WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Lovely Is a Butterly, Butterfly Effect Eyeliner Eyeliner

rokak
    23 kwietnia 2024 o 23:08
    Nie kupię ponownie
    Eyeliner kupiłam zachęcona ceną i opakowaniem przedstawiającym drobinki. Posiadam niebieski odcień. Niestety produkt nie sprawdził się. Poza plastikowym i schludnym opakowaniem nie ma żadnych zalet. Pędzelek jest za długi, zbyt wyginający się. Sam produkt na pędzelku wygląda zachęcająco. Nakładanie go to już wyzwanie, ponieważ więcej nakłada się samej bazy, która jest przeźroczysta niż drobinek. Eyeliner rozpuszcza produkty nałożone wcześniej, stopniowanie go to udręka, a mnie osobiście szczypał po nałożeniu w kąciki. Należy odczekać nieruchomo minutę lub dwie zanim wykona się jakikolwiek ruch powieką, bo produkt od razu przykleja się na inne miejsca lub rozmazuje się. Sama trwałość średnia, nałożony na oko bez innego produktu po 2/3h zaczyna znikać, natomiast nałożony na cień utrzymuje się kilka godzin. W zależności od pogody i intensywności użytkowania dobre wrażenie sprawia przez pierwszą godzinę. Ogromne rozczarowanie, nie kupię ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • długi czas zastygania
    • pigmentacja i stopniowanie produktu bardzo słabe
    • w produkcie jest więcej bazy niż drobinek
    • trwałość
    • szczypanie
    o_t
    15 sierpnia 2023 o 18:51
    Żałuję, że kupiłam
    Kupiłam z myślą o zabraniu na festiwal. Kolor podobał mi się w opakowaniu - taki różowofioletowy z niebieskimi drobinkami. Udaje się dość łatwo operować pędzelkiem. Okazało się, że jest słabo kryjący, a używany jako topper na powiekę rozprowadza się nierównomiernie i rozpuszcza wszystko pod spodem. Czasami też piekł mnie w powieki. Próbowałam go nawet nałożyć na paznokcie pod bezbarwny lakier, ale gdy nie pada na nie światło, wyglądają jak nierównomiernie zabrudzone. W sumie, to żałuję, że kupiłam, nawet biorąc pod uwagę dość niską cenę.
    Zalety:
    • dość wygodny pędzelek
    • przezroczyste opakowanie, przez które widać kolor
    • wygląda na wydajny
    Wady:
    • nie kryje
    • rozpuszcza warstwy nałożone pod spodem
    • słabo się stopniuje
    • rozprowadza się nierównomiernie
    • przy próbie rozprowadzenia na powiece odkleja się
    • szczypie w powieki
  • 15 sierpnia 2023 o 12:14
    Idealny na lato
    Seria Butterfly pojawiła się latem w Rossmannie i tak naprawdę z całej kolekcji tylko eyelinery mnie zaciekawiły. Opakowanie jest sprytnie przemyślane- małe i poręczne z przeźroczystym dołem przez który widzimy kolor kosmetyku. Całość ma błękitny kolor co zwraca uwagę na półce w drogerii. Zaopatrzony jest w aplikator w formie cieniutkiego pędzelka którym dobrze się maluje. Wybrałam dla siebie odcień nr 3 fioletowy z niebieską i różową drobinką .Nie mogło być inaczej skoro jestem fanka takich kolorów. Pigmentacja jest dobra ale trzeba nałożyć dwie warstwy aby nie było prześwitów i kolor był jednolity. Eyeliner zastyga na powiece i jest bardzo trwały. Nie kruszy się w ciągu dnia a brokat nie usypuje się . Efekt jaki daje na oku jest super. Błyszcząca kreska daje makijażowi lekkości i letniego klimatu. Przyjemna odskocznia od ciemnych kredek i ciężkich kresek. Jedyny minus a właściwie dwa to to że produkt jest z serii limitowanej a poza tym jedno zanurzenie aplikatora nie wystarcza na zrobienie kreski na oku. Trzeba zamoczyć pędzelek kilka razy podczas robienie makijażu bo nabiera mało produktu.
    Zalety:
    • Plusy
    • niska cena
    • piękny błyszczący kolorowe
    • trwałość
    • nie kruszy się i nie blednie w ciągu dnia
    • samoistnie się nie rozmazuje
    Leffie
    12 maja 2023 o 18:09
    Całkiem przyjemne produkty
    Na plus - doły opakowań są przezroczyste i widzimy, jaki będzie rzeczywisty kolor eyelinera. Na minus - żeby taki uzyskać, potrzeba grubej warstwy, zwłaszcza w przypadku koloru złotego (nr 1) i turkusowego (nr 4). Najintensywniejszy jest ciemnoróżowy/fioletowy (nr 3). Eyelinery pięknie mienią się brokatem. Aplikatory to precyzyjne "kałamarze". Nie miałam problemu ze zrobieniem kreski. Z trwałością - zależy, kto czego oczekuje. Jeśli nie pocieramy oczu w ciągu dnia, nie płaczemy itd., to powinny się trzymać. Ale trzeba uważać z pocieraniem oczu, bo brokat migruje, a przy większym pocieraniu schodzi także kolor.