Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Benton PHA Peeling Gel Delikatny żel peelingujący z kwasem PHA

• 9 lutego 2023 o 20:53
    przyjemny
    Znalazłam kilka rzeczy marki Benton w kalendarzu adwentowym COSRX, który kupiłam na Zalando i jestem bardzo ciekawa tych kosmetyków. Do tej pory nie znałam tej firmy i nie zdarzyło mi się nic od nich samej kupić. Póki co muszę przyznać, że zapowiada się bardzo obiecująco. Pielęgnacja koreańska zawsze miała miano jednej z lepszych i w tym wypadku to się sprawdza. Zalety: -ładne opakowanie -dobry skład -przy masowaniu twarzy z tym produktem peeling się "gumkuje" - zwija w takie roleczki, jest to dość satysfakcjonujące -jak się trzyma go długo, to faktycznie czuć oczyszczenie skóry
  • 14 lipca 2022 o 20:08
    Dziwny i bardzo ale to bardzo dobry
    Jesienią i zimą jadę tak konkretnie z kwasami, wiosna, lato peelingi enzymatyczne bez drobinek żadnych. Ten peeling jest dziwny, pierwsze moje odczucie było raczej negatywne ponieważ on praktycznie od razu się "farfocluje" a te "farfocle" są suche i spadają do umywalki- nie zostają na twarzy, nie ma poślizgu jest ciężki w użyciu, uznałam więc po kilku minutach, że to bubel bo twarz za chwilę robi się sucha nic na niej nie zostaje i cały czas w sumie dokłada się produktu i tu minus- wydajność, poczucie że on ciągle spada sprawia że zużywa się go dużo za jednym razem. Po jakiejś dłuższej chwili jednak no widać że ON DZIAŁA naprawdę oczyszcza pory, pięknie wygładza buzię. Jestem bardzo zadowolona z efektu i jest to baaaardzo dobry produkt. Jeśli chodzi o delikatność to jak machnę za blisko oka czuję szczypanie i mam zaczerwienione, także jest mocniejszy od enzymatycznych jakiś peelingów ale też skuteczniejszy. Cera wygląda lepiej już po pierwszym zastosowaniu po systematycznym używaniu widzę że pory się jakby zmniejszają, przebarwienia też stopniowo rozjaśnia a mam kilka po rozdrapanych pryszczach, nie zniknęły ale są wiele jaśniejsze. Twarz jest gładka taka promienna. Reasumując bardzo dobry peeling, skuteczny natomiast dziwna konsystencja i jest trudny w użyciu. Co więcej, jest biały, nie ma zapachu chyba wszystko napisałam, będę go kupować bo jestem zadowolona i nie zrezygnuję z niego także to chyba najlepsza rekomendacja bo zawsze zdradzam peelingi i kupuje nowe i nowe.
  • 9 kwietnia 2022 o 13:40
    Na 4 z plusem!
    Produkt, którego na początku nie rozumiałam, a stał się moim kwasowym hitem na lato. ☀️ Pierwsze podejścia, uczucia mieszane. Nie rozumiałam, dlaczego peeling po kilku sekundowym masażu zmienia się w gródki, myślałam, że to jeden z tych wynalazków co ma robić efekt wow i udawać, że te gródki to mój martwy naskórek. Ale nie ze mną te numery! Przeczytałam co daje taki efekt i jest to celuloza, druga w składzie, która jest delikatnym fizycznym peelingiem, dodatkiem do kwasów PHA. Jest też to moje pierwsze zetknięcie z kwasami PHA, które są łagodniejsze i bezpieczniejsze niż AHA, takie jak w krwawym peelingu z TO. Używałam go 2 razy w tygodniu, w miesiącach letnich. Jest bardzo delikatny, radzi sobie z suchymi skórkami, rozświetla twarz i poprawia koloryt. Jest całkowicie bezzapachowy i dla mnie to bardzo duży plus. Nie podraznił mnie nawet jak stosowałam go mając aktywny trądzik, nie pogorszył też tego stanu.
    Zalety:
    • Bezzapachowy
    • Działanie
    • Rozświetlenie
    • Delikatny
    Wady:
    • Mi nie odpowiadają te grudki z celulozy, które mają być peelingiem mechanicznym
  • 2 maja 2021 o 20:35
    Sprawdza się
    W moim przypadku skóra sucha, wrażliwa, jest ładnie odświeżona bez podrażnień. Delikatnie i skutecznie złuszcza, oczyszcza, wygładza, nie podrażnia, nie pali skóry. Przy pierwszym użyciu nie chciało mi się wierzyć, że taki delikatny kosmetyk może działać.... i DZIAŁA. Peelig z Tołpy poszedł do śmieci, od kilku miesięcy tylko Benton i moja skóra nigdy nie była w lepszym stanie. Polecam!
    Zalety:
    • Oczyszcza
    • Wygładza
    • Nie wysusza skóry
    • Nie podrażnia
    a88k
    18 stycznia 2021 o 22:59
    W porządku
    Bardzo lubię kwasy PHA, u mnie często sprawdzają się lepiej niż te mocniejsze. Mam tłustą cerę z problemami naczynkowymi, więc zazwyczaj unikam mocniejszych peelingów. Ten akurat zapowiadał się łagodnie i ma dobry skład, więc go kupiłam. Dobrze radzi sobie ze złuszczaniem martwego naskórka i nie podrażnia mojej skóry. Skóra jest po użyciu wygładzona i nawilżona, wygląda świeżo i zdrowo. Drobinki są delikatne i nie powinny nikomu zrobić krzywdy. Wszelkie kosmetyki pielęgnacyjne świetnie się wchłaniają po jego zastosowaniu. Tylko nie do końca podoba mi się sposób użycia - na opakowaniu jest napisane, aby stosować peeling na suchą skórę, ale ciągle muszę go dokładać, gdy masuję skórę, bo szybko staje się gęsty i traci poślizg, chociaż konsystencja sama w sobie jest śliska i przyjemna. Peeling jest dobry, ale ta drobna niedogodność podczas użycia sprawia, ze nie może dostać ode mnie 5 gwiazdek. Jest raczej niewydajny, właśnie niemal skończyłam opakowanie po miesiącu, chociaż przyznaję, ze używam go także na szyję i dekolt, jak każdy preparat do pielęgnacji twarzy (2 razy w tygodniu).