Maseczki klasyczne

Sampar Pure Perfection, Masque Gomme de Nuit [Nocturnal Rescue Mask] Maseczka do cery mieszanej i tłustej na noc

• 5 lutego 2016 o 7:35
    dobrze mieć na okoliczność sytuacji podbramkowych
    Świetny kosmetyk na okresowe stany pogorszenia cery. Zawsze kiedy zaliczę wpadkę z czymś nowym w pielęgnacji (coś mnie zapcha), tudzież na skutek hormonalnej burzy zastanę na twarzy niesympatyczne niespodzianki, to ratuję się przez 2 kolejne dni tą maseczką na noc. Rano jest o niebo lepiej. Pory zaczynają się odblokowywać, naskórek wygładzać, ewentualne krostki już nie są tak widoczne. Naprawdę dobre koło ratunkowe. Zapach i konsystencja są bez specjalnych odchyłów w stronę "mega wow", ani "porażka". Dość neutralne, przewidywalne - konsystencja półpłynna, zapach ziołowy (bogom dzięka nie tak intensywny jak ziołowa sałatka a\'la Barely There w kremie tej samej marki). Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    izapm
    12 lipca 2014 o 13:18
    Uwielbiam tę maskę
    Maskę nakładam dwa razy w tygodniu zamiast kremu na noc. Idealnie rozprawia się z zaskórnikami i martwym naskórkiem. Nie muszę stosować już pilingu. Skóra jest wygładzona, idealnie czysta, odświeżona i dobrze odżywiona. Znacznie ogranicza przetłuszczanie skóry. Kosmetyk bardzo wydajny! Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe
  • 9 stycznia 2012 o 14:38
    Dobry ale nie rewelacyjny
    Maseczka ta jest troszke dziwnym kosmetykiem. Osobiście powiedziałabym, że jest to krem do cery mieszanej/ tłustej. Jej działanie jest jaknajbardziej ok, ale fakt jest taki, że znam 2razy tańsze kosmetyki, które działają podobnie albo lepiej. Maseczka delikatnie złuszcza, ale naprawde delikatnie. Liczyłam na lepsze efekty w tej kwestii. Jestem przyzwyczajona do stosowania kremów złuszczających na noc, dlatego mam porównanie. Zawsze kiedy ją stosuje mam wrażenie, że moja skóra woła o nawilżenie... Może to przez to, że maseczka ma lekką konsystencje, ale mimo wszystko, kosmetyk taki nie powinien powodować uczucia ściągnięcia. Tu jestem również z lekka zawiedziona. Na pewno wielkim plusem tej maseczki jest efekt wygładznia cery, który faktycznie jest wyczówalny i zauważalny rano gdy wstaje :) Potem czuje to podczas mycia twarzy, nakładania kremu i makijażu. Po za tym fajnie zmniejsza pory, jest w tym naprawde skuteczny. Następnego dnia cera wygląda więc dużo lepiej. Czy zmniejsza wydzielanie sebum? Myślę, że troszke tak. Na pewno gdy wstaje cera jest matowa, nie ma żadnego błyszczenia. Potem w dniu też zauważam, że nie sięgam tak często po bibułki matujące, więc myśle, że troche redukuje nadprodukcje sebum. Maseczka generalnie ujdenoliciła moją cere, tłustą i skłonną do zanieczyszczeń. Zanieczyszczeń typu zaskórniki, też było troszkę mniej, a więc lekko oczyszcza skóre. Jednak muszę podkreślić, że spodziewałam się lepszego efektu po tej marce. Opakowanie ładne, solidne i funkcjonalne. Zapach tego kosmetyku doprowadza mnie do euforii, piękny, delikatny zapach róż :) Dzięki temu każda apkikacja była niezwykłą przyjemnością. Ponad to utrzymuje się na skórze kilka dobrych godzin :) Zapach troche podobny do serii guerlain optimum hydration. Skład kosmetyku bogaty, wiele tych substancji ma działać antyoksydacyjnie, redukować zaczerwienienia, minimalizować pory. Witamina F (NNKT), proteiny sojowe, masło shea i wiele innych, któych nie bd tu przytaczać bo to akurat można wyczytać na stronie Sampar ;) Generalnie kosmetyk oceniam jako ok ale bez większych rewelacji. Za tą cene (kupiłam we Francji za 29 euro) można na pewno znaleźć coś lepszego. Polecam dla cer mało wymagających, zmniejsza wydzielanie sebum i zwęża pory. Raczej upiększa, a nie działa długodystansowo :) Niestety ale nawilżenie jest za słabe i to największy minus. Używam tego produktu od: ponad msc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego