Pielęgnacja po depilacji

Depileve Intimate Folisan Roll - on do wrastających włosków w okolicach bikini

Folisan roll-on Depileve

• 28 maja 2024 o 17:08
    Roll - on do wrastających włosków w okolicach bikini
    Kupiłam zachęcona opiniami, bo pierwszy raz widziałam, żeby coś takiego było dostępne w sprzedaży. Jestem już tak miesiąc na nim i ogólnie rzecz biorąc, to jest w porządku. Na pewno coś robi, ale nie jest to coś co odmieniło moje życie. Jeżeli chodzi o opakowanie to jest one bardzo wygodne, dobrze trzyma się go w dłoni. Przypomina on mi te błyszczyki z lat '00 :D Samo rozkładanie płynu jest ok, ale nie wiem czy efekty są lepsze niż zwykle przygotowanie skóry przed goleniem. Nie wiem czy ponownie kupię ze względu na koszty. ok. 35 zł przesyłką już to jest nadal dużo jak na 10 ml.
    peszy
    11 listopada 2017 o 11:34
    Bardzo dobre i przydatne
    Produkt dla mnie bardzo przydatny. Powoduje złuszczanie naskórka w miejscu wrastającego włoska, przez co łatwiej jest mu się wydostać na zewnątrz. Działa bardzo dobrze, po kilku dniach po widocznych, czerwonych zmianach nie ma śladu. Aplikuję od razu, jak widzę, że coś jest nie tak. Preparat jest w małym, wygodnym opakowaniu typu roll-on. Aplikacja jest więc bardzo łatwa i dość precyzyjna. Preparat ma konsystencje żelu, nie jest wodnisty. Samo opakowanie jest dość małe i polecam go osobom, które mają sporadyczne problemy z wrastającymi włoskami. W przypadku dużych powierzchni jest mało wydajny. Wiem, że jest też większe opakowaniu, w tradycyjnej już butelce 150 ml. Produkt się wtedy aplikuje rękami lub wacikiem. Nie jest to mimo wszystko tani produkt, ale dla mnie najskuteczniejszy. W przypadku aplikacji na większe powierzchnie należy uważać na słońce. Może powodować przebarwienia
    Zalety:
    • wygodne opakowanie typu roll-on
    • skuteczny produkt
    Wady:
    • trudno dostępny
    • średnia wydajność
  • 7 września 2015 o 17:21
    Produkt, który działa
    Działanie Folisanu polega na złuszczaniu naskórka. Już po krótkim stosowaniu widać, że naskórek ulega złuszczeniu, co powoduje wydostanie się wrośniętych włosków na zewnątrz. Produkt działa, ale jest mało wydajny, a stosowałam go tylko do miejsc intymnych i to sporadycznie. Nie mogę porównać tego produktu z innymi, ponieważ jest to jedyny o takim działaniu, który stosowałam. Zalety: wysoka skuteczność szybki efekt redukcja podrażnienia Wady: mała wydajność wysoka cena Używam tego produktu od: sporadycznie od roku Ilość zużytych opakowań: 2 pełnie opakowania po 10ml
  • 31 stycznia 2014 o 17:32
    mieszane uczucia
    Największą wadą tego kosmetyku jest bardzo słaba wydajność.Za ok. 30zł dostajemy małą roletkę, która może i starczy długo, ale jesli mamy okazjonalne zmiany. Ja mam kilka takich zmian do leczenia i zgodnie z zaleceniami aplikacji, aby robić to kilka razy dziennie ten kosmetyk nie starcza na długo. Ponadto wcale nie widzę jego oszałamiającego działania na wrastające włoski, szokująco nie zmniejsza stanów zapalnych.Na plus jest na pewno łatwa aplikacja.Nie przypadł mi do gustu ten kosmetyk, bo nie działa, jak zapewnia producent.
  • 8 sierpnia 2011 o 10:13
    Doskonały. NAPRAWDĘ radzi sobie z wrastającymi włoskami!
    Kupiłam go namówiona przez panią kosmetyczkę z Time for Wax. Po powrocie do domu byłam na siebie zła, że go kupiłam, miałam wrażenie, że zostałam na coś naciągnięta - mimo, że jeszcze go nie użyłam, nie wierzyłam w jego skuteczność. Z tak negatywnym podejściem posmarowałam się raz czy dwa, co nie dało oczywiście żadnego efektu, buteleczkę odstawiłam w ciemny kąt szafki łazienkowej. Gdy znów nasilił się mój problem z wrastającymi włoskami w okolicy bikini i byłam zdesperowana i zdecydowana użyć każdej metody, żeby się uporać z bolesnymi gulkami - sięgnęłam po ów zapomniany sztyft. I mocno się zdziwiłam - stosowanie go 3-4 razy dziennie, punktowo, tam gdzie wrasta włosek, sprawia, że po 3 dniach nie ma już w ogóle problemu, a bolesny stan zapalny przechodzi nawet pierwszego dnia stosowania. Co ciekawe, preparat radzi sobie nie tylko ze świeżymi problemami - miałam kilka takich miejsc, które już się na ciemno zabliźniły zasklepiając włosek pod skórą - po 3 dniach nie ma już w tym miejscu zgrubienia, nawet blizna jakby pojaśniała. Jestem zachwycona. Z ważnych informacji - preparatu nie można stosować zapobiegawczo, nie przeciwdziała wrastaniu włoskom, jedynym efektem będzie wysuszenie skóry. Można go stosować wyłącznie w miejscu istniejącego już problemu. Próbowałam stosować na nogach, ale nie odniosłam równie dużego sukcesu - ale sztyft jest do okolic bikini, więc się tego nie czepiam. Reasumując: + Bardzo wydajny. + Malutki, mieści się w torebce, z łatwością można powtarzać aplikację parę razy dziennie. + Łatwy w obsłudze. + Higieniczna aplikacja + Przezroczysta buteleczka - dokładnie widać ile zostało + Nie zostawia tłustej warstwy, nie brudzi bielizny Minusów nie widzę. Odkąd stosuję go regularnie, gdy tylko dostrzegę powstający problem wrastania - od razu go stosuję i moje problemy z wrastającymi po depilacji włoskami praktycznie nie istnieją, tak szybko sobie z nimi radzi. Kosmetyk ideał, zdecydowanie moje KWC. Zwracam uwagę, że warunkiem skuteczności jest powtarzanie aplikacji 3-4 razy dziennie - raz dziennie wieczorem po kąpieli nic nie da, wiem to z własnego doświadczenia. Używam tego produktu od: 10 miesięcy Ilość całych opakowań: wciąż w trakcie pierwszego, zużyłam około 40%

Zobacz także inne Pielęgnacja po depilacji