Mohani Antyoksydacyjna emulsja do mycia twarzy i demakijażu `Witaminowa galaretka`
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
1 hit!
Mohani
34,99 zł
Mohani Antyoksydacyjna emulsja do mycia twarzy i demakijażu Witaminowa Galaretka 60 ml
35,99 zł
Mohani Witaminowa Galaretka do Mycia Twarzy 60ml
42,90 zł
Antyoksydacyjna emulsja do mycia twarzy i demakijażu Mohani - Witaminowa Galaretka
Rewolucja w myciu i demakijażu twarzy! Naturalna emulsja do mycia twarzy i demakijażu z kolekcji Norweski Wiatr, to istne panaceum dla skóry potrzebującej odżywienia i regeneracji. Delikatna galaretka zmywa zanieczyszczenia i doskonale radzi sobie z demakijażem. Dzięki swoim właściwościom nie podrażnia, ani nie wysusza skóry, tylko skutecznie ją nawilża i zmiękcza, przygotowując do dalszych etapów pielęgnacji.
Dlaczego galaretka do mycia i demakijażu twarzy Mohani jest wyjątkowa?
Pięknie wygląda, ma zachęcającą, ciekawą konsystencję i niezwykle przyjemny, naturalny, delikatnie orzeźwiający, cytrusowy zapach. Uwaga! Choć kusi, nie nadaje się do spożycia. Zamiast tego wspaniale karmi skórę witaminami, oczyszcza, chroni i łagodzi.
Jest odpowiednia dla każdego rodzaju skóry.
Skutecznie zmywa makijaż.
Dokładnie oczyszcza skórę.
Nie zapycha, nie obciąża skóry (nie powoduje odczucia dyskomfortu).
Pozostawia skórę nawilżoną i miękką w dotyku.
Sekret przyjemności stosowania produktu tkwi w jego konsystencji!
Witaminowa galaretka do mycia i demakijażu twarzy Mohani po kontakcie z wodą natychmiast emulguje i delikatnie się pieni, dzięki temu przyjemnie się rozprowadza i bez problemu spłukuje się z twarzy. Zabawa jej konsystencją dostarcza prawdziwej przyjemności, a jej delikatny, cytrusowy zapach poprawia nastrój.
WAŻNE: w związku z właściwościami emulgującymi, do słoiczka nie powinna dostać się woda. Galaretkę należy wydobywać suchą dłonią.
Aby uzyskać delikatny, ale skuteczny produkt do mycia i demakijażu twarzy dla każdego rodzaju cery, wykorzystaliśmy połączenie składników pochodzenia naturalnego o szerokim spektrum działania. To mieszanina najcenniejszych olejów, o lekkiej i nieobciążającej konsystencji, bogatych w witaminy i antyoksydanty oraz macerat aloesowy. Galaretka do mycia i demakijażu twarzy sprawdzi się szczególnie w codziennej pielęgnacji skóry wrażliwej, przesuszonej i dojrzałej. Delikatnie ją nawilży, nie podrażni i nie spowoduje uczucia ściągnięcia. Doskonale poradzi sobie również z cerą tłustą i trądzikową, ponieważ nie zapycha porów, nie obciąża, na dodatek bardzo łatwo zmywa ze skóry.
Stosowanie:
Niewielką ilość emulsji nałóż na dłonie, rozprowadź na skórze i wykonaj delikatny masaż, do momentu rozpuszczenia makijażu i usunięcia zanieczyszczeń. Następnie pozostałość kosmetyku spłucz letnią wodą.
Emulsja może być stosowana samodzielnie, natomiast w dwuetapowym oczyszczaniu twarzy stosuje się ją jako pierwszą.
Naturalne oleje w służbie piękna
Moc naturalnych olejów jest znana i z powodzeniem wykorzystywana od stuleci. Chętnie sięgają po nie zarówno specjaliści z zakresu medycyny tradycyjnej, zwolennicy naturoterapii, jak i kosmetolodzy. Choć dobroczynne właściwości olejów roślinnych w pielęgnacji skóry znane są od wielu lat, to dopiero od niedawna zaczęły być popularnym składnikiem produktów do demakijażu, zgodnie z zasadą OCM. Ten enigmatyczny skrót pochodzi od angielskiego zwrotu Oil Cleansing Metod. Metoda opiera się na zasadzie: „tłuszcz rozpuszcza tłuszcz”. Swoją popularność zyskała dzięki temu, że oleje nie tylko skutecznie zmywają brud i precyzyjnie usuwają makijaż, ale jednocześnie nie naruszają naturalnej bariery hydrolipidowej naskórka, tak jak to czynią syntetyczne żele do demakijażu.
Zgodnie z tym trendem stworzyliśmy wyjątkową emulsję, która zawiera mieszaninę cennych olejów roślinnych.
Olej aloesowy - macerat aloesowy, który powstał poprzez staranne macerowanie liści aloesu w naturalnym oleju słonecznikowym, doskonale sprawdza się w pielęgnacji suchej, dojrzałej, a także trądzikowej skóry. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym i antybakteryjnym przyspiesza gojenie zmian trądzikowych i łagodzi stany zapalne skóry. Ma również właściwości nawilżające i łagodzące. Pobudza odnowę naskórka.
Olej joboba - idealnie dopasowuje swoje działanie do rodzaju skóry, dlatego może jednocześnie regulować nadmierne wydzielanie sebum w strefie T, jak i intensywnie nawilżać policzki. Działa nawilżająco, wygładzająco i ochronnie, wzmacniając płaszcz lipidowy skóry. Nie zatyka porów. Odmładza, uelastycznia i ujędrnia, jednocześnie łagodząc stany zapalne.
Olej rycynowy - wyjątkową właściwością oleju rycynowego jest biozgodność z ludzkim sebum. Intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Reguluje poziom wydzielania sebum, pomaga przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery, zaskórników oraz nawracających wykwitów skórnych.
Olej z rokitnika - bogaty w liczne witaminy i mikroelementy rokitnik jest istną kopalnią witaminy C. To również nieocenione źródło aminokwasów i lipidów. Duża zawartość witamin A, E, K oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych sprawia, że rokitnik jest pomocny w intensywnej regeneracji. Stymuluje odbudowę skóry dojrzałej, działa przeciwzmarszczkowo, dodatkowo wzmacnia naczynia krwionośne. Olej z rokitnika jest bogatym źródłem flawonoidów i karotenoidów, które działają antywirusowo, antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Dlatego, to również doskonały składnik kuracji dla cery potrądzikowej, zmagającej się z przebarwieniami i rozszerzonymi porami. Zmniejsza również widoczność blizn, koi skórę po zbyt intensywnym opalaniu oraz łagodzi nadwrażliwe partie. Poprawia koloryt cery, nadając jej lekko złocistego odcienia.
Tocomix - to wyjątkowa, w 100% naturalna, mieszanka tokoferoli z olejem słonecznikowym. Witamina E czyli tokoferol pobudza krążenie, wspomaga ukrwienie tkanki łącznej oraz wpływa na zwiększenie nawilżenia skóry. Badania udowodniły, że tokoferol jak i jego estry, są wchłaniane przez skórę i absorbowane przez warstwę rogową naskórka. Pełni również funkcję naturalnego i skutecznego przeciwutleniacza lipidowych składników kosmetyków. Jest doskonałym, naturalnym konserwantem, który zapewnia stabilność preparatu kosmetycznego, chroniąc jego składniki przed zniszczeniem i rozkładem.
Objętość netto: 60 ml
Opakowanie: słoiczek z jasnego szkła z nakrętką
Przechowywanie: w chłodnym, zaciemnionym miejscu.
Muszę przyznać, że galaretka mnie zachwyciła, jej świetna konsystencja pozwala na idealne rozprowadzenie po skórze. Zapach po prostu magia, zwłaszcza na zimę. Pachnie świeżymi pomarańczami ???????????? i ta nazwa Norweski Wiatr!!!
Często mówię o tym, że coś wygląda smakowicie, ale tym razem na prawdę trzeba uważać, żeby się nie zapędzić i nie zjeść tych galaretkowych pomarańczy ????????????
Wiecie co jest najfajniejsze? To jak delikatna jest skóra mojej twarzy po użyciu tego produktu. Delikatna, nawilżona i zmatowiona. Taki efekt zawsze ????????????
Galaretka podana w bardzo fajnym szklanym słoiczku jest wygodna w użyciu i bardzo wydajna. Stosowałam ją jaką preparat oczyszczający, a nie do demakijażu i świetnie się sprawdzała.
Zapach bardzo intensywny orzeźwia i pobudza, nie polecam go jednak jeśli jesteście zbyt wrażliwe na intensywne aromaty.
Zachęcam chociaż do spróbowania jednego słoiczka.
Innowacyjna konsystencja, działanie do dopracowania
Ciekawa formuła galaretki do demakijażu zamknięta w niewielkim słoiczku. Zapach jest intensywny, cytrusowy, nie dla osób wrażliwych na zapach. Mi umila demakijaż. Jednak jego formuła i stosowanie, to wydobywanie ze słoiczka na dłuższą metę jest uciążliwe i mało higieniczne. Emulsja radzi sobie ze zmyciem SPF, ale już z cięższym podkładem jest nieco gorzej. Nie pomaga też intensywny żółty kolor, bo nigdy nie jestem pewna czy podkład jest domyty. Dla mnie raczej jednorazowa przygoda.
Zalety:
nietypowa konsystencja galaretki
cytrusowy zapach
mała pojemność
Wady:
trzeba go dobrze domyć bo pozostawia dziwną olejową powłokę
Są na świecie kosmetyki, których stosowanie sprawia mi mega przyjemność i do takich należy ta ,,Witaminowa Galaretka" z kolekcji NORWESKI WIATR
Przeznaczona jest do mycia i demakijażu twarzy dla każdego rodzaju cery.
Ja mam mieszaną z skłonnością do przesuszania się i świecenia w niektórych miejscach.
Jej konsystencja w formie apetycznej galaretki jest bardzo delikatna i skuteczna w działaniu.
Samo jej nakładanie jest mega przyjemne i relaksujące.
Galaretka szybko uporała się z wszelkimi zanieczyszczeniami, nadmiarem sebum a także sprawdziła się świetnie w demakijażu twarzy.
Zawdzięczamy to wyjątkowej formule z naturalnych składników zapewniających antyoksydacyjne działanie, dzięki zimnotłoczonym oleją m.in.jojoba i z rokitnika.
Formuła jest na tyle niezwykła że pod wpływem wody zamienia się w emulsję o bialej barwie, która łatwo się spłukuje oraz pozostawia po sobie uczucie idealnej czystości i przyjemnej świeżości.
Skóra jest cudownie gadka i miękka w dotyku
Pozostaje w dalszym ciągu odpowiednio nawilżona, wiec produkt nie narusze warstwy ochronnej skóry i nie ma tu mowy o efektcie ściągania.
Bardzo polubiłam tą galaretkę, bo swoim zapachem mnie relaksuje a skutecznym działaniem, gwarantuje lepsze wchłanianie składników aktywnych z dalszej pielęgnacji.
Super produkt w drugim etapie oczyszczania twarzy i nawet wydajny.
Opakowanie to szklany słoiczek z czytelną etykietą i ładną szatą graficzną
Używałam na pierwszy etap mycia i do demakijażu.
Świetna konsystencja i przepiękny zapach. Ładnie się emulguje i delikatnie oczyszcza.
Co do zmywania makijażu - ma lekko problem z wodoodpornym tuszem.
Trzeba niestety tej galaretki trochę nabrać, przez co niestety produkt jest mało wydajny, a szkoda.
Duży plus za inwencję twórczą, ale produkt jak dla mnie wymaga dopracowania.
To moje drugie opakowanie tej galaretki, przy mojej suchej skórze świetnie się sprawdza. Ma szklany ładny słoiczek, ale trzeba uważać by nie dostała się do niego woda, gdyż zemulguje. Ma bardzo przyjemny cytrusowy zapach, a po nałożeniu na twarz, aż ma się ochotę zrobić masaż. Po zetknięciu z wodą emulguje. Mam wrażenie że pozostawia delikatną warstwę nawilżenia, jednak ja stosuję wieloetapowe oczyszczanie. Nie szczypie w oczy. Skóra po niej jest przyjemnie nawilżona i ładnie oczyszczona.
Naturalny krem do demakijażu (ale nie do mycia twarzy)
Opakowanie produktu to szklany słoiczek z naklejoną, białą etykietą pokrytą minimalistycznymi napisami i grafiką gór czy drzewek w odcieniach zieleni i niebieskiego. Dla mnie sporym minusem jest sposób wydobywania produktu - trzeba zanurzyć palec w słoiczku, przy czym woda bardzo łatwo przedostaje się do środka. Co potwierdził fakt, że końcówka produktu zostawiona na 2 tygodnie w słoiczku pokryła się pleśnią.
Jeśli chodzi o samą galaretkę ma ona naprawdę przyjemny, bezpieczny skład. Zapach jest dość intensywny, mocno cytrusowy i lekko słodki - ale w żaden sposób drażniący.
Kolor jasno żółty, konsystencja lejącego kremu (szczególnie w momencie kontaktu z wodą) - dla mnie określenie galaretki nie jest zbyt adekwatne.
Co do działania krem jest naprawdę delikatny, ale bardzo dobrze radzi sobie z rozpuszczaniem makijażu (zarówno tradycyjnego jak i mineralnego). Nie wyobrażam sobie natomiast używać go do mycia twarzy - dla mnie zupełnie nie sprawdza się w tej roli, pozostawia dziwne uczucie na skórze i może wywołać lekkie zapychanie (stawiam, że z powodu niedomycia). Dla mnie konieczne jest więc używanie go z innym produktem myjącym, np. żelem czy pianką.
Dużym plusem jest delikatne, ale skuteczne działanie - brak przesuszenia, podrażniania czy zapychania (jeśli używamy dodatkowo innego produktu do mycia twarzy).
Produkt dość fajny, o dziwo naprawdę wydajny, ale myślę, że nie wrócę do niego ponownie bo jest dla mnie za mało uniwersalny i zbyt mało higieniczny w użytkowaniu.
Zalety:
skład
zapach
nie zapycha
nie podrażnia, nie przesusza
dobrze radzi sobie z makijażem
Wady:
nie nadaje się do mycia twarzy
sposób dozowania - mało higieniczne, woda łatwo przedostaje się do wnętrza
Ta emulsja w końcu rozwiązała mój odwieczny problem jakim jest niedomyty makijaż. Po jej stosowaniu ani razu nie zdarzyło mi się wstać z brudnymi oczami od resztek tuszu. Uwielbiam ten produkt też za to, że jest łagodny. Nie szczypie mnie, nie podrażnia, nie wysusza - co jest dla mnie absolutnym cudem.
Przepięknie pachnie i bardzo ładnie nawilża oraz witalizuje skórę!
JESTEM ZAKOCHANA! Mój produkt ideał.
Nigdy nie wrócę już do zwykłych płynów demakijażowych. Przerósł moje oczekiwania. Nie do końca jednak przekonał mnie jako emulsja do mycia twarzy - wolę jednak jeszcze czymś go zastąpić.
Zmywa perfekcyjnie cały mój makijaż ale nie stosuję produktów wodoodpornych więc nie wiem jak sobie z nimi radzi.
Zalety:
konsystencja masełka
dobry skład
piękny zapach
nawilża i witalizuje skórę
nawilża
Wszędzie się zmieści porównując do butli micelarmych
do jego użycia potrzebne są tylko ręce
odżywia
Wady:
Pojemność
Nie maluję się codziennie więc trudno ocenić jego wydajność
Milo zaskoczyłam się konsystencją. Świetnie usuwa makijaż. Ma cudowny zapach i co było dla mnie zdziwieniem, jest bardzo wydajna. Kończę pierwsze opakowanie ale koniecznie zamawiam następne ❤️
Ten produkt to bez wątpienia moje kosmetyczne odkrycie ostatniego czasu. Mały, zakręcany słoiczek, a w niej dosyć gęsta emulsja o zapachu takim jaki ma kolor - soczyście pomarańczowym. Skład cudownie naturalny - olej aloesowy, jojoba, rycynowy, z rokitnika i tajemniczy tocomix, który jest w 100% naturalną, mieszanką tokoferoli z olejem słonecznikowym.
I teraz najważniejsze - to jest produkt do mycia i demakijażu ale jeśli myślicie o tym aby zastąpić nim żel do mycia to nie tędy droga - to zupełnie inny produkt. Dla mnie to idealny zamiennik ale emulgującego olejku :) Galaretkę rozprowadza się na twarzy i już wtedy czuć, że jest oleista. W kontakcie z wodą zmienia się w białą emulsję. Skóra po niej jest gładka, oczyszczona ale w żaden sposób nie ściągnięta czy podrażniona. Pozostawia ją nawilżoną i miękką. Przy mojej mieszanej cerze świetnie się sprawdza bo mogę korzystać z dobroczynnych i oczyszczających właściwości olejków i jednocześnie nie martwić się o to, że na mojej skórze pozostanie tłusta warstwa - pod wpływem wody emulsja świetnie się zmywa. Choć słoiczek nie jest duży to galaretka jest wydajna. Zapach baaardzo uprzyjemnia jej używanie. Zostaje ze mną na dłużej.
Galaretkę kupiłam poszukując chwilowego zamiennika dla mojej ulubionej, idealnej pasty z Fresh&natural.
Jest do dobry, bardzo delikatny produkt do wstępnego demakijażu ale do mycia już niekoniecznie.
Galaretka znajduje się w niewielkim szklanym słoiku. Początkowo sądziłam, że 60 ml to niewiele, jednak po ponad 3 tygodniach stosowania nie zużyłam nawet 1/5 produktu! Jest to bardzo wydajny kosmetyk.
Kolor jest bardzo ładny - pomarańczowy za sprawą oleju rokitnikowego. Zapach cytrusowy. Tak naprawdę to mieszanina olejów, tylko w formie poręcznej galaretki.
Niewielką ilość rozprowadzam kolistymi ruchami na twarzy(początkowo używałam więcej ale nie miało to sensu), następnie zmywam wodą i przechodzę do drugiego etapu oczyszczania - pianką.
Na co dzień używam kremu z filtrem i podkładu mineralnego, naturalnej maskary, galaretka rozpuszcza to wszystko ale gdybym chciała umyć twarz tylko przy jej użyciu to raczej byłabym niedomyta (wydaje mi się, że brakuje jej sensownego emulgatora i w ogole myjadła). Nazywanie jej przez producenta produktem do mycia jest wg mnie na wyrost ale ja należę do tych, którzy muszą być pewni, że się umyli :) (nie potrafiłabym np rano opłukać tylko twarzy wodą).
Ponadto NIE PIENI SIĘ w ogóle. Nie wiem, czy producent jej w ogóle używał.
Wielką zaletą jest fakt, że nie podrażnia oczu, a moje mają do tego skłonności.
Jest to produkt warty uwagi, myślę że jeszcze kiedyś do niej wrócę.