepło, kiedy przetrzymam tę maseczkę. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to produkt dedykowany naczynkowcom, więc oceny za to nie obniżam, ale przestrzegam. Poza tym jest przyjemna - duża pojemność za względnie przyjazną cenę, ładny zapach, wygodna tuba. Nie wiem czy kupię ponownie, może jako peeling tak, ale ze stosowaniem jej jako maseczki raczej już skończyłam. Używam tego produktu od: 10 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę 1