Maseczki klasyczne

Phenomé Purifying White Clay Mask Oczyszczająca maska do skóry tłustej i mieszanej

Rerera
    13 września 2015 o 21:55
    nie żałuje zakupu ale...
    Przyznam się, ze na początku mnie nie zaskoczyła wydawała się być średnia w działaniu. Jednak po dłuższym stosowaniu zmieniłam zdanie. Warto polować na promocję ja kupiłam maseczkę za około 85zl i używam jej czasami nawet 3-4 razy w tyg czyli po ponad 6 miesiącach użyłam ją więcej niż 80 razy albo przynjamnej tyle. Biorąc pod uwagę cene innych maseczek i skłąd np tych jednorazowych wychodzi tanio. Maska jest niezwykle wydajna kupiłam i zaczęłam ją używać w styczniu czyli tak naprawdę używam ją już ponad 8 miesiąc z niewielkimi przerwami a jeszcze jej nie wykończyłam. Tak ,wiem termin kończy się po twarciu po 6 miesiącach. Jednak ja nie widzę różnicy w używniu mimo,że przekroczyłam ten termin. Ciężko zuzyć tak duży słój w 6 miesięcy i tu ewidetnie nikt niestey nie przemyślał opakowań. Są za duże! Nie możliwe jest zużyć produkt nawet przy regularnym używaniu za co daje minusik bo opakowania powinny być mniejsze i tańsze a tym samym chętniej kupowane bo nie oszukujmy się 125zł za maskę która daje dobre efekty ale nie rewelacyjne to trochę zbyt duzo. Nie żałuje, ze kupiłam produkt ale raczej szybko nie skusze się na następny. Chociaż efekty są całkiem dobre zwłaszcza po dłuższym stosowaniu i nie załuje zakuptu to nie wiem czy skusze się drugi raz na ten produkt. Plus za piekne opakowania, naprawde estetyczne oraz za skład. Nigdy nie potrafię ocenić kosmetyków Phenome źle nawet jesli ich działanie nie jest przekonywujące a to właśnie za sprawą naturalnych sładników. Mam wrażenie, ze na skórę klade sama dobroć a czy ona to polubi to sprawa indywidualna...Maska droga, bardzo wydajna, calkiem dobra o dobrym składzie warto kupić. Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończe pierwsze
  • 7 marca 2015 o 18:13
    polecam
    Może do najtańszych nie należy ale jest wydajna i w sporym opakowaniu. Najpierw nakladam peeling enzymatyczny tej samej firmy ,a po zmyciu i o suszeniu twarzy tą maseczkę.Ten duet działa idealnie i nie podrażnia cery.Buzia jest oczyszczona ,pory domknięte...Jest idealnie ,nie będę truć o wszystkich zaletach,bo wszystkie obiecanki spełnione.Do tego po nałożeniu możemy lekko zwilżyć palce i wykonać masaż.super efekt murowany. Do tego nie wysusza !Coraz bardziej przekonują mnie te naturalne produkty. Podoba mi się ,że tak dokładnie opisują co jest zawarte w ich produkcie Polecam ,a można trafić na promocje. Używam tego produktu od: 5 tygodni około Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 13 czerwca 2014 o 21:01
    Dobry produkt, ale...
    Żyję w biegu, więc lubię kosmetyki, które można stosować szybko, łatwo i przyjemnie. I tak też jest z tą maską.Bardzo łatwo się ją nakłada i równie łatwo zmywa.Pachnie dość intensywnie miętą. Mi ten zapach nie przeszkadza. Przyzwoicie oczyszcza cerę. Jest bardzo wydajna, jak zresztą wszystkie kosmetyki Phenome, które stosowałam.W porównaniu do efektu oczyszczenia cery, działanie ściągające jest bardzo odczuwalne. Czasami aż za bardzo. Do tego, niestety, przesusza cerę. Dlatego stosuję ją na zmianę z maseczkami nawilżającymi i odżywczymi i nie mam kłopotu z wysuszeniem. Podsumowując, można ją wypróbować, ale nie jest to produkt niezbędny w pielęgnacji. Zwłaszcza w regularnej cenie.
  • 14 lutego 2012 o 2:15
    idealne dopełnienie peelingu enzymatycznego
    Z peelingiem enzymatycznym para doskonała. Uspokaja skórę, koi, domyka i ściąga pory, dopełnia efekt. Gdy zmywam białą glinkę nie mogę się nadziwić, że po 20 min. (10 peeling + 10 maska) jest taka zmiana - gołym okiem widać, że jest zdecydowanie lepiej. Ja jeszcze zamykam cały proces maską różaną, wtedy ew. zaczerwienienia są wyciszone na amen i skóra wygląda idealnie. Samej nie stosowałam. Duet na medal! Jestem pełna zachwytu, zakochałam się w Phenome bez pamięci, ale nie mogę się nadziwić, że aż tak porawiłam swoją twarz. Zużyłam tony kosmetyków, maści, kremów i było tylko gorzej - przesuszona na wiór skóra, wypryski, ciemne plamy po wyciskaniu, świecący się i czerwony nos, pełna zaskórników broda, tłuszczaki na czole. Po trzech miesiącach (ale naprawdę intensywnej pracy, nie to, że jak mi się przypomni, to sobie maseczkę położę) różnica jest porażająca - i nie tylko ja to widzę. Nie wyglądam jeszcze tak, jak bym chciała, ale myślę, że jest to realne. Używam tego produktu od: trzeci miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego