Garnier Essentials, Mleczko do demakijażu do skóry normalnej i mieszanej

missi13
    19 października 2018 o 15:43
    absolutni nie!!
    nigdy w zyciu już go nie uzyje, nie dość ze szczypie paskudnie w oczy, to trzeba trzec żeby dokładnie zmyc makijaż. Z wodoodpornym makijażem prawie w ogole sobie nie radzi, zostawia tłusty film na twarzy, mam uczucie lepkości... nie jest to przyjemne, bo od mleczka do demakijażu oczekuje zmycia i czystości a tu tego nie ma
  • 3 sierpnia 2018 o 7:27
    Średniak
    Używałam go zanim odkryłam cudowną moc płynów micelarnych. Niestety muszę napisać, że więcej do mleczek nie wrócę i do tego też nie. Opakowanie poręczne, szata graficzna miła dla oka, zapach przyjemny. Konsystencja ok, ale działanie pozostawia wiele do życzenia. Dość ciężko mu idzie zmywanie makijażu, a kiedy jest go za dużo na waciku łatwo dostaje się do oczu i powoduje pieczenie. Buzia trochę się po nim lepi więc konieczne jest zastosowanie toniku.
  • 22 czerwca 2018 o 15:38
    Bardzo średni
    Miałam go raz i więcej nie kupiłam. Średnio nadaje się do skóry mieszanej - mleczko jest dość tłuste i trochę zbyt ciężkie. Zmywa makijaż - podkład tak, ale do oczu się nie daje - oczy pieką i jest po prostu do tego zbyt ciężki. Ma przyjemny zapach - tak, ale po użyciu buzia się klei i nie jest to raczej przyjemne uczucie. Dobra cena, ale nie przekłada mi się to na jakość.
    • Ładny zapach
    • Poręczna butelka
    • Radzi sobie ze zmywanie podkładu
    Wady:
    • Po użyciu buzia się klei
    • Zbyt ciężki
    • Nie nadaje się do demakijażu oczu
  • 17 maja 2018 o 13:30
    Dobre ale
    Produkt nada się tylko do zmywania podkładu, absolutnie nie radzę używać go do oczu, bo pieką niemiłosiernie. Ze zmywaniem podkładu radzi sobie bardzo dobrze i jest świetny do zmywania wieloetapowego. Nie podrażnia skóry, ani jej nie zapycha.
    Zalety:
    • Konsystencja, zapach, nie podrażnia skóry.
    Wady:
    • Nie nadaje się do zmywania oczu.
  • 19 marca 2018 o 2:57
    Mieszane uczucia
    Kupiłam mleczko, ponieważ było w zestawie z tonikiem. Zawsze lubiłam mleczka do demakijażu, więc skusiłam się na Garnier. Z jednej strony dobrze zmywa podstawowy makijaż (bez szaleństw jak podkład i tusz), ale u mnie pozostawił nie przyjemne wrażenie klejenia twarzy. Myślałam, że użyłam może za dużo, ale po paru testach efekt taki sam. Po zmyciu makijażu muszę lekko przemyć ciepłą wodą twarz, by pozbyć się tej warstewki z buzi. Przez co zatykał pory i wypryski od razu się zaczęły robić.
    Zalety:
    • Dobra cena
    • Wydajny
    • Dobra jakość
    • Dobrze zmywa makijaż
    • Łatwo dostępny
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Buzia się po nim klei