Szczoteczki soniczne

Philips Sonicare DiamondClean, Soniczna szczoteczka do zębów

Szczoteczka elektryczna PHILIPS Sonicare DiamondClean HX9332/04

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 19 grudnia 2020 o 18:27
    przełom w myciu zębów
    Używam jej od kilku lat. Zmieniła zupełnie mycie zębów. Na znacznie lepsze. Zapewnia staranne ale bardzo delikatne mycie. Kilka programów. Mierzenie czasu zapewnia, że nie myjemy za krótko. Moje dziąsła są w nieporównanie lepszej kondycji od kiedy przestałam używać tradycyjnych szczoteczek. Używałam też szczoteczek na baterie, ale to tak jak przesiąść się z malucha na mercedesa. Bardzo wygodna jest opcja ładowania przez USB. Niestety poważną wadą jest to, że szczoteczka się psuje. Mój pierwszy egzemplarz zepsuł się niedługo po upływie okresu gwarancji. Dowiedziałam się, że szczoteczki się nie naprawia (brawo za proekologiczne podejście Philips! To jest skandal). Dostałam zniżkę na zakup nowej. Mój mąż postanowił kupić dwie, Moja znowu się zepsuła (akumulator nie ładuje. Wciąż na gwarancji, więc liczę na bezpłatną wymianę). Mąż oddał mi swoją. Zobaczymy jak długo będzie działać. Chyba poszukam szczoteczki sonicznej innej firmy. Mam nadzieję, że działanie takie samo, a żywotność jak przystało na produkt w cenie 700 zł.
    Zalety:
    • znakomite działanie
    • kilka programów
    • zbawienie dla wrażliwych dziąseł
    • psuje się zbyt szybko
    • produkt nieekologiczny (nie naprawiamy po zepsuciu)
    szyrly
    4 kwietnia 2020 o 21:56
    HIT!
    Moja pierwsza szczoteczka soniczna i od razu się w niej zakochałam. Jest bardzo elegancka i poręczna, nie ślizga się w dłoni. Bardzo szybko się ładuje, a bateria długo wytrzymuje. Co do mycia zębów, istny cud. Po pierwszym użyciu czułam się jakby mi ktoś dał nowe zęby. Idealnie doczyszcza osad nazębny nawet w trudno dostępnych miejscach. Idealna przy problemie z recesją i krwawieniem dziąseł. U mnie problem niemalże znikł. Jest niezwykle skuteczna, jednocześnie pozostając delikatną. Prosta w obsłudze.
    Zalety:
    • design
    • wygoda i łatwa w użyciu
    • idealnie wyczyszczone zęby nawet w trudno dostępnych miejscach
    • wytrzymała bateria i szybkie ładowanie
  • 8 marca 2020 o 19:08
    Mój hit!
    Posiadam ją od 1,5 roku i nie zamienilabym jej na żadną inną szczoteczke, to była moja najlepsza inwestycja, świetnie czyści, posiada różne tryby czyszczenia, odkłada mi się znacznie mniej kamienia a przy aparacie ortodontycznym ta szczoteczka to zbawienie????
    Zalety:
    • Fajne dodatki w postaci etui z funkcją ładowania oraz śliczny kubek do ładowania
  • 3 stycznia 2020 o 20:03
    Szczoteczka nie dla każdego
    Razem z mężem dostaliśmy szczoteczki w ramach prezentu. Nie ukrywam że bardzo nas ucieszył i nadal oczywiście cieszy jednak nie do końca dla mnie się sprawdza. Szczoteczki mamy w kolorze czarnym więc ogromny plus za designe. Świetnie prezentują się w łazience. Tak jak mój mąż jest z niej zadowolony od pierwszego użycia tak ja się bardzo powoli przekonuje. Faktem jest że napewno wykonują efektywniejsza pracę w walce z osadem i kamieniem na zębach niż szczoteczki manualne ale ja osobiście nie czuje jakiegoś lepszego poczucia czystości niż przed jej używaniem. Można włączyć jeden z dwóch programów clean dwuminutowy lub white o 30 sekund dłuższy . Bardzo często zdarza mi się że po myciu bolą mnie dziąsła lub też nawet krwiawia. Pewnie to kwestia jej dociskania ale mi ją poprostu ciężko wyczuć. Gdy ledwie dotykam płytki zębów mam poczucie że żeby nie są dokładnie wyszorowane i faktycznie często poprawiam zwykła szczoteczka widząc jakieś resztki pomiędzy zębami. Natomiast gdy docisne mocniej momentalnie zaczynają krwawić dziąsła. Nie przekreślam jej skuteczności ale chce zwrócić uwagę na to aby uzbroić się w cierpliwość zanim wyczujecie jak poprawnie z niej korzystać bo jak widzę po sobie dla mnie jest uciążliwa.
    Zalety:
    • skuteczniejsza praca w walce z osadem
    • bateria wytrzymuje na jednym ładowaniu dwa tygodnie
    • fajny designe
    Wady:
    • wymaga wyczucia aby nie zrobić krzywdy dla dziąseł
  • 17 lutego 2019 o 21:08
    Awaryjna
    Zakupiliśmy z żoną dwie szczoteczki Philips sonicare HX9352/04 (białą i czarną) i po upływie okresu gwarancji zepsuły się. Wydane ponad 1500 zł i można sobie je wyrzucić do kosza. Autoryzowane serwisy nie naprawiają takich szczoteczek. Nadmienię, że używane były oryginalne końcówki Philips, które też nie należą do tanich. Umieszczamy komentarz / ocenę aby ostrzec czy taki zakup Wam się kalkuluje - na szczęście na rynku jest już kilku producentów z dobrymi szczoteczkami sonicznymi.
    Wady:
    • Jak poczytacie sobie komentarze to wcale nie tak mało jest ich mówiących o zawodności tych szczoteczek