Farby do włosów

Khadi Herbal Hair Colour, Pure Indigo Black Ziołowa farba do koloryzacji włosów nadająca chłodny czarny kolor o niebieskim połysku

Khadi Naturalna Farba do Włosów Indygo

• 17 stycznia 2024 o 10:52
    Ulubiony produkt do ziołowej koloryzacji włosów, zaraz po Light Mountain
    Khadi to jedna z marek która często przewija się na forach odnośnie ziołowego farbowania włosów. Dotychczas farbowałam włosy ziółkami od Light Mountain, postanowiłam sprawdzić i ten specyfik :) Indygo od khadi kupiłam kilka miesięcy temu w jednej z internetowych drogerii. Koszt ziół to +/- 50 zł w zależności od tego w jakiej drogerii dokonujemy zamówienia. W opakowaniu znajdziemy 100g produktu. Proszek jest bardzo starannie zmielony, łatwo się go później miesza z wodą. Ja czyste indygo dodaję do mieszanki z henny, uzyskując dzięki temu ciemny, głęboki brąz. Kolor (co ważne dla mnie!) idealnie pokrywa siwe włosy, nie spłukuje się z włosów jak w przypadku innych mieszanek, dobrze je pokrywa. Mam wrażenie, że jest zdecydowanie lepszej jakości od innych ziół, choć nie udało mu się dorównać mojemu ukochanemu Light Mountain. Myślę, że będę regularnie wracać do tej farby, ponieważ daje długotrwały, głęboki efekt kolorystyczny. Jestem bardzo zadowolona z produktu.
    Zalety:
    • dobrej jakości cena
    • wydajny
    • piękny, głęboki odcień koloru
  • 24 lutego 2023 o 21:39
    Genialna henna!
    Bardzo się cieszę, że natrafiłam na hennę Khadi. Próbowałam wcześniej innych i żadna nie trzymała się tak długo jak te od Khadi. Obecnie stosuję tę hennę z henną przygotowującą do farbowania. Moje włosy, nie dość że są pięknie przyciemnione (a zwłaszcza siwe włosy są zakryte!) to jeszcze są super odżywione. Po każdym farbowaniu słyszę zachwyty nad tym jakie mam grube i zdrowe włosy. Szkoda, że produkty nie są łatwo dostępne - głównie do zamawiania przez internet. Przy mojej obecnej długości włosów (do ramion), jedno opakowanie starcza mi na 2 użycia. Zapach jest ziołowy, niektórym może przeszkadzać (np. mojemu partnerowi), innym nie.
    Zalety:
    • trwałość farbowania
    • efekty (zdrowo wyglądające włosy)
    • łatwa instrukcja
    Wady:
    meduzot
    31 grudnia 2015 o 0:01
    Nietrwały kolor
    Od jakiegoś czasu marzę o granatowo-czarnych włosach, jednak boję się, że zniszczę swoje i tak cienkie i słabe kudełki. Dlatego postanowiłam na początek użyć ziołowej farby, a farby Khadi są akurat łatwo dostępne w mojej okolicy. Indygo przygotowałam według instrukcji zamieszczonej w opakowaniu i według porad w internecie. Wyszło coś w rodzaju błotka - pachniało jak błotko, miało konsystencję błotka, i jak błotko się niestety nakładało. Nawet z pomocą drugiej pary rąk skończyłam z całą głową i szyją w papce (łazienka na szczęście dobrze zabezpieczona). Odczekałam sporo dłużej, niż było zalecane, i zaczęłam spłukiwać. Samą wodą nie dałoby rady - musiałam kilka razy myć głowę szamponem, żeby się pozbyć błota z włosów. Efekt? Włosy wyraźnie wzmocnione, zdrowsze, co prawda nadal pachnące tym błotkiem, ale to nie był problem. Co do koloru, włosy stały się nieco ciemniejsze i nabrały chłodniejszego tonu. Niestety, moje szczęście nie trwało długo, bo kolor się spłukał po 1-2 myciach :)))) Produkt polecałabym tylko tym, którzy chcą przede wszystkim chwilowo wzmocnić włosy, a koloryzację uznają jako przyjemny efekt uboczny. Używam tego produktu od: użyłam raz Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
  • 31 stycznia 2015 o 23:19
    Brąz zamiast czerni....
    Kupując tą farbę oczekiwałam czerni. Nie koniecznie kruczej, zadowoliłby mnie bardzo ciemny brąz.... Wydaje mi się, że zrobiłam wszystko jak należy. Umyłam włosy mocnym szamponem bez silikonów. Trzymałam nawet godzinę dłużej niż zaleca producent. Efekt? Na moich naturalnie dość ciemnobrązowych włosach wyszedł ciemny brąz. Kolor niemal nie różnił się od mojego naturalnego. Wcześniej raz farbowałam włosy kolorem ciemny braz khadi i efekt był niemal identyczny, prawie niewidoczny.Uzyskałam tyle, że moje bardzo zrudziałe od chemicznej farby końcowki zostaly ładnie pokryte (co niestety wypłukało się po mniej niz dwóch tygodniach przy myciu włosów co drugi dzień :( ) Możliwe że moje włosy są jakies wyjątkowo odporne na ziołowe farbowanie. Myślę, że dam tej farbie jeszcze jedną szansę. Tym razem nałożę ją na całą noc i jeśli to coś da zwrócę honor :P Jesli to nie poskutkuje z pewnością już do niej nie wrócę. Prawie 30 zl to za dużo jak na kolor który wychodzi znacznie, znacznie jaśniejszy i spłukuje się po kilku myciach. Jeśli chodzi o plusy: -Z pewnością nie zniszczyła włosów w żaden sposób. -Wydajna. -Neutralny zapach (niektórym strasznie przeszkadza, dla mnie zupełnie obojętny). -Włosy pięknie po niej błyszczą. -Kolor jest naturalny, trójwymiarowy, nie ma efoktu "hełmu". Używam tego produktu od: Użyłam około 2 tygodnie temu. Ilość zużytych opakowań: Jedno, wcześniej jedno khadi ciemny brąz.
    Nymphea
    26 kwietnia 2014 o 9:43
    Jak najbardziej tak
    Farba naturalna, zero chemii i za to wielki plus. Ja wiadomo każda henna ma swój charakterystyczny zapach. Ta miała dość przyjemny, który nie przeszkadzał. Nakładnie nie sprawiło mi problemu, natomiast zmyć musiałam troszkę dłużej - koszmar, włosy matowe i odczucie jak by się do nich coś poprzyklejało. Warto był gdyż po zmyciu włosy błyszczały !!! Były wiele grubsze. Ładnie się układały . Polecam dla osób, które chcą poprawić kondycję włosów . Niestety całą gwiazdę odejmuję za brak jakiego kolwiek koloru granatu, który uwielbiam i z tego względu też kupiłam farbę. Wyszły naturalnie ciemno brązowe mimo , że stosowałam się do zaleceń na opakowaniu. Kupiła bym ten produkt tylko ze względu na to aby wzmocnić i odżywić włosy. Wyglądały naprawdę niesamowicie !!! Hinduski wiedzą co jest dobre na włosy :) Szczególnie jeśli są to naturalne produkty . Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 duże

Zobacz także inne Farby do włosów