Szczoteczki soniczne

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 20 czerwca 2024 o 18:28
    Rewelacyjna!!
    Mam bardzo pożółkłe i wrażliwe zęby mające skłonność do tworzenia kamienia nazębnego. Klasyczna szczoteczka nie doczyszcza przestrzeni międzyzębowych, często powoduje także krwawienie dziąseł. Marzyłam o bielszym uśmiechu i dobrze doczyszczonych przestrzeniach międzyzębowych. I to marzenie się spełniło dzięki sonicznej szczoteczce Seysso. Idealnie czyści zeby i mogę zadbać też o cerę, bo model Seysso ma w zestawie również końcówkę do twarzy. Zachęca mnie, że szczoteczka wykonuje aż 82 000 ruchów sonicznych na minutę i posiada zaawansowaną technologię Dynamic Cleaning Technology, wydajny akumulator oraz aż trzy programy.
  • 6 czerwca 2024 o 15:07
    Moja pierwsza zdobycz od wizaz.pl :)
    Otrzymałam tę szczoteczkę w ramach testów organizowanych przez wizaż, z czego się ogromnie cieszę i za co ogromnie dziękuję ♥️ (nie spodziewałam się, że będę miała przyjemność bycia jedną z laureatek - ale się udało!) Przyszła paczka, a mi odjęło mowę, bo przecież tyle zgłoszeń zapewne Państwo mieli... Dostałam egzemplarz w kolorze kawy z mlekiem (wolałam ten lawendowy, ale to nie jest żadne narzekanie, bo wszystkie trzy kolory są śliczne! Ten beż jest niewątpliwie najbardziej uniwersalny. Zresztą kolor to sprawa... nawet nie drugorzędna). Nawet zdjęć nie zrobiłam, tylko od razu pomknęłam do łazienki przetestować to beżowe cudo. (Taka mała uwaga: celowo nie wspomniałam o paście dołączonej do zestawu, bo ona zasługuje na oddzielną recenzję). Nigdy nie miałam szczoteczki sonicznej... Bałam się, że doprowadzi moje wrażliwe dziąsła do krwawienia, ale nic takiego się nie stało. Jest delikatna, a przy tym precyzyjna i dokładna, ale o sposobie mycia zaraz napiszę szerzej. W pudełeczku znalazłam trzon, dwie końcówki (szczoteczka do mycia zębów oraz masażer do twarzy), etui na końcówkę do twarzy, ładowarkę stacjonarną z miejscem zarówno dla szczoteczki, jak i masażera. I oczywiście pastę do zębów z tej samej firmy, o której napiszę w wyznaczonym dla niej okienku. Wszystko zapakowane estetycznie, a co najważniejsze - higienicznie. Zwieńczone instrukcją obsługi i miłymi ulotkami od strony Wizażu oraz Seysso. :) Przechodząc płynnie do szczegółów... TRZON: Lekki jak piórko, choć wizualnie wcale na taki nie wygląda. Uchwytny, przyjemny w dotyku, doskonale wyprofilowany, z wbudowanym oszczędnym akumulatorem litowo-jonowym, automatycznym 2-min. timerem, a także trzypoziomowym programem pracy: 1) Tryb 'Clean' (czyszczący) ma za zadanie skutecznie usunąć płytkę nazębną 2) Tryb 'Soft' (delikatny) przeznaczony jest dla wrażliwych zębów i dziąseł 3) Tryb 'Massage' (masujący) oferuje delikatny masaż dbający o dziąsła, przeznaczony także do masażu twarzy SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW: Główka jest nieco mniejsza od główki standardowej manualnej szczoteczki. Posiada miękkie, choć solidne włosie wycięte w kształt podwójnej falki, która idealnie dopasowuje się do zębów. Nie porani igiełkami nawet przy największych obrotach (82000 ruchów sonicznych na minutę) - o ile przećwiczymy rękę i nie będziemy cisnąć główki do zębów. Doskonale czyści zęby oraz przestrzenie międzyzębowe (możemy zrezygnować z nitki dentystycznej), masuje dziąsła. Taką polerkę na zębach miałam po czyszczeniu zębów w gabinecie dentystycznym, a dzięki wizażowi mogę ją mieć na co dzień! ♥️ Bardzo dziękuję jeszcze raz! :* Włosie szczoteczki jest łatwe w zachowaniu higienicznej czystości - reszki pasty można bardzo łatwo spłukać, nic się nie lepi do powierzchni igiełek, nic nie tkwi pomiędzy nimi. Gdybym miała się do czegoś przyczepić to jedynie do tego, że zabrakło mi w zestawie plastikowego kapturka zabezpieczającego na główkę szczoteczki... Odpuszczam to, bo całokształt zestawu (i w ogóle fakt, że go dostałam!) robi na mnie piorunujące wrażenie! MASAŻER: Zamknięty w higienicznym etui. Ma jajeczkowatą główkę i koliście rozsadzone miękkie, elastyczne igiełki. Przed chwilą wmasowałam sobie serum przy jego pomocy i to był niesamowicie odprężający proces. Bardzo przyjemnie masuje moją delikatną i wrażliwą skórę twarzy. Te wibracje są naprawdę relaksujące, choć muszę ostrzec, że na nosie zamieniają się w łaskotki. ;)
  • 3 czerwca 2024 o 22:55
    Świetnie doczyszczone zęby
    Mam zęby bardzo ciasno ustawione, dość mocne szkliwo, codziennie nitkuję zęby i stosuję płyn do płukania jamy ustnej; używam od 10 lat wyłącznie szczoteczki elektrycznej Oral B i szczoteczka Seysso była moim pierwszym kontaktem ze szczoteczką soniczną do zębów. Sama szczoteczka jest dosyć spora (wysoka), z całkiem grubą rękojeścią - ja mam akurat kolor Aqua Grey, przydymiona zieleń, bardzo ładna. Ma 3 programy: - Clean (82000 ruchów sonicznych na minutę - dla mnie przez pierwsze 2 tygodnie ten program był za silny, bo mam wrażliwe dziąsła i jedną odsłoniętą szyjkę zębową, drgania były nieprzyjemne, teraz, kiedy już do nich ogólnie przywykłam, stosuję czasem ten program) - Soft (62 000 ruchów sonicznych na minutę - polecam ten program dla osób niemających doświadczenia z myciem zębów szczoteczką soniczną, a także dla tych z wrażliwymi zębami i dziąsłami, moim zdaniem czyści zęby równie dokładnie jak program Clean, a nie czuje się takiego wibrowania szczególnie przy zębach trzonowych) - Massage (62 000 - 82 000 ruchów sonicznych na minutę, do stosowania także z końcówką do twarzy - tego programu używałam właśnie w ten sposób, czyli do oczyszczania twarzy; producent deklaruje, że program Massage jest idealny do masażu dziąseł, języka i twarzy). Jak na razie ładowałam szczoteczkę tylko raz, przed pierwszym użyciem, a używam jej od około 3 tygodni 2 razy dziennie plus 3 razy w tygodniu końcówkę do twarzy - uważam, że to imponujący wynik, żadna szczoteczka elektryczna nie trzymała ładowania na dłużej niż tydzień i przy wyjazdach było to kłopotliwe. Oczywiście olbrzymią zaletą jest kompatybilna końcówka do twarzy, która jest rewelacyjnym rozwiązaniem, czy to w podróży, czy w łazience o małej powierzchni. Przyznaję, że musiałam się do tego rodzaju szczoteczki przyzwyczaić, zwalczyć w sobie nawyk wykonywania ruchów szczotkujących, które stosowałam całe życie, a tu są one niepotrzebne. Szczoteczkę przykłada się sekcjami do zębów i dziąseł, a ruchy soniczne robią robotę czyszczącą (co 30 sekund szczoteczka daje nam znać, aby przejść do kolejnej "porcji" jamy ustnej). Sama soniczność też była na początku może nie tyle nieprzyjemna, co dziwna - miałam wrażenie, że "chodzi" mi pół twarzy, a w przypadku końcówki do twarzy łaskotanie koło nosa było duże (dla mnie do wytrzymania). Akurat jeśli chodzi o szczoteczki soniczne do twarzy, to mam doświadczenie, bo od 4 lat używam Foreo Luna Play, jestem z niej bardzo zadowolona - porównaniu z Seysso ma tę przewagę, że czyści większą powierzchnię jednocześnie, więc trzeba się nią niby mniej namachać, ale za to ma dużo słabszą moc drgań i skóra jest słabiej doczyszczona. Foreo mogę jednak używać nawet codziennie latem, Seysso max. 3 razy w tygodniu, bo ma dużą moc i można z nią przesadzić. Jeśli chodzi o mycie zębów, to chyba nigdy nie miałam ich tak dobrze umytych i na tak długo gładkich, świeżych. Pamiętam, że gdy wiele lat temu przerzuciłam się na szczoteczki elektryczne, pomyślałam, że nic nie jest w stanie lepiej doczyścić zębów - otóż jest. Zęby są dużo lepiej umyte, czuję, że także w przestrzeniach międzyzębowych, o które dbam szczególnie. Oczywiście nawet tak świetna moc czyszcząca nie eliminuje konieczności używania nici dentystycznej. Zęby przy dotknięciu językiem są gładkie nawet po wielu godzinach, kiedy przychodzi pora na ponowne umycie zębów, aż lśnią, są błyszczące, choć to śmiesznie brzmi. Są też jaśniejsze, ale to zasługa zarówno szczoteczki, jak i pasty wybielającej Seysso. Pomimo sporej mocy drgań, nawet w programie Soft, nie mam podrażnionego obszaru z odsłoniętą szyjką, ale muszę tam uważać, żeby najeżdżać w tym miejscu szczoteczką tylko raz. Jestem z tej szczoteczki bardzo zadowolona, choć zdaję sobie sprawę, że ten rodzaj mycia zębów może nie być dla każdego - np. moja siostra nie jest w stanie znieść tych drgań. Ja po kilku użyciach byłam już wprawiona i na szczęście miałam do wyboru program Soft, który w pełni mi odpowiada.
  • 3 czerwca 2024 o 22:45
    Zdecydowanie godna uwagi szczoteczka soniczna!
    Temat sonicznych szczoteczek do zębów nie jest mi obcy, ale po raz pierwszy miałam do czynienia ze szczoteczką soniczną 2w1. I muszę przyznać, że jestem zachwycona szczoteczką soniczną SEYSSO Basic Color Stone, która, poza końcówką przeznaczoną do czyszczenia zębów, zawiera również końcówkę przeznaczoną do masażu twarzy i aplikacji kosmetyków. Zacznę może o tego, ze szczoteczka ma 3 programy pracy: 1. Clean (82 000 ruchów sonicznych na minutę rsm), który skutecznie usuwa płytkę nazębną 2. Soft (62 000 rsm) przeznaczony dla wrażliwych zębów i dziąseł 3. Massage (62 000 - 82 000 rsm) zapewniający delikatny masaż poprawiający zdrowie dziąseł, który jest także idealny do masażu twarzy Korzystam z każdego programu pracy zarówno przy myciu zębów, jak i twarzy, i nie mam im nic do zarzucenia! Szczoteczka bardzo dobrze czyści zęby, a przy tym jest delikatna dla dziąseł. Końcówka do twarzy nie tylko super relaksuje poprzez masaż, ale również pomaga mi w codziennym oczyszczaniu skóry. Szczoteczka wyposażona została w akumulator litowo-jonowy, który działa aż do 6 tygodni bez konieczności ładowania oraz w automatyczny 2-minutowy timer. Szczoteczka ta pomaga zaoszczędzić nie tylko czas, ale i miejsce w łazience! Mieści się wraz z końcówkami na niewielkim stojaczku.
  • 3 czerwca 2024 o 22:19
    Genialna szczoteczka 2 w 1
    Jestem pod wrażeniem tej szczoteczki. Chyba nigdy nie miałam tak dobrze wyczyszczonych zębów. Szczoteczka posiada tryb zwykły i łagodny. Ja zdycydowanie częściej wybierałam soft, bo zwykły był dla mnie za mocny przy stosowaniu codziennie dwa razy. Szczoteczka ma wytrzymałą baterię. Świetną opcją jest końcówka do twarzy. Jest mała i ma fajny kształt. Pozwala to na precyzyjne doczyszczenie twarzy. Jeśli chodzi o wady to nie podoba mi się kolorystyka. Trafił mi się najgorszy kolor - zielony.