Dezodoranty i antyperspiranty

ADIDAS FLORAL DREAM WOMAN DEZODORANT 75ml

Miroku
    5 lipca 2024 o 10:46
    Pur Blanca na sportowo
    Korzystając z promocji 1+1 na perfumowane dezodoranty Adidasa postanowiłam obkupić siebie i TŻta w jakieś lżejsze zapachy na lato. I tak kupiłam sobie niebieski Pure Lightness(z sentymentu i chęci przypomnienia sobie jak pachniał) oraz recenzowany Floral Dream-to chyba jedyny zapach Adidas z którym nie miałam jeszcze do czynienia, a byłam go ciekawa, bo kwiatowe zapachy lubię. I jest kwiatowo, bardzo w stylu Avonowskiej białej Pur Blanci, czyli mydlane białe kwiaty wczesną wiosną-frezje, lilie, peonie. We Floral Dream jest dużo więcej nuty mydlanej, która daje efekt świeży i bardziej sportowy, ale nadal z kobiecą nutą kwiatowej słodyczy. Dla mnie zapach z kategorii nieco mocniejszych świeżaków, ja lubię go na lato i gdy idę na zumbę*. Nie jest to mój typ na co dzień-brakuje mu charakteru, słodyczy i bardziej zdefiniowanej kwiatowej nuty. Ale na odświeżenie w cieplejsze dni-jak najbardziej. Jest to zapach w formie perfumowanego dezodorantu w szkle, także nie oczekujmy całodziennej trwałości. Chociaż jak na taką formułę to jest całkiem dobrze-ja Floral Dream czuję na sobie do 2-3h i to całkiem wyraźnie. *gdzie też koleżanka się mnie spytała co to za ładny...płyn do płukania teraz używam. Także ten ;)
  • 20 października 2023 o 16:32
    Super trwałość
    Dezodorant zapachowy Floral Dream posiada jedną cechę, dzięki której bije na głowę o wiele droższe EDT czy nawet EDP - jest bardzo trwały. Czuję go na ubraniach nawet po 8 h i właśnie ta niesamowita trwałość sprawia, że jest to prawdziwa perełka wśród całej masy zapachów okupujących półki osiedlowych drogerii czy supermarketów. Oczywiście nie napiszę, że zapach jest lepszy od Toma Forda czy porównywalny do arcydzieł Guerlain. To zupełnie inna liga. Jest to po prostu lekki, dość świeży zapach - po pierwszym psiknięciu pachnie cytrusowo, a następnie dość szybko staje się ciepły, kremowo-różany. Uniwersalny - do pracy, na spacer, na siłownię. Dla osób poszukujących trwałego, ładnego zapachu i jeszcze w mega rozsądnej cenie (dostępny w ogóle w Biedronce). Ładne, praktyczne opakowanie z atomizerem.
    Zalety:
    • Cena, trwałość, ładne, praktyczne opakowanie.
    Wady:
  • 1 października 2023 o 15:31
    Przyjemny zielony zapach
    Zapach od Adidasa dostałam od siostry, ponieważ jej nie przypadł do gustu aromat. Mi z kolei bardzo się podoba, bo przypomina coś kremowego, świeżego i trochę słodkiego. Lubię tę nutę, bo dawała trochę orzeźwienia. Była intensywna, ale nie mdląca. Zapach całkiem trwały jak na tego typu produkt. Opakowanie typowe dla marki - sportowe. Raczej nie sięgnęłabym żeby powąchać w drogerii... no i błąd. Generalnie ok, ale nie na większe wyjścia, bo z czasem zapach ulatuje.
  • 18 września 2023 o 21:32
    Jestem zdecydowana co do tego aromatu.
    Lubię z dodatkiem piżma, jednak tutaj zupełnie nie czuć zbyt dużo tego alkoholu, aromat jest delikatny. Wizualnie podoba się. Dodatkowo szklany flakonik z atomizerem, trwały zapach idealny na dzień. Świetnie odświeża, podkreśla kobiecą delikatność.
  • 6 lutego 2021 o 1:08
    Lekki zapach ale nietrwały
    Perfumowany dezodorant kupiłam przy okazji zakupów w Biedrze. Nie oczekiwałam nie wiadomo czego ale.. jednak myślałam, że będzie choć troszkę trwały, choć troszkę wyczuwalny po normalnej aplikacji a nie wypsikaniu się z góry na dół plus dodatkowo ubranie ;) Mimo wszystko zapach bardzo mój, lekki, świeży, na każdą porę roku, taki do odświeżenia. Przy użyciu może zbyt dużej ilości nie dusi, "nie gryzie w nos". Noszę go w torebce i gdy czuję, że potrzebuję odświeżenia to sięgam po niego. Ładnie, świeżo pachnie ale trwały nie jest. Mimo wszystko okej, za 12 zł na promce jak najbardziej.
    Zalety:
    • lekki, świeży zapach
    Wady: