Pędzle do oczu

Design produktu:
    Odylena
    28 października 2013 o 10:23
    Dla początkujących.
    Kupiłam ten zestaw wiele lat temu na Allegro za zawrotną cenę... 40zł! To był początek mojej makijażowej historii i cieszę się, że trafiłam na te pędzelki - można na nich potrenować, zestaw jest duży i w sumie nie tak tragicznej jakości. Wszystkie pędzle wykonane są z włosia naturalnego. Całość przychodzi do nas w rozkładanym, skórzanym etui (do tej pory mnie cieszy, że udało mi się je kupić za wartość samego etui!), każdy pędzel z osobna opakowany jest w plastikowe zabezpieczenie. Pędzle mają drewniane trzonki z metalową końcówką. Ani jeden z moich pędzli nie był uszkodzony. W zestawie znajdziemy pędzle do twarzy: do pudru, różu, do konturowania, do korektora, pędzle do oczu: kilka języczkowych różnej wielkości, maleńka kuleczka, małe pędzelki do eyelinera, swa skośne do brwi, pędzelki do ust, znajdzie się nawet grzebyk do brwi lub rzęs oraz aplikator do tuszu do rzęs, dwie miotełki do omiatania bałaganu - do twarzy i do oczu. <b>Zalety:</b> *zestaw jest naprawdę duży - w porównaniu do ceny to bardzo się opłaca *przez około rok trenowałam na nich bez zarzutu - języczkowymi świetnie nakłada się cienie sypkie i w kamieniu, pędzel do brwi służy mi do dzisiaj, tak samo jak te do ust *w większości pędzli trzonki nie rozkleiły się *naprawdę porządne etui *pędzle mają dość długie trzonki, są dobrze wyprofilowane i wygodnie trzyma się je w dłoni i faktycznie wyglądają profesjonalnie *nigdy nie gubiły mi włosia <b>Wady:</b> *dzisiaj już większość z nich wygląda tragicznie i do niczego się nie nadaje - te do twarzy zrobiły się szorstkie, twarde i kłujące, większość się odkształciła i włoski sterczą w każdą stronę, w niektórych odpadają trzonki *czasem ciężko je było domyć i długo schną *nie jestem pewna czy nadal są dostępne, na Allegro ich już nie widzę *drewniane trzonki lubią się brudzić i ciężko je domyć *w zestawie zawsze brakowało mi dużego pędzla kabuki, pędzla do podkładu oraz pędzelków kuleczkowych do blendowania cieni Moje pędzle są już wysłużone i odchodzą na emeryturę, ale muszę przyznać, że opłacało się je kupić. Nie są one długowieczne ani jakiejś zachwycającej jakości, ale na początek dają radę. Polecam! Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 1 zestaw
  • 22 marca 2013 o 17:32
    TRAGEDIA
    Nigdy więcej tego badziewia! Jakość tych pędzli to gorzej niż tragedia :)) skusiła mnie niska cena jak na taką dużą ilość pędzli, niestety zawiodłam się. Tym bardziej, że sprzedający na Allegro obiecał świetną jakość. Pędzle są beznadziejne, nadają się tylko i wyłącznie do kosza. Z każdego pędzla wychodzą włosy non-stop. Włosie twarde i szorstkie jak szczota. Poza tym pędzle, które otrzymałam- kilka było rozklejonych, a kilka ruszało się przy uchwycie. Porażka! To mają być nowe pędzle?? Nie przeżyłyby 1 dnia użytkowania. Co ja mówię- one nawet nie nadawały się do użytku! A niby &quot;nowe&quot; i &quot;profesjonalne&quot;! Jedno wielkie kłamstwo. Chińszczyzna w pełnym tego słowa znaczeniu (wiecie co mam na myśli ;)) + pędzle jak i etui okropnie śmierdzą rozpuszczalnikiem olejowym. Ocenę tej sytuacji pozostawiam Wam. Jednym słowem tragedia :) - Nie kupujcie (a jeśli już o tym mowa, odradzam Allegrowicza o nazwie &quot;Mery-macom&quot; :) jest to firma która na początku wciska kity o wspaniałych, profesjonalnych pędzlach, a po nieudanym (dla nich) zfinalizowaniu transakcji (oddałam pędzle i wystawiłam neutral, choć powinnam negatyw za jakość pędzli, a raczej pędzle bez jakości :)) dzwonią, wyzywają od najgorszych za &quot;psucie im reputacji&quot;... szok! :)) Szkoda pieniędzy, nerwów, lepiej dołożyć a kupić lepsze pędzle z Hakuro, Maestro czy Sephory... Używam tego produktu od: nie da się ich używać Ilość zużytych opakowań: 1 duże
    zoha777
    13 maja 2012 o 16:36
    średniaki
    Niektóre z tych pędzli są w miare dobre, jednak wszystkie puszczają włosie, co mnie doprowadza do szału, małe- do cieni są miekkie, bardzo fajna jest mala kulka, czy mały łopatkowy pędzelek do jasnych cieni. Bardzo dobra jest też kulka gumowa, którą mozna nakładać ciemny cień nad linię rzęs. Poza tym lubię grzebyczek do rzęs, pędzel skośny do brwi i spiralkę, reszty nawet nie uzywam. Pędzel do pudru ma tak twarde włosie, drapie, więc taką szczotą trudno malować siebie a nie dopiero kogoś. Z tego co wiem to pędzle szybko się niszczą - koleżanka używała ich raptem rok i są nie do użytku, lepeij zainwestować w lerpsze pędzle, bo dobre służą latami przy odpowiedniej pielęgnacji. Etui też takie sobie, dla mnie zbyt mało sztywne i mało solidne. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1szy zestaw

Zobacz także inne Pędzle do oczu