Eyelinery

Kobo Professional Sparkle Eyeliner Eyeliner z brokatem

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    1 grudnia 2024 o 17:53
    Jesteś taki piękny...dlaczego podrażniasz mi oczy?
    Bardzo lubię brokatowe eyelinery-uważam, że są świetnym i szybkim sposobem na efektowne urozmaicenie makijażu oka, no i ja jestem brokatowa sroczka, uwielbiam wszystko co się błyszczy oraz mieni. Z Kobo mam odcień o nazwie Fantasy. Dla mnie to chłodne złoto, ma w sobie drobinki srebrne, liliowe oraz fuksjowe, które obłędnie się mienią, naprawdę piękny kolor oraz efekt. Ja używam go zazwyczaj w wewnętrznej części kreski(czyli od wewnętrznego kącika do mniej więcej 1/3 długości linii rzęs) lub rysując cieniutką kreskę nad całą klasyczną czarną/brązową kreską. Pędzelek w tym eyelinerze jest dosyć długi, cienki, ale też bardzo elastyczny. Mimo to nie sprawia mi problemów w precyzyjnych manewrach, udaje mi się nim wykonać nawet cieniutkie i delikatne akcentowe kreseczki. Konsystencja produktu jest dosyć płynna-po aplikacji trzeba cierpliwie poczekać aż całość wyschnie, inaczej łatwo sobie coś odbić w górnej części powieki. Na szczęście nie skleja rzęs i nie rozlewa się w zewnętrznych kącikach czy załamaniach skóry. Do trwałości także nie mam zastrzeżeń-eyeliner dzielnie wytrzymuje wiele godzin, po całym dniu nadal wygląda dobrze. Kreska nie pęka, nie kruszy się, a także nie rozmazuje oraz nie odbija pod brwiami. Zauważyłam, że eyeliner lubi w buteleczce czasami się lekko rozwarstwiać, mimo, że jego termin ważności jest jeszcze sporo do przodu. Wystarczy jednak wstrząsnąć chwilę opakowaniem i wszystko wraca do normy, produkt nie zmienia swoich właściwości zarówno w kolorze jak i w trwałości, nie gęstnieje ani nie zasycha. Mimo tego, że ten eyeliner jest świetny-wygodny w aplikacji, trwały, a do tego piękny, to jednak ma jeden poważny minus. W trakcie aplikacji strasznie podrażnia mi oczy-wystarczy, że zbliżę do powieki pędzelek z produktem, a one zaczynają mnie szczypać i łzawić. Gdy eyeliner przeschnie już na skórze to nieprzyjemne uczucie znika i do końca dnia wszystko jest już ok. Jednak sam fakt, że przy produkcie stosowanym w okolicach oczu takie zjawiska mają miejsce sprawia, że nie wiem czy sięgnę po eyeliner z tej linii ponownie. Nawet gdy producent oferuje naprawdę piękne kolory :(
  • 11 października 2024 o 8:44
    Piękny błysk
    Moja opinia dotyczy odcienia 01 Aurora - jest to mieszanka brokatu w chłodnych odcieniach. Przepięknie się iskrzy kiedy złapie światło, poza tym jest raczej niewidoczny. Pędzelek jest z włoskami, precyzyjny, można nim namalować ładną kreskę bez większego wysiłku. Jedyny minus to to, że kilka chwil po nałożeniu szczypią mnie oczy od oparów - chyba alkoholu - w składzie. Trwa to bardzo krótko, ale może sprawiać dyskomfort. Poza tym eyeliner wysycha i zastyga bardzo szybko, a brokat nie przemieszcza się w ciągu dnia. Daje prześliczny, "wróżkowy" efekt, a w promocji można go dorwać za małe pieniądze, więc polecam wypróbować :)
  • 10 października 2024 o 23:36
    Kolor diamond dust nr 2
    Mam kolor 2, mieni się głównie na żółto, bezbarwna baza. Wygląda bardzo ładnie w postaci akcentów, ale sam produkt szybko się starzeje i osiada na dnie opakowania przez to, że formula robi się gęstsza. Lubiłam, używałam często ale już chyba pora na niego bo wiem, że będę się bała nałożyć w okolice oka. Troszkę drażniła mnie też pigmentacja tego kosmetyku, a raczej mala ilość drobin. Mimo to stosowałam dla efektu migotania który zapewniał. Był też trwały na powiekach, nic się nie osypywalo.
  • 22 kwietnia 2024 o 23:08
    Niezbyt udany kolor
    Eyeliner Kobo sparkle kupiłam zachęcona brokatowym kolorem. Liczyłam na srebrny lekki brokacik, niestety otrzymałam odmienny kolor. Brokat wpada w zieleń/fiolet. Kolor na powiece nie spodobał mi się, wyglądał ciężko i psuł makijaż. Spodziewałam się typowo srebrnego brokatu. Z plusów eyeliner jest łatwy w aplikacji, ma cienki pędzelek. Jest trwały, wydajny i ma bardzo długi termin ważności.
    Zalety:
    • trwały
    • łatwy w aplikacji
    • wydajny
    • długi termin ważności
    Wady:
    • nieładny kolor
    Drogeria Natura
    SandriQ
    11 kwietnia 2024 o 14:50
    Mój typ
    Czarne eylainery są moim najczęstszym wyborem i punktem głównym w codziennym makijażu.Jednak dla urozmaicenia i dodania mu błysku postanowiłam czegoś dla siebie poszukać. Zależało mi na kolorze złotym/brązowym i taką propozycję znalazłam w gablotce Kobo. O marce już słyszałam,ale chyba jest to mój pierwszy kosmetyk od niej. Kobo stacjonarnie możemy kupić tylko w Naturze ,ale w sieci jest również dostępna.W swej ofercie ma wszystkie niezbędne kosmetyki, dzięki którym możemy wykonać kompletny makijaż. Jej ceny są obiektywnie ok. Produkt kupujemy bez wierzchniej otoczki. Opakowanie ma okrągłą podstawę,dzięki której stoi stabilnie w miejscu. Plastikowy, sztywny pojemniczek z kosmetykiem o pojemności 4 ml jest wyraźnie szerszy od górnej części i przeźroczysty, dzięki czemu odrazu widać kolorystykę wnętrza. Posiada czarne napisy oraz naklejkę z kodem i datą ważności. Bardzo szybko się odkleja i po prostu drażni.Szybko ją wyrzuciłam. Zakończono go czarną,zwężoną ku górze nakrętką i razem tworzą kształt przypominający stożek. Opakowanie jest małe i bardzo poręczne,a plastik nie pęka ani nie wychodzi poza jego granice samoistnie produkt. Aplikator jest krótki , zakończony elastycznym ,cienkim i dosyć długim pędzelkiem w czarnym kolorze. Kosmetyk ma subtelny,ale wyczuwalny,brzydki chemiczny zapach. Jest on jednak niewyczuwalny podczas robienia makijażu. Brawa dla producenta każdy z egzemplarzy miał ochronną owijkę foliową i widać było który produkt był wcześniej otwierany oraz drogeria zadbała o tester. Jedynie skład kosmetyku znajdziemy tylko na stronie drogerii no i niestety zawiera mikroplastik i triethanolaminę. Mój wybór padł na eylainer z jasnobrązową podstawą z mnóstwem złotych i fioletowych brokatowych drobinek. Konsystencja jest luźna,a pędzelek nabiera odpowiednią jej ilość. Maluje się nim łatwo i nie rozlewa się na powiece.Można stopniować efekt i dodawać warstwy,ewentualnie poprawiać póki nie zastygnie.Daje równą kreskę bez przerw. Malowidło pozwala na wykonanie pięknego makijażu,różnych wariacji na jego temat,ale także zwykły codzienny look. Ja lubię łączyć go z zieloną kredką na linii wodnej ,a nim maluje ozdobną kreskę na górnej powiece,czasem robię jaskółkę,a czasem zostawiam tak. Łącze go też z brązowym smoke eye dodawając jako mały akcent w wewnętrznym kąciku albo nanoszę go nad czarną kreską. Do tego kosmetyk może służyć jako bardzo rozświetlający cień naniesiony na bazę lub jako rozświetlenie matowego koloru. Zaznaczę,że jestem posiadaczką zielonych oczu,a mój typ kolorystyczny to ciepła wiosna i to jest strzał w dziesiątkę . Produkt mnie zachwycił ,bo jeszcze nigdy nie miałam tak wpisującego się w moje gusta eylaineru. Jest wyjątkowo trwały ,wytrzymuje na miejscu cały dzień,nie kruszy się ani nie rozmazuje,drobinki nie osypują się na policzka. Nie wywołał mi krzywdy na powiekach,a do tego jest wydajny. Cena jak najbardziej ok. Dosyć łatwo usunąć go podczas demakijażu.
    Zalety:
    • Opakowanie ❤️
    • Kolor❤️
    • Efekt❤️
    • Trwałość❤️
    • Nie podrażnia❤️
    Wady:
    • Dostępność ????
    • Skład????
    Drogeria Natura