Pielęgnacja po depilacji

Venus Balsam po goleniu i depilacji intensywnie łagodzący do skóry wrażliwej

Venus Balsam po goleniu i depilacji olej kokosowy&witamina E 200ml

• 13 lipca 2022 o 21:52
    Lekko nawilża, ale nie łagodzi podrażnień po goleniu
    Produkt zakupiłam w drogerii , ponieważ przy codziennym goleniu skóra często jest podrażniona i wysuszona. Balsam zamknięty jest w tubie, ma kremowa dość lekka konsystencje. Zapach pozostawia według mnie wiele do życzenia, jest dość chemiczny. Produkt łatwo rozprowadza się na skórze i szybko się wchłania. Według mnie balsam lekko nawilża, ale nie jest to to, czego oczekiwałam. Efekt nawilżenia jest chwilowy. Nie zauważyłam również łagodzenia podrażnień- dla mnie to ot zwykły balsam bez rewelacji.
    Edith14
    1 czerwca 2021 o 16:56
    Totalna klapa
    Kupiłam balsam ze względu na częste wysuszenie i podrażnienia skóry po depilacji niestety u mnie nie pomaga. Stosując różne balsamy do ciała na przemian ten chyba wypada najgorzej. Konsystencja jest bardzo delikatna i dość szybko się wchłania, ale skóra mnie odrobinę pieczę po użyciu tego właśnie produktu i za góra godzine skórę muszę balsamowac jeszcze raz więc niestety nie polecam. Balsam ma łagodzić a u mnie wręcz podrażnia więc chyba żadna obietnica producenta się tutaj nie sprawdza.
    Zalety:
    • Delikatna konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Przyjemny zapach
    • Niska cena
    Wady:
    • Podrażnia mi skórę
    • Nie nawilża
    • Nie pomaga
  • 22 kwietnia 2021 o 22:28
    Niezle się spisuje❤️
    Balsam bardzo dobrze spełnia swoją funkcję. Łatwo i szybko się rozprowadza, pozostając na skórze do wchłonięcia, może to być troszkę uciążliwe ale w przypadku nałożenia od razu ubrań skóra może przylepić się do tkaniny, mimo że balsam ma lekką konsystencję. Balsam w miejsca bardziej suche wchłania się dość szybko, w moim przypadku są to łydki, miałam wrażenie, że moja skóra go pochłonęła i będę mieć podrażnienia, dołożyłam drugą warstwę tak na wszelki wypadek, na drugi dzień nie było żadnego podrażnienia na łydkach, pod pachami skóra przestała swędzieć po goleniu, a okolica bikini również bez zaczerwienień i dodatkowych krostek. Podczas nałożenia balsamu, skóra czasami odrobinę piecze, mam wrażenie ciepła, co trwa tylko moment. Dla mnie najważniejsze jest to, że po balsamie moja skóra po goleniu nie pozostaje podrażniona, nie ma czerwonych krostek ani nie piecze na drugi dzień.
    Nati668
    9 kwietnia 2021 o 13:46
    Naprawdę łagodzi
    Moja skóra na nogach pozostawia wiele do życzenia o wymaga naprawdę porządnej pielęgnacji. Jest bardzo wrażliwa, skłonna do przesuszeń i podrażnień, a w dodatku od lat zmagam się z wyskakującymi na niej czerwonymi kostkami. Nie oczekiwałam wiele, gdy kupiłam ten balsam w Rossmannie. Zachęcił mnie tym, że jest do skóry wrażliwej i właściwie nie miałam wyboru co do jego kupna, bo w tym czasie nie znalazłam na półkach nic innego, co działałoby łagodząco na podrażnienia po goleniu. Aplikowałam go na zmianę z olejkiem z drzewa herbacianego od razu po goleniu, a czasami również po umyciu się następnego dnia po goleniu. Balsam ma dość rzadką konsystencję. Szybko się wchłania, bardzo dobrze się rozprowadza. Skórę się po nim na szczęście nie klei. Od razu zapewnia uczucie ulgi. Działa naprawdę kojąco i to czuć już przy małej ilości produktu. W dodatku pięknie pachnie. Nie za mocno, tak lekko owocowo, może jagodowo. Zapach utrzymuje się dość długo. Skóra nie jest po nim przesuszona, nie jest podrażniona. Z czerwonymi krosteczkami poradził sobie średnio, ale nie liczyłam na cuda, szczególnie od produktu za taką cenę. Produkt bardzo wydajny, przy końcówce, aby wydobyć wszystko rozcięłam opakowanie. Gdy się skończył było mi naprawdę smutno, bo przez pewien czas nie widziałam go w moim Rossmannie, ale teraz już jest na szczęście :) Mogę polecić ten produkt dla osób ze skórą wrażliwą i nie tylko.
    Zalety:
    • Piękny zapach, który długo się utrzymuje
    • Koi i wygładza skórę na nogach
    • Daje natychmiastowe uczucie ulgi po goleniu i depilacji
    • Dobrze się rozprowadza
    • Szybko się wchłania
    • Dobrze radzi sobie z wysuszoną, podrażnioną i wrażliwą skórą na nogach
    • Sam nie podrażnia i nie wysusza
    Wady:
    • Konsystencja trochę za rzadka
    • Gdy produkt się kończy trzeba przeciąć opakowanie, żeby dobrać się do wszystkiego
    • Nie zawsze jest dostępny w drogerii
    werka80
    9 kwietnia 2021 o 13:31
    Super łagodzący balsam Venus
    Ze wszystkich moich balsamów ten najlepiej łagodzi podrażnienia po goleniu, szczególnie rąk i nóg. Jedyna wada to jego dostępność, nie zawsze jest na półkach. Zapach nie jest zbyt intensywny, ale niektórym to się może podobać. Polecam i pozdrawiam!
    Zalety:
    • Świetnie i szybko łagodzi podrażnienia, jest po korzystnej cenie, w dużym opakowaniu
    Wady:
    • Dostępność w drogeriach, zapach jest mało intensywny