Żele pod oczy

IsisPharma Light Eyes, Brightening Dark Circle Hydrogel Hydrożel rozjaśniający cienie wokół oczu

vesna2
    23 sierpnia 2019 o 22:20
    Jedyny, który (trochę) zadziałał na cienie
    Jak w tytule :) Od dzieciństwa mam sine "podkówki" pod oczami. Właściwie, to nie wierzę, że coś może się zmienić dzięki kosmetykom, ale uparcie testuję. Ten krem był jedynym, który cokolwiek zrobił z moimi cieniami. Po ok. 2 tygodniach zauważyłam rozjaśnienie. Na początku mocniejsze, później niestety słabnące, ale ciągle jakoś tam widoczne. Niestety, po ok. 3 miesiącach stosowania krem zaczął mnie uczulać i musiałam zrezygnować z jego używania. Nie wiem, czy kiedykolwiek do niego wrócę, bo jest bardzo słabo dostępny (kupowałam w aptece-drogerii internetowej) i dość drogi. Krem ma lekką konsystencję, szybko się wchłania, nie zostawia tłustej warstwy. Można stosować na dzień (pod makijaż) i na noc. Jest bardzo wydajny. Nie pachnie i nie podrażnia oczu.
    Zalety:
    • DZIAŁA NA CIENIE
    Wady:
    • uczulił po dłuższym stosowaniu
  • 25 lutego 2016 o 23:44
    Jeden z lepszych kremów
    Z racji tego, że mam dość duże i ciemne cienie pod oczami szukam czegoś, co je rozjaśni i będzie w moim zasięgu finansowym (niestety, nawet na największe cienie nie jestem w stanie wydać kilkuset złotych). Krem IsisPharma ma postać lekkiego, przezroczystego, bezzapachowego żelu. Miałam spore obawy, czy tak lekki żel się sprawdzi ale były to obawy bezpodstawne. Owszem, nie ma chyba specyfiku, który moje cienie zupełnie by zniwelował ale ten żel, po regularnym kilkumiesięcznym stosowaniu sporo je zmniejszył, w szczególności w miejscach, gdzie były mniej intensywne. U nasady nosa problem jest większy ale i tu cienie pojaśniały, więc łatwiej je skorygować. Żel nakłada się łatwo, dobrze rozprowadza i szybko wchłania. Stosuje go na dzień i na noc. Rano zaraz mogę robić makijaż, który nie roluje się na kremie i z niego nie spływa. Trudno mi się wypowiedzieć co do jego przeciwzmarszczkowego działania, bo nie mam zmarszczek w tej okolicy. Z większymi obrzękami np. po płaczu nie da sobie rady, z mniejszymi, porannymi radzi sobie nieźle. Przyjemnie nawilża i odświeża okolice oczu, nie jest tłusty i nie obciąża skóry. Opakowanie niewielkie, poręczne, z "dziubkiem", jedyny minus - nie można postawić go pionowo, bo się przewraca, chyba, ze trzymamy krem w kartoniku. Wydajność przyzwoita - stosuje go od ponad czterech miesięcy i ciągle się nie skończył. Ogólnie produkt dobry, najlepszy chyba, na jaki dotąd trafiłam. Używam tego produktu od: paxdziernika 2015 r. Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
  • 6 maja 2015 o 21:48
    jak żel ze świetlikiem Flos-Leku
    Kupiłam go pod wpływem pozytywnych recenzji, szukając dobrego kremu na cienie pod oczami. Niestety srodze się zawiodłam, bo kosztował krocie, a z moimi cieniami nie zrobił absolutnie nic. Jest to lekki, przezroczysty żel, mam wrażenie, że dla osób, które nie mają żadnych problemów z tą okolicą. Odrobinę się klei, ale wchłania się szybko. Używam go rano, nadaje się pod makijaż. Ma tendencje do migrowania – po nałożeniu wieczorem (np. 21:00), kiedy położę się do łóżka nawet kilka godzin później (np. 24:00), dostaje się do oczu i strasznie szczypie. Niestety nie zauważyłam żadnego pozytywnego działania tego kremu, robił tyle co żel ze świetlikiem z Flos Leku, a jest od niego kilkanaście (!) razy droższy! Na pewno nie kupię go ponownie, bo jest drogi, a na mnie nie działa. Być może sprawdzi się u bardzo młodych osób, które nie mają problemów z cieniami, ale wtedy lepiej kupić właśnie żel z Flos Leku lub inny tani kremik, a nie inwestować w ten. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    eriesa
    26 sierpnia 2014 o 13:50
    dla mnie rewelacyjny:)
    Żaden przez mnie stosowany krem nie był tak dużym pozytywnym zaskoczeniem i nie dał tak zauważalnych efektów jak ten właśnie. Skórę wokół oczu mam bardzo wrażliwą, cienką, skłonną do przesuszenia i niestety także do zasinień i zaczerwienienia. Muszę mocno dbać o tę okolicę, używam raczej kremów bogatych, dobrze nawilżających, zostawiających lekki filtr na skórze. Niejeden krem okazywał się za słaby, nie dość odżywiający. Stosowanie zaczęłam z obawami, że konsystencja żelowa będzie za słaba i nie ma co spodziewać się spektakularnych efektów. Nic bardziej mylnego. Krem jest rewelacyjny:) PLUSY - mimo konsystencji żelowej bardzo dobrze nawilża skórę, - dobry także pod makijaż - nie roluje się, ładnie wchłania i napina skórę, - daje przyjemne uczucie jakby schłodzenia i w moim przypadku ewidentnej ulgi (zwłaszcza rano) - ewidentnie rozjaśnia skórę pod wokół oczu, - w moim przypadku niwelował także opuchliznę powiek (taką poranną, z zaspania;) - skóra wokół oczu była wygładzona, rozświetlona, wypoczęta, (okazało się, że dręczące mnie zaczerwienienia w zewnętrznych kącikach oczu, które musiałam mocno maskować korektorem, po prostu zniknęły...:) MINUSY - dostępność - nie widziałam go jak dotąd niestety w sklepach stacjonarnych Podsumowując: Bardzo dobry krem, a efekty jego stosowania naprawdę widoczne. Cienie i tzw. worki znacznie zmniejszone - zmiany widoczne gołym okiem laika! DOdatkowo wygładzenie skóry:) Moje zasinienia częściowo wynikają z bardzo cienkiej skóry pod oczami a co za tym idzie prześwitujących żyłek - na to cudów nie ma. Ale cienie, worki, zaczerwienienia wokół oczy wynikające ze zmęczenia, podrażnienia, niewyspania naprawdę zmniejszyły się w ogromnym stopniu. Z czystym sumieniem POLECAM:) Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 4 maja 2013 o 20:07
    ~80% redukcji cieni przy regularnym stosowaniu
    Z problemem podkrążonych oczu zmagam się praktycznie od dzieciństwa. Przez ostatnie kilka lat skupiałam się przede wszystkim na prewencji przeciwzmarszczkowej w tym rejonie twarzy, stosując jedynie od czasu do czasu (i bez większego przekonania) preparaty rozjaśniające. Niestety, bez spektakularnych efektów. Kiedy postanowiłam podjąć kolejną walkę z podkówkami, wybór padł na przypadkiem wyszperaną w sieci IsisPharmę z Haloxylem (2%) i kwasem liponowym (0,2%). Oprócz tego producent chwali się jeszcze kompleksami ActiWhite (1,7%) i Eyeseryl (1%). Główną siłą uderzeniową w walce z siną skórą zdaje się być tutaj chelatujący żelazo Haloxyl (walczący ze złogami pochodnych żelaza obecnymi w naskórku) oraz rozjaśniający ActiWhite. Żel stosuję zgodnie z zaleceniami, czyli dwa razy dziennie, nakładając pod tłusty krem przeciwzmarszczkowy Avy. Jest dość lekki i łatwo się rozprowadza, jak to z typowymi żelami bywa. Nie posiada zapachu i bezproblemowo się go dozuje tubką zakończoną dziubkiem. Bardzo subtelnych rezultatów można już dopatrzyć się po pierwszym zastosowaniu. Wraz z kolejnymi aplikacjami zauważyć można jaśniejsze plamy w miejscach, gdzie kosmetyk był szczodrzej nałożony. Po skończonymi pierwszym opakowaniu (starczyło na 3 miesiące) po cieniach zostały tylko lekkie (!) ślady. Stan redukcji oceniam na ok. 80% i mogę śmiało stwierdzić, że efekty przerosły moje oczekiwania. Niestety, po skończeniu pierwszego opakowania wystarczyło kilka dni by skóra pod oczami zaczęła na powrót ciemnieć, dlatego zamierzam go używać regularnie (przynajniej dopóki nie natknę się na jakiś mocno zachwalany produkt w równie atrakcyjnej cenie). Co do działania przeciwobrzękowego i antyzmarszczkowego, nie mogę się niestety wypowiedzieć, gdyż obrzęków nie posiadam, a ze zmarszczami walczę skutecznie od pół dekady Avą Mustelą. Niemniej polecam. Oczywiście cienie cieniom nierówne i mogą mieć różnorodne podłoże, ale myślę, że naprawdę warto spróbować. Zwłaszcza, że cena konkurencyjna. Używam tego produktu od: ok. czterech miesięcy Ilość zużytych opakowań: początek drugiego