Maseczki klasyczne

Botanic Skin Food Czarna maseczka oczyszczająca `Maliny, węgiel aktywny i eukaliptus`

• 21 listopada 2023 o 8:45
    Mogę polecić
    Maseczkę zakupiłam w pakiecie w jednym ze świątecznych zestawów. Po pierwsze zapach: dla mnie bardzo przyjemny. Zupełnie nie przypomina mi malin, a olejek migdałowy do ciasta. Oczywiście jest w czarnym kolorze (tak już maski węglowe mają). Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie konsystencja: jest idealna, lekko kremowa. Bardzo łatwo rozprowadza się zarówno dłońmi jak i pędzlem. Spokojnie można nałożyć grubą warstwę. Tak, ilość produktu w saszetce na to pozwala. Uważam, że to bardzo dobrze, bo po pierwsze mamy wystarczającą ilość produktu, po drugie go nie marnujemy i możemy w całości z niego skorzystać. Po nałożeniu maski na twarz nie miałam uczucia ściągnięcia, pieczenia itp. W zasadzie nie czułam jej na twarzy. Maska bardzo łatwo się zmywa.
  • 24 października 2023 o 18:21
    Idealna maseczka do skóry mieszanej...oczyszcza pory, reguluje wydzielane sebum. Mała maseczka, a robi dobrą robotę
    2 lub 3 razy w tygodniu robię sobie domowe SPA, jest to chwila tylko dla mnie. W tych dniach podstawą jest nałożenie sobie maseczki. Ostatnio wybór padł na czarną maseczkę oczyszczającą. Botanic Skib Food marka, która można spotkać w drogeri Natura. Wypuściła wiele maseczek o ciekawym składzie. Maseczka zamknięta jest w saszetce 7 ml. Opakowanie jest całe czarne. Z przodu znajdziemy białą wstawkę, gdzie czarnymi napisami odczytamy nazwę firmy I podstawowe informacje o produkcie. W tle widnieją obrazki maliny I liści eukaliptusa. Saszetka bardzo elegancka. Ma nacięcie z lewej strony, wystarczy pociągnąć i wierzch saszetki ładnie schodzi. Produkt możemy wyciągnąć z łatwością palcem lub pędzlem. A w środku saszetki ona…czarna jak smoła, o średnio gęstej konsystencji maseczka. Jest jedwabiscie miękka w dotyku. Z łatwością smarujemy nią twarz, sunie po skórze o zabarwia każdy zakamarek twarzy na czarno. Produkt jest wegański, wykonany z 97% składników pochodzenia naturalnego. Jest to produkt polski. Kosmetyk przeznaczony jest głównie do cery mieszanej I tłustej. Z takich najważniejszych jej składników: glinka czarna, roślinna gliceryna, węgiel z bambusa, olej temanu, Olek z pestek winogron, wyciąg z eukaliptusa, ekstakt z malin, itd. Maseczkę można używać 2-3razy w tygodniu. Nakładamy ją na 15 min po czym zmywamy. Podczas trzymania na twarzy cały czas czuć zapach maliny, trochę chemiczny, ale jednak maliny. Przez te 15 min maseczka nie zmienia koloru, jest cały czas intensywnie czarna. W tym czasie nie czuć też ściągania skóry. Praktycznie nie czujemy, że ją wogóle mamy na twarzy. Wiadomo, jak to z czarnymi maseczkami bywa, ze zmyciem dokładnym jest trochę zabawy. Ale schodzi bez problemu. Saszetka jest jednorazowa, maseczka idealnie starcza na jeden raz. Ilość odpowiednia do nałożenia na całości twarzy, szyi a nawet dekoltu. Moja skóra wybredna, mieszana z niedoskonałościami I przebarwieniami oraz widocznymi porami. Co maseczka zrobiła na mojej twarzy? Same dobre rzeczy :) Porządnie oczyściła moje pory, stały się po niej mniej widoczne. Znormalizowała wydzielane sebum. Twarz mniej się świeciła zwłaszcza w strefie T. Po jej zmyciu skóra jest miękka jak u niemowlaka, jest zmiękczona, gładka. Rozjaśniła przebarwienia i zniwelowała zaczerwienienia po wypryskach. Maseczka ma same zalety. Moja skóra jest po niej ukojona i zregenerowana. Bardzo się polubiliśmy i złego słowa na jej temat powiedzieć nie mogę.
    Zalety:
    • prawdziwy detoks skóry
    • oczyszcza pory
    • rozjasnia skórę
    • niweluje zaczerwienienia
    • pomaga w pozbyciu się pryszczy
    • niweluje świecenie twarzy
    Wady:
    Leelo1
    21 maja 2022 o 14:22
    Dobrze oczyszcza
    Moja kolejna maska z tej serii. Tym razem jest to strzał w 10. Maska jest w jednorazowej saszetce. Zapach malinowo eukaliptusowy. W składzie jest czarny węgiel, więc maska ma ciemny szary kolor. Jest to typowa maska oczyszczająca. Sprawdza się na niedoskonałości i rozszerzone pory. Cera po niej jest porządnie oczyszczona, ale nie ma uczucia ściągnięcia. Używam jej raz na jakiś czas kiedy czuje, że moja cera potrzebuje dodatkowego oczyszczenia.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
  • 19 kwietnia 2021 o 21:15
    Przyjemna w stosowaniu
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Trochę już wszelakich maseczek przerobiłam - typu "peel off", zastygające czy te ostatnio modne na płachcie. I stwierdzam, że ta jest z nich najlepsza. Maska daje bardzo dobre efekty na mojej mieszanej, lekko trądzikowej cerze. Oczyszcza, tonizuje, fajnie przygotowuje skórę do kolejnych zabiegów pielęgnacyjnych. Nie ściąga i nie wysusza. Nie podrażnia. W maseczce nie chodzi tylko o efekty, jakie daje na skórze. Przynajmniej dla mnie. Równie ważne jest, aby była łatwa do nałożenia i równie łatwa do zdjęcia/zmycia z twarzy. A jeśli jeszcze przy okazji ma przynajmniej znośny zapach, to już jest super. I w przypadku tej od Botanic tak właśnie jest. Produkt ma cudowną kremową konsystencję, która pięknie się rozprowadza. Jest gładka niczym masełko. Zapach ładny, takiej posłodzonej maliny. Trochę gorzej jest ze zmyciem, bo zastygniętą nie tak łatwo szybko usunąć, ale używałam o wiele gorszych pod tym względem. Opakowanie bardzo ładne, w kolorze czerni. Otwiera się bez problemu. Wydajność bardzo dobra - jedna saszetka wystarczyła mi na 2 użycia. Podsumowując - fajny, przyjemny produkt. Coś czuję, że zaprzyjaźnimy się z marką Botanic i skuszę się na inne produkty :)
  • 10 kwietnia 2021 o 1:00
    Przyzwoita
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Kupiłam na promocji w Naturze za 1.99 zł. Opakowanie idealne na jedną aplikacje. Pachnie neutralnie ani ładnie ani brzydko. Konsystencja dosyć rzadka ale nie spływa z twarzy. Trudno się zmywa. Skóra po maseczce jest gładka ale większych różnic nie zauważam.
    Zalety:
    • Gładka skóra
    • Tania
    • Dobra pojemność na jedno użycie
    Wady:
    • Konsystencja
    • Trudno się zmywa