Płyny do demakijażu

Clarins Démaquillant Tonic Express [One Step Facial Cleanser] Dwufazowy płyn do demakijażu twarzy i oczu

CLARINS ONE STEP FACIAL CLEANSER 200ml
Sephora
Clarins - One Step Facial Cleanser - Dwufazowy Płyn One Step - Clarins Demaquillant Tonic Express - Dla Kobiet

• 20 listopada 2017 o 20:37
    Zapach na nie i ta tłusta warstwa...
    Zacznę może od tego, że nie lubię cytrusowych zapachów w kosmetykach, a pomarańczowego zapachu to nie lubię już w niczym prócz normalnych owoców pomarańczy, bo wszystko inne wydaje mi się sztuczne. Ten płyn dostałam w prezencie, bo rzecz jasna nie kupiłabym sobie czegoś, z czego stosowania nie będe miała super wrażeń zapachowych. No ale już był, to używałam. Do zmywania makijazu ten produkt jak najbardziej się nadaje, zapach też mi aż tak nie przeszkadzał, chociaż jak już wspomniałam - do moich ulubionych nie należy i ogólnie niby wszystko fajnie, ale jednak nie, ponieważ ten płyn ma jedną wielką wadę. Zostawia mega tłustą warstwę na twarzy. To jest dla mnie nie do przejścia, bo ja nie lubię kosmetykow, które mi oblepiają skórę, a tak właśnie się czułam używając tego produktu. Czasami po użyciu innych dwufaz nie musze od razu lecieć do łazienki myć twarzy, tylko chwilę mogę jeszcze odczekać, zanim ją umyję, ale przy tym produkcie to niestety musiałam buzię myć natychmiast, bo zbyt mocno mnie wkurzała ta warstwa. Zużyłam, zapach nie mój i tłusta warstwa, wniosek jest tylko jeden - więcej nie sięgnę po ten produkt.
  • 13 lipca 2017 o 13:36
    Zawód !
    Produkty z Clarinsa bardzo mi odpowiadają, więc zdecydowałam się również na ten płyn do demakijażu. Posiadam 100 ml opakowanie które kupiłam w jakimś zestawie i bardzo się cieszę że jest małe.
    Zalety:
    • Uwielbiam ten zapach, jednak funkcja oczyszczania sprawdza się w moim przypadku tylko na twarzy. Ładnie zmywa makijaż i przygotowuje skórę do oczyszczania. Ze względu na konsystencję nie wyobrażam sobie po jego użyciu nie umyć twarzy. Tworzy tłustą warstwę na twarzy która dla mnie jest nie do zaakceptowania.
    Wady:
    • Bardzo niekomfortowe jest dla mnie zmywanie nim oka, podrażnia oczy, mega piecze.
    Kamlisa
    21 marca 2012 o 12:30
    nie lubię
    Lubie kosmetyki clarinsa, ale ten nie przypadł mi do gustu. uzywam go sporadycznie, po to, by zuzyc, a nie dlatego, ze mi odpowiada :( Jest dosc drogi ( obecnie 109), niezbyt wydajny przy codziennym stosowaniu. Ma butelke ze zbyt duzym otworem, wiec trzeba uwazac, by nie wylało sie go za duzo. Ma brzoskwiniowy kolor i brzoskwiniowy zapach...tyle, ze zapach nie zawsze jest taki sympatyczny, stajac sie wrecz drazniacy. a kolor jest bez sensu przy zmywaniu podkładu, bo nie zawsze widac, czy płatek jest juz czysty - brzoskwiniowosc nasladuje resztki fluidu :D Teoretycznie makijaz zmywa niezle, ale nie odwazyłabym sie uzyc go do oczu, na twarzy zas zostawia leko tłusta warstwe. Nie mam tez do konca poczucia czystej skory... Podsumowujac - o wiele bardziej lubie duet krem/olejek myjacy + szmatka earle - szybko, sprawnie, do czysta. gdy sie spiesze i nie chce na przykład zmywac oczu - poprzestaje na demakijazu tym preparatem, choc wkurzaja mnie kolejne wyrzucone płatki i ta lekko lepko-tłusta skora. Zmecze ale na pewno don nie wroce. Używam tego produktu od: jakies 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 18 lipca 2011 o 12:53
    co to jest:tłuste i piecze?? Tonik Clarins;)
    Lubię wściekłozielony tonik z Clarinsa, mam jeszcze kilka kosmetyków tej firmy, skuszona recenzjami i niezłą ceną kupiłam ten tonik. Sam produkt bo aplikacji (trzeba długo nim trząść, bo obie fazy się ciężko łączą) zostawia na skórze tłustawą powłoczkę, która znika po jakimś czasie. Mnie się takie działanie średnio widzi - wolę mieć poczucie supewyczyszczonej odświeżonej buźki, niż tłustej powłoki, bo ona w 100% nie znika. Oczy? Moje alergiczne oczy reagują na tonik pieczeniem i zaczerwienieniem. Aż żal ich pocierać... Kwestią marginalną jest kolor i zapach. Ten pierwszy, bladóżółty, nie pozwala do końca stwierdzić, czy porządnie wyczyściło się twarz, bo barwi wacik. Zapach...sfermentowane pomarańcze. No ogólnie nie polecam. Używam tego produktu od: 2/3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1/3 z 200 ml
    sislei
    26 lutego 2011 o 17:37
    jest fajny
    naprawde super zmywa makijaż,twarz już po samym zmyciu bez użycia kremu wydaje się nawilżona,no i ten zapach,aż nie można się doczekać aby go użyć :)produkt naprawde fajny tylko dla mnie ma dosyć spory minus,że bardzo szybko się kończy,a więc szukam czegoś również dobrego,ale bardzej wydajnego Używam tego produktu od: zużyłam go w przeciągu 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 buteleczka