Pudry do twarzy

Clarins Poudre Compacte Minérale [Ever Matte Compact Powder] Matujący puder mineralny

Clarins Ever Matte Shine Control Mineral Powder Compact Puder kompakt 01 Transparent Light

• 29 grudnia 2020 o 20:36
    świetny do poprawek w ciągu dnia
    To mój obecny towarzysz w torebce (drugi wkład). Mam kolor transparent light. Znakomicie matuje strefę T w ciągu dnia. Można robić wielokrotne poprawki. Jest aksamitny w dotyku i niewidoczny. Złoty kompakt z dużym lusterkiem jest wielokrotnego użytku (można kupić same wkłady). To w teorii jest to świetny pomysł, który bardzo popieram (tak eco jak trzeba). Niestety w praktyce jest gorzej, bo złoto się rysuje, a na brzegach całkiem ściera. Co prawda mam go od kilku lat. Za to lusterko i zamykanie - ja nowe. Wydajność przyzwoita, nie odbiega od innych prasowanych pudrów. Ale ja używam tylko do poprawek.
    Zalety:
    • pięknie matuje
    • aksamitny
    • wymienny wkład
    • duże lusterko
    Wady:
    • kompakt się rysuje i wyciera
    W strefie wolnocłowej
    leyla06
    11 kwietnia 2016 o 15:00
    dobry produkt
    Używam od kilku lat w kolorze transparent light #01. Uważam ten odcień za najlepszy, ponieważ nie zmienia koloru podkładu a z drugiej strony nie bieli twarzy. Puder jest perfekcyjnie, bardzo drobno zmielony, dzięki czemu nie widać go na twarzy, za to widać aksamitną twarz. Jednak ze względu na małą pojemność przy wysokiej cenie ciągle szukam czegoś tańszego. Plusy: + #01 idealnie stapia się z kolorem cery + bardzo drobno zmielony, co przekłada się na dobrą jakość makijażu Minusy: - nie odpowiada mi stosunek wysokiej ceny do małej pojemności - w cieplejsze dni trzeba kilka razy zmatowić nim twarz
    elbrus
    14 lipca 2015 o 14:05
    Jeśli ktoś lubi ciężki make up......
    Żałuję zakupu. - Tak mogłoby brzmieć podsumowanie recenzji. Puder jest bardzo drogi i tworzy efekt maski na twarzy. Nie wiem jak mało musiałabym go nałożyć, żeby takiego efektu nie osiągnąć? Ładne puzderko, miła atłasowa karmazynowa saszetka, w miarę wygodne lusterko. Jednak sam produkt nie sprawdził się u mnie. Jedna wielka pudrowa maska. Taki cięęęęężki efekt makijażu. Dodam jeszcze, że o pół tonu ciemnieje na skórze. :( Moim zdaniem źle pracuje się tym pudrem zarówno z pędzlem, jak i z gąbeczką. Jest grubo zmielony, co też nie przemawia na jego korzyść. Nie jestem w żaden sposób uprzedzona do marki Clarins, wręcz przeciwnie, najwierniejszą fanką nie jestem, ale doceniam jej kosmetyki. Ten puder jednak jest w mojej opinii okropny i nie kupię go ponownie, a Was zachęcam do zastanowienia się przed zakupem. ;) Używam tego produktu od: łącznie przez kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno skończone
  • 8 grudnia 2014 o 4:52
    Obiecanki Cacanki
    Nie, nie, jeszcze raz nie! Nie dla mojej mieszanej cery ze sklonnoscia do wypryskow. Plusy + Przepiekne, eleganckie opakowanie z lusterkiem i czerwona sakiewka + Srednie krycie z matowym wykonczeniem + Gabeczka do nakladania pudru spisuje sie dobrze Minusy - Mozna z nim przesadzic, wowczas albo robi matowa maske albo ciasto - Wydawal mi sie dosc ciezki, czulam, ze mam cos na twarzy - Krotki okres matu - po 2 godzinach zaczynalam sie swiecic. Po poprawkach pudrem skora wygladala sztucznie - Bardzo niewydajny - po okolo 2, 3 tygodniach codziennego stosowania widac bylo denko (opakowanie starczylo mi na okolo 2 miesiace) - Cena nieadekwatna do jakosci (Almost Powder od Clinique znacznie lepszy) Używam tego produktu od: 2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    pris
    10 listopada 2014 o 22:25
    Idealny jako... brązer
    Puder kupiłam z zamiarem niezbyt standardowym - mianowicie jako brązer do konturowania. Nr 03, czyli medium, ma świetny odcień do konturowania jasnych, chłodnych cer, tzn jest beżowawy, ale nie pomarańczowy czy żółty - jest to odcień fajnie neutralny. Poza tym jest matowy idealnie, bez ani kawałka drobinek, opalizowania, itp. a naprawdę nie tak łatwo znaleźć brązer nie dość że w dobrym odcieniu to jeszcze bez połysków! W lekkiej desperacji - i dla idealnego dla mnie koloru - kupiłam ten puder Clarins. I jestem bardzo zadowolona - puder dobrze się rozciera, ładnie i nienachalnie imituje nieco opaloną czy ocienioną skórę. Jest bardzo trwały, nie ściera się, nie robi plam. Nie wysusza, a mam bardzo suchą cerę, więc u mnie każda skórka jest widoczna, jeśli puder jest za suchy w konsystencji. Ten jest dość miękki, nie pylący, lekko kremowawy (jak na kosmetyk prasowany). Puderniczka piękna, luksusowa, szkoda że tak łapie odciski palców. Pół gwiazdki zabieram za miękkość - już wiem, że przy dość wysokiej cenie ten kosmetyk nie starczy mi na długo, bo na pędzel nabiera się go sporo, nawet przy umiejętnym "pacaniu" go pędzlem. Tak czy siak kosmetyk wart uwagi i swojej ceny, szczególnie dla bladziaków szukających subtelnego brązera. Używam tego produktu od: 3-4 tyg Ilość zużytych opakowań: 1 op