Błyszczyki

Stars from the stars Stars from the stars x Wedel, Fizzy Cola Snack, Błyszczyk do ust

Stars from the Stars Wedel Błyszczyk do Ust 03

• 20 listopada 2024 o 16:27
    Zaskoczyłam się
    Nie sądziłam, że w kolaboracji z Wedel może wyjść coś fajnego, ale serio jest to dobry produkt! Ładny błyszczyk z drobinkami, raz nawet dostałam za niego komplement, do tego pachnie i smakuje jak cola. W sumie to kupiłabym jeszcze inne kolory, a mam ten 02. Nie będę tutaj pisać o jego trwałości bo jest to błyszczyk i wiadomo, że wchłania się i ściera, jak każdy inny.
  • 17 lipca 2024 o 0:42
    ... ♪ my lips tastes like pepsi cola ♪ ...
    Oj, lubię takie ciekawostki kosmetyczne, a w błyszczykach ładny zapach i słodki smak jest zawsze mile widziany. Trafiłam na fajną promocję w Rossmannie, która obejmowała tenże błyszczyk. Po użyciu testera na dłoni, zdecydowałam się na zakup, który okazał się udany. Owoce współpracy SFTS z Wedlem kusiły mnie już od dawna, a ten kosmetyk jest pierwszym, jakiego użyłam. Czy jestem zadowolona? - Bardzo! :) Przy jednej warstwie błyszczyk ma półtransparentny, brązowy kakaowy odcień z delikatnymi brokatowymi drobinkami, z kolei przy dwóch kryje doskonale i do złudzenia przypomina płynną mleczną czekoladę. :P Na ustach prezentuje się niezwykle naturalnie i naprawdę urokliwie. Zapewniam, że dziewczyny lubiące nudziaki będą wprost oczarowane wariantem ★ 01 . To błyszczyk, a nie matowa szminka, więc pozostawia ślady na szklance i filtrze od papierosa, jednak nie lepi się jak inne tego typu kosmetyki, ponieważ formuła szybko zasycha (na tyle, na ile pozwala na to błyszczyk). Jest bardzo trwały - nie rozmazuje, nie spływa z ust, naprawdę długo się na nich utrzymuje w stanie nienaruszonym (pod warunkiem, że nie udamy się na obiad zaraz po nałożeniu go na usta). Jest to bardzo wydajny produkt - już jedna warstwa zauważalnie upiększa usta, druga to już całkowite oszałamiające piękno. Nie wiem, czy dzięki zawartości olejku rycynowego, kosmetyk ma właściwości pielęgnacyjne, ale ręczę, że nie szkodzi i nie wysusza ust. Pachnie słodziutko - zupełnie jak prawdziwa cola! A smakuje dokładnie jak czekolada przepita pepsi! :D Co ciekawe, smak utrzymuje się na ustach przez cały dzień - aż do dokładnego demakijażu! Nawet jeśli kolor wniknie w usta i nie będzie go już na nich widać! Niesamowite! (⁠ノ⁠*⁠0⁠*⁠)⁠ノ Mały, płaski, giętki aplikator jest bardzo wygodny w użyciu i precyzyjnie pokrywa wargi; ja mam pełne, średniej wielkości usta z delikatną falką/wgłębieniem na dolnej wardze, więc są dość wymagające przy obrysowywaniu konturu. Wyobrażam sobie, że dziewczyny z wąskimi wargami będą zachwycone aplikacją "Frizzy Cola Snack", zaś te z dużymi również nie powinny narzekać na poziom trudności aplikacji. Można się tym błyszczykiem pomalować "w biegu", bez użycia lusterka - to dziecinnie proste i nie ma prawa, by zrobić sobie nim "krzywdę"! ;) Wszystko, absolutnie wszystko oceniam na duży plus! Bardzo się cieszę, że trafił do mojej kosmetyczki ten słodziutki colowy błyszczyk. Gdy go wymaluję, kupię ponownie, bo jest po prostu świetny! :*
    Zalety:
    • kreatywny duet Gwiazdek z Wedlem ;)
    • fajna, wesoła, młodzieżowa szata graficzna
    • cuuuuudny orzeźwiająco słodki zapach i smak coca coli - idealny na wakacje ;P trwały jak nie wiem co! ⊙⁠.⁠☉
    • przepiękny, bardzo twarzowy kolor półtransparentnej mlecznej czekolady z uroczymi brokatowymi drobinkami i efektem delikatnej tafli... naprawdę błyszczy! upiększa usta w mig :*
    • daje możliwość budowania warstw i mocniejszego krycia
    • mały płaski poręczny aplikator, precyzyjnie obrysowujący kontur ust i wypełniający wargi
    • dziecinnie prosty w użyciu - można się nim pomalować bez lusterka
    • w pełni zadowalająca trwałość
    • formuła niezwykle komfortowa w noszeniu: nie lepi się, nie ciągnie, nie rozmazuje
    • nie wysusza ust
    • posiada w składzie olejek rycynowy, który ma za zadanie zmiękczyć i wygładzić usta
    • niewygórowana cena regularna
    • dostępny w Rossmannie, często w promocji
  • 23 czerwca 2024 o 14:51
    Cola w formie błyszczyka
    Bardzo przyjemny błyszczyk. Nie klei się i jest komfortowy na ustach. Ma smak i zapach coli. Ładnie wygląda na ustach solo oraz z konturówką, której nie rozpuszcza. Nie wylewa się poza kontur ust. Oprócz tego, że pięknie się prezentuje na ustach to także je nawilża. Aplikator ma fajny płaski kształt, dobrze się nim maluje. Z opakowania wydostaje się odpowiednią ilość produktu. Myślę, że ten kosmetyk sprawdzi się głównie nastolatkom, ale ja także jestem z niego zadowolona.
    Zalety:
    • Kolor smak i zapach
  • 5 maja 2024 o 23:17
    Smak i zapach na plus
    Uwielbiam zapachy słodyczy w kosmetykach pielęgnacyjnych i kolorowych. Sięgnięcie po jakieś produkty z tej serii było więc tylko kwestią czasu. Wybrałam odcień 02. Na ustach jest całkiem przezroczysty i nawet połyskujących drobinek jest mało. Dla mnie to nie problem, akurat chodziło mi o błysk na ustach, ale inne warianty, z tego, co widziałam na testerach będą półprzezroczyste, jak to w błyszczykach, bardziej nasycone kolory to w pomadkach z tej serii. Kosmetyk rzeczywiście obłędnie pachnie colą i ma słodki smak. Jednak dość niewygodnie się go nakłada z powodu (za) bardzo giętkiego aplikatora, te duże, takie jak w błyszczyku Max Factor 2000 calories to jest idealny sposób na rozprowadzenie na ustach produktu. Kosmetyk rzeczywiście się klei, więc trudno odczuć, czy nawilża usta, raczej nie, ale też nie wysusza. Jest w miarę trwały, oczywiście, jak na tę półkę cenową. Niby smak i zapach to czekolada mleczna o smaku coli, ale czekolady nie czuć i nawet lepiej, czysty zapach coli też jest tutaj bardzo przyjemny.
  • 29 kwietnia 2024 o 22:31
    ładny zapach
    Ostatnio postanowiłam przetestować ten błyszczyk, zapach jak i smak przypominają jak najbardziej colę. Jeśli chodzi o trwałość to jest średnia, ale miejmy na uwadze ze to tylko błyszczyk, nie przesusza ust co jest ważne. Kolor ma brązowy a konsystencje lepka. Polecam
    • kolor