Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

John Masters Organics Jojoba & Ginseng, Exfoliating Face Cleanser Złuszczający żel do twarzy z jojobą i żeń - szeniem

John Masters Organics Jojoba&Ginseng Złuszczający Żel Do Twarzy Z Jojobą I Żeńszeniem 107Ml

olasia
    18 grudnia 2016 o 21:42
    Dziwne działające cos
    nie jest to absolutnie zel, nie pieni sie, drobinki są dość duże ale rozpuszczają sie podczas masowania. Produkt ma konsystencje lekkiego mleczka. Delikatny, ale oczywiście jak przy każdym mechanicznym peelingu wskazana lekka ręka. Pięknie pachnie. Opakowanie dość kłopotliwe ze względu na szklana butelkę. Wydajność kiepska,mi starczył na miesiąc. Właściwie cieżko jest ocenić ten produkt ponieważ jako typowy zmywacz nieradzi sobie zbyt dobrze, demakijażu nim nie wykonasz, porządnego peelingu również nie. Ja osobiście nie używam ziarnistych peelingów ponieważ bardzo pogarszają stan mojej cery a ten tutaj to jest wyjątek nad wyjątkami. Ponieważ jak wspomniałam drobinki sie rozpuszczają nie obawiam sie,ze zbytnio podrażnia cerę i przy okazji rozniosą stan zapalny. Produkt służył mi wiec jako mydełko do porannej toalety i czasami jako drugie mycie po demakijażu płynem micelarnym. I teraz przejde do konkretów. Ten kosmetyk moja cera po prostu kocha . Jest super nawilżona,miękka, czysta . Cera goi sie w oczach . Nie mam potrzeby używania nawilżaczy. Trądzik znika a buzia promienieje. Nie wiem co tam tak działa ale używałam juz masę różnych kosmetyków i żaden nie zadziałał tak kojąco jak ten, No moze oprócz maseczki antipodes Manuka. Moze cos w tym jest,ze cera tłusta lubi gdy oleje są na twarzy krótko a pózniej są zmywane - dawno dawno o tym słyszałam. No wiec po myciu używam raczej lekkich esencj i beztłuszczowych ser. Nawet zima. Wówczas ważne jest by przed wyjściem na zewnątrz cera miała czas by woda z kosmetyków odparowała. Ja polecem ten kosmetyk i chociaż nie zastępuje mi ani peelingu (tutaj prym wiedzie albo ręczniczek albo enzymatyczny peeling od Sensai) ani typowego zmywacza do makijażu okazuje sie byc niezbędny :) Produkt odstawiłam jakis czas temu i cera znowu zaczela sie psuć wiec wracam z podkulonym ogonem;)
  • 8 grudnia 2016 o 9:52
    Łagodny środek dla urody.
    Bardzo dobry kosmetyk, który jednak lepiej spisuje się jako maseczka niż peeling. Wówczas drogecenne składniki mają szansę przeniknąć głębiej. + atrakcyjne opakowanie, w starym stylu + wydajny + pozostawia skórę przyjemnie miękką i nawilżoną + jest delikatny i nie ściąga skóry + przyjemnie odświeża, tonizuje + lekko chłodzi, ale nie jest to nieprzyjemne czy mocno odczuwalne + bardzo dobry skład +/- zapach przyjemny, biszkoptowy, żółtko jaja+ kwiat pomarańczy+ cytrynowa guma Orbit +/- konsystencja lekkiego lotionu w kolorze żółtawym z dodatkiem nieregularnych drobin różnej wielkości +/- delikatnie peelinguje i przyjemnie masuje twarz +/- zmywa go się tak jak inne peelingi mechaniczne, nie jest w tym temacie jakiś bardziej toporny, czy gorszy - nie radzi sobie z mocniejszym peelingiem twarzy
    kajagi
    10 czerwca 2015 o 19:25
    Jest ok ale nie kupie ponownie.
    Kosmetyk jest delikatny jak na peeling z drobinkami ale moją wrażliwą skórę lubi niestety podrażnić. Przyjemna konsystencja, cudny zapach, higieniczne opakowanie, dobra wydajność a działanie... hmm oceniam na nieco ponad przeciętne. Nie zauważyłam ani świetnego oczyszczenia, ani wygładzenia, preparat mnie nie powalił na kolana. No i zmywanie jest dość uciążliwe. Wracam do peelingów enzymatycznych. Używam tego produktu od: 3m-ce Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 25 kwietnia 2014 o 17:08
    Dla mnie ideał
    Moja sucha naczynkowa i wrazliwa skóra kocha ten pelingujący żel przy mojej cerze nie mogę uzywać peelingów i ten żel w takiej sytuacji świetnie się sprawdza Jezeli ktoś szuka zdzieraka to na pewno tenżel sie nie nadaje. Dla mnie pobudza mi wspaniale skórę robi masaz i leciutko peelinguje skóra po nim jest wspaniale gładka i nawilżona równiez tak jak po mleczku hauschki do demakijażu po tym specyfiku nie trzeba juz kremu Skład oczywiscie to same dobroci dla skóry polecam wszystkim tłusta cera moze go stosowac nawet codziennie Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 29 sierpnia 2012 o 16:21
    Bardziej maseczka dla skóry...
    Nakłada się świetnie, lubię moją skórę nawilżoną tym żelem. Ale zmycie tego cuda to już wyższa szkoła jazdy, wszędzie pozostają drobinki czy granulki. Z chęcia pozostawiłabym go na twarzy na dłużej właśnie jako maskę nawilżającą. Natomiast efektu złuszczania nie widzę, do tego wg mnie trzeba czegoś mocniejszego.