Kremy i maski do rąk

Alverde Handcreme Calendula Krem do rąk z nagietkiem

briosza
    15 maja 2020 o 1:27
    Nic specjalnego
    Kupiłam szukając czegoś do torebki o naturalnym składzie. Ten krem występuje w wersji mini, więc postanowiłam spróbować. Niestety nie jest to nic specjalnego, przeciętny lekki krem o naturalnym składzie. Wchłania się dobrze, ale nawilżenie jest średnie. Jako doraźne nawilżenie rąk, krem do torebki - w porządku. Jako "długotrwałe odżywienie" o którym pisze producent - niekoniecznie.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • dostępna wersja mini do torebki
    • lekka konsystencja, więc sprawnie się wchłania
    Wady:
    • nie nawilża jakoś cudownie
    • długotrwałe odżywienie" brzmi mocno na wyrost
    • niedostępny w Polsce
  • 28 stycznia 2020 o 7:23
    alkohol w składzie
    Kremów do rąk przerabiam całkiem sporo, bo w okresie jesień-wiosna mam duży problem z suchą, czerwoną i pękającą skórą dłoni. Na razie nic nowego nie kupuję, bo muszę pozużywać pełno pootwieranych tubek w tym właśnie wykończyć ten kremik z Alverde. Kupiłam go w DM a jego cena to dokładnie 1,95 e. Można w tej cenie a nawet niższej znaleźć sporo innych kremów, ale jak na produkt naturalny nie jest jakiś bardzo drogi. Tubka jest miękka i zamykana na klik. Super, bo nie lubię odkręcanych tubek, szczególnie w kremach do dłoni. Myślę, że nie będzie problemu z wyciśnięciem kremu do końca. Krem ma typową konsystencję dla kremów z Alverde czy to do rąk czy do twarzy. Po wyciśnięciu z tubki jest gęsta a na skórze przy rozsmarowywaniu krem robi się klejący i lekko toporny. Kto kiedyś miał jakiś krem z Alverde będzie wiedział o co chodzi. Jest to dziwne uczucie, początkowo ten film wyczuwalny na dłoniach przeszkadza, ale można się przywyczaić. Krem dobrze nawilża dłonie. Skóra jest bardziej gładka, ale te najbardziej suche i spierzchnięte miejsca potrzebują dodatkowej porcji kremu. Przy fatalnym stanie skóry moich dłoni ten krem solo nie da rady. Kiedy nie mam czasu czekać aż wchłonie się mój cięzki krem Cien Sos z Lidla (swoją drogą najlepszy dla moich dłoni) to ten daje radę. Jednak dłonie są po nim trochę czerwone. Być może dla tego że w skłądzie na drugim miejscu ma alkohol, co swoją drogą mnie martwi i odrzuca trochę od kosmetyków naturalnych. Ale krme nie wysusza bardziej dłoni. Jego zapach jest mocno ziołowy, całkiem w porządku. Moim zdaniem jest lepszy niż wersja z granatem, ale nie jest to naj najlepszy krem jaki miałam. Nie sądzę, bym kupiła ponownie/
  • 30 maja 2017 o 20:46
    W porządku
    Na co dzień sprawdza się dość fajnie – szybko się wchłania, bez pozostawiania tłustej warstwy, której większość ludzi nie lubi ;) Ten krem przydaje mi się do torebki, bo nie wyobrażam sobie nie mieć czegoś do balsamowania dłoni po umyciu rąk niezależnie od tego gdzie jestem. Jako opcja na już jest ok, jednak w przypadku dłoni bardziej wymagających - na dłuższą metę może się nie sprawdzać.
  • 7 kwietnia 2014 o 19:18
    Dobry krem dla niezbyt wysuszonych dłoni
    Krem łatwo się wchłania, ma bardzo intensywny, przyjemny zapach i nawilża suchą oraz spierzchniętą skórę dłoni. Jednak jeśli skóra jest bardzo zniszczona oraz popękana ten krem może jej nie pomóc. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe opakowanie
  • 2 sierpnia 2013 o 9:04
    raczej zapobiega, suchych dłoni nie wyleczy
    Ten krem jest bardzo średni. Używany codziennie i po każdym myciu rąk radzi sobie jako tako, tzn. trochę nawilża, ale nie natłuszcza. Natomiast gdy dłonie są bardzo wysuszone , np. po generalnych porządkach bez rękawiczek, nie jest w stanie pomóc. Pomaga jedynie utrzymać w dobrej kondycji dłonie, które nie są zniszczone. Zalety: + nawilża, + jest lekki i szybko się wchłania, + bardzo wydajny, + niedrogi, Wady: - nie natłuszcza i nie regeneruje, - trudno dostępny, - ma bardzo silny zapach, który może drażnić. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego