Max Brands to marka ,która wraz z coraz częstszym pojawianiem się sklepów Action zwiększyła też swoją popularność.
Jest dostępna tylko tam,a w sieci próżno szukać o niej jakichkolwiek więcej informacji.
Ogółem jest to marka ,która wypuszcza na rynek kosmetyki do makijażu.
Tym razem mamy do czynienia z dość niestandardowym kosmetykiem ,bo jest to eylainer 2 w 1 ,dostępny w 3 wariantach kolorystycznych:fioletowym,morskim i różowym.
Produkt został włożony do holo pudełka z okienkiem,które bardzo mi się spodobało ,myślę że zwraca uwagę.Kolorystycznie jest dopasowane do koloru eylainera.
Posiada też kilka ozdobnych elementów z przodu.
W całości pokryty jest różnymi informacjami,w tym PAO wynoszące 6 miesięcy,znacznik Vegan oraz skład-nie najlepszy.
Eylainer jest w formie pisaku i ma pojemność 1,2 g.
Również jest w fioletowym kolorze z holo wstawkami i białym drukiem.
Emalia jest trwała razem z ozdobnikami,nic się nie zdziera.
Znam przypadki,gdy opakowanie już po dwóch tygodniach wygląda strasznie,tutaj trzyma poziom.
Obydwie jego końcówki są zabezpieczone pożądnymi 'klikającymi'zatyczkami.
Nie ma szans ,że samoistnie się otworzą w kosmetyczce.
Z jednej strony posiada ścięty w stożek ,gąbeczkowy aplikator.
Jest on sztywny, ale nie przesadnie i pozwala na wygodne i łatwe użycie, natomiast z drugiej strony i tu dla mnie szał- mamy pieczątkę ,akurat w
fioletowym wydaniu w kształcie kwiatuszka.
Odcień to metaliczny, miły w odbiorze,jasny, żywy fiolet,który pięknie podkreśli zieloną tęczówkę.
Artykuł jest lekki i dobrze się nim manewruje ,nie trzeba go zbytnio dociskać do skóry i nawet łatwo narysować nim równą kreskę,ale jakoś nie do końca było to dla mnie komfortowe,bo aplikator był odrobinę za szorstki na skórze.
Ozdobny dodatek 'kwiatek' łatwo odbija się na skórze ,jest wyraźny i pełny,ma nierozmazany kształt,matowe wykończenie.
Kosmetyk posiada taki chemiczny zapach,ale tylko odczuwalny gdy zbliżymy go pod nos,podczas nakładania nic nie czuć.
Nadaje się na codzień ,bo możemy wzbogacić nim standardowy makijaż oka.
Stempel natomiast świetnie sprawdzi się wtedy,gdy mamy chęć i okazje poszaleć z makijażem,np.na różnego rodzaju imprezach czy spotkaniach towarzyskich.
Możemy wyjść ze swojej strefy komfortu i poszaleć,dodać tego unikatowego akcentu.Napewno w ten sposób nie zostaniemy niezauważone.
Jego trwałość jednak ocenilabym na średnim poziomie,jest dużo lepszych i gorszych kosmetyków pod tym względem.
Nie spowodował u mnie żadnych problemów ze skórą.Choć mnie praktycznie żadne malowidło nie podrażnia,prędzej kosmetyki pielęgnacyjne.
Produkt wydawał się moim odkryciem roku ,aleokazało się,że został największym rozczarowaniem.
Po kilku użyciach coś niedobrego zaczęło się z nim dziać.
Końcówka zaczęła bardzo szybko wysychać przez co nie było możliwości zrobienia precyzyjnej,cienkiej kreski i stała się bezużyteczna.
Natomiast druga strona jest dalej 'czynna' i jeszcze nie wyrzuciłam tego malowidła tylko dla niej.
Na szczęście eylainer był bardzo tani ,więc nie jest to jakaś mega finansowa strata ,no ale niesmak pozostaje.
Zalety:
- Kolorystyka❤️
- Cena❤️
- Opakowanie❤️
Wady:
- Szybko nadaje się do kosza????
- Trwałość