Topy do paznokci

Niuqi Top mleczny bez przemywania

5 na 51 opinię

• 7 kwietnia 2024 o 16:55
    Świetnie się nim pracuje. Zmniejsza nasycenie koloru, dając przy tym naturalny efekt na paznokciu
    Bardzo lubię produkty do manicure hybrydowego od Niuqi tj. lakiery/ topy i bazy. Są tanie, trwałe i wygodnie się nimi pracuje, ze względu na idealny kształt pędzelka. Patrząc na całą moją dotychczasową historię z opracowywaniem paznokci samej w domu - to właśnie z Niuqi odkryłam, że może to trwać o wiele krócej i bardziej komfortowo. Mleczny top jest generalnie świeżynką w całej kolekcji produktów Niuqi. Raczej ciężko go zdobyć, ale akurat mi się udało przy okazji odwiedzenia dyskontu ze zwierzem z kropkami na obrzeżach miasta. ;-) Polecam szukać go właśnie w takich mniej uczęszczanych marketach. Opakowanie / pędzelek Top jest zamknięty w standardowej buteleczce od Niuqi. Marka stosuje ten sam rodzaj opakowania dla lakierów/baz i topów. Całkiem sprawnie się ją odkręca. Nic się nie rozlewa. Pędzelek ma idealny, delikatnie zaokrąglony kształt. Dotychczas nie zwracałam na to uwagi, dopóki nie przyszło mi malować paznokci pędzelkiem w kształcie kwadratu z twardym włosiem... nigdy więcej. Tak więc ten od Niuqi jest idealny, bardzo elastyczny, nie rozwarstwia się. Jest miękki i poddaje się pracy. Bardzo łatwo aplikuje się go przy skórkach. Praca topem / nabłyszczenie i trwałość Mleczny top nie wymaga przemywania warstwy dyspersyjnej. Ma dość rzadką konsystencję, ale taką najwygodniej mi się pracuje, jeżeli chodzi o topy. Nie tworzą się smugi ani nie rozwarstwia się na lakierze hybrydowym. Wystarczy go niewiele, by pokryć paznokcia cienką warstwą. Nie mam z nim problemu pod kątem zalewania skórek, bo nie spływa. Praca z nim to przyjemność, trwa krótko. Top bardzo ładnie nabłyszcza paznokcie, nie ściera się po czasie, nie odpryskuje i co najważniejsze - nie ściera się od razu po wyjęciu go z lampy (z klasycznym topem bez przemywania od Niuqi miewam takie problemy). Krycie i wykończenie Top bardzo ładnie pokrywa paznokcia, delikatnie gasząc żywy kolor lakieru hybrydowego (pokażę to na zdjęciach). Z tym, że nie mam za bardzo pomysłu, na ten moment, z jakimi odcieniami mogę go łączyć. Najlepiej wypadną chyba tutaj delikatne róże / beże, które pod jego wpływem po prostu staną się bardziej stonowane i naturalne. On generalnie nie zmienia bardzo koloru, na którym jest położony, dlatego wydaje mi się, że można go stosować jako zwykły top, który ma zabezpieczyć lakier i nadać błysk. Bardzo lubię mleczne odcienie lakierów hybrydowych. Z tym topem na pewno można stworzyć delikatne i bardzo naturalne mani. Może wpadnę na inne zastosowanie niż położenie go na lekko pomarańczowy odcień beżu, najwyżej wpadnie edit. Ogólnie za trwałość, konsystencję, niską cenę i świetny pędzelek, którym bardzo łatwo się go nakłada, wlatuje ode mnie mocne 5/5. Ps. Mani, które pokazuję na zdjęciach nie należy do najlepiej wykonanych, ale to głównie za sprawą lakieru, z którym było mi dane pracować (recenzja czeka nieubłaganie).
    Zalety:
    • ma bardzo wygodny pędzelek (lekko zaokrąglony, najlepszy do przesuwania produktu pod skórki bez ich zalania)
    • daje bardzo naturalne wykończenie manicure
    • ma dobrą, dość rzadką konsystencję, ale nie spływa na skórki
    • ma świetny błysk, nie odpryskuje i nie ściera się po czasie
    • jest tani
    • nie wymaga przemywania go cleanerem
    Wady:
    • nie jest to wada, ale nie mam jeszcze pomysłu, z jakimi kolorami będzie lepiej wyglądał

Zobacz także inne Topy do paznokci