Tusze do rzęs

Avon SuperShock, MAX Waterproof Mascara Wodoodporny tusz do rzęs pogrubiający

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 marca 2022 o 16:04
    Beznadziejny
    Superszok max przeżyłam , gdy zobaczyłam tę gigantyczną szczotę, która ma 3cm długości. Po co to komu? Nie wiem. Zanim pomaluję rzęsy jedną częścią szczotki, to na drugim końcu tusz zdąży zaschnąć i tworzy grudki. Maluje się marnie, tusz słabo przyczepia się do rzęs. I do gołych i z bazą pod tusz. A już dolną powiekę maluje się naprawdę trudno. Wodoodporność jest również problematyczna, tusz nie przetrzymał mycia głowy i odpadł kawałkami, więc nie wyobrażam sobie by dał radę podczas kąpieli w basenie. Używam go nieco ponad 2 tygodnie, a tusz sprawia wrażenie, jakbym miała go już z 3 miesiące i malowała się na siłę jego resztką. A przecież ma dużą pojemność - 10ml. Czemu to taka słabizna? Gdybym kupiła go w internetowym sklepie handlującym przy okazji też Avonem, to pomyślałabym, że może jakiś stary. Jednak dokonałam zakupu u konsultantki, tusz był zafoliowany... Nie polecam.
    U konsultantki
    asjaa98
    18 maja 2021 o 16:23
    Często wracam do tych tuszów.
    Tusze od Avonu są u mnie częstymi gośćmi. Co jakiś czas do nich wracam i za każdym razem sprawdzają mi się tak samo. Najczęściej kupuje je na promocjach w katalogach więc wtedy ich cena oscyluje wokół 11-15 zł. Opakowanie tuszu jest spore, masywne, ale też stabilne, można je postawić i nigdzie się nie rusza. Opakowanie jest w kolorze morskim - złamana zieleń niebieskim kolorem. Prosta szata graficzna, jedynie informacje o nazwie tuszu, marce i terminie ważności. Tusz przychodzi zapakowany w plastikową folię, z większą ilością informacji. Jest to na plus ponieważ mamy pewność, że tusz nie był w międzyczasie otwierany. Po otwarciu możemy zauważyć silikonową szczoteczkę, ze spiralnie ułożonymi kanalikami, jedne są krótsze a długie dłuższe przez co precyzyjniej w mojej ocenie docierają do wszystkich rzęs. Nie byłabym sobą, gdybym nie skomentowała zapachu tuszu, który jest dość specyficzny i mało przyjemny, wręcz intensywny przy kilku pierwszych użyciach, ale to nie jest coś, co mi ostatecznie przeszkadza, bo nie to w tym tuszu jest najważniejsze. Tusz nakłada się na szczoteczkę w sporej ilości, co może utrudniać prace, ale umiejętnie da się z tego wybrnąć. Co dla mnie jest dużym plusem to fakt, że po otwarciu tusz nie jest bardzo mokry, jest optymalny przez co nie odbija się tak bardzo przy malowaniu rzęs. Ze szczoteczką trzeba nauczyć się pracować, bo jest sporych rozmiarów, ale ja się z nią polubiłam i nie przeszkadza mi jej wielkość. Tusz ten pogrubia rzęsy przy kilku warstwach, ale to dlatego, że lubię mocniejszy efekt, nie delikatnie pogrubienie, ale takie maksymalne. Mascara jest intensywnie czarna, co ładnie wybija się na tle naszej skóry i jest widoczne. Rzęsy po niej są wydłużone, tusz nie skleja mi rzęs. Nie zauważyłam, żeby podrażniał mi oczy, a i dobrze radzi sobie z deszczową aurą. Tusz się nie odbija, nie osypuje, ani też nie spływa. Faktycznie jest wodoodporny i daje radę, lubię używać go na specjalne okazję. Tusz jest wydajny, spokojnie przy intensywnym użytkowaniu wystarcza na ok. 2 miesiące. Cena i jakość jest jak dla mnie mocno na plus. Fajne jest to, że w wielu miejscach w Internecie możemy go dorwać i to w dobrej cenie.
    Zalety:
    • pogrubia rzęsy,
    • duża, precyzyjna szczoteczka,
    • delikatnie je wydłuża,
    • nie skleja,
    • nie podrażnia,
    • tusz się nie odbija, nie kruszy,
    • faktycznie jest wodoodporny,
    • tusz nie jest zbyt mokry po otwarciu.
    Wady:
    • zapach, który nie każdemu przypada do gustu.
  • 9 października 2019 o 12:52
    avon supershock tusz do rzęs
    Wiele się po nim spodziewałam, niestety kolejny produkt nie dla mnie. Szczoteczka zapowiadała się obiecująco, ale efektu brak. Nie wydłuża, nie podkręca :/
    Zalety:
    • dla mnie nie ma
    Wady:
    • nie wydłuża, nie podkręca, nie pogrubia...
    caveira
    31 maja 2017 o 19:00
    Uwielbiam!
    Przetestowałam już mnóstwo i nisko i średniopółkowych tuszów do rzęs, takich hak Wibo, Maybelline, Deborah, ale dopiero ten okazał się całkiem wodoodporny. Niestraszne mu prysznice, siłownia czy drzemki.
    Zalety:
    • Plusy:
    • Wodoodporność
    • Nie rozmazuje się
    • Nie osypuje się
    • Nie zlepia rzęs
    • Silikonowa szczoteczka
    Wady:
    • Minusy:
    • nie pogrubia jakość szczególnie
    • tak odporny, że ciężko go zmyć
    U konsultantki
    JoankaL
    23 stycznia 2016 o 18:40
    Dobry produkt
    Dobry wodoodporny tusz choć nie cudo. Ma dużą pojemność 10 ml, cena przystępna (często w promocji). Zakupiłam go z myślą o dniach kiedy chodzę na basen i w tych warunkach spisuje się dobrze. Daje naturalny efekt na rzęsach, bez jakiegoś wow, z tą mega 15 krotną objętością to gruba przesada. Mimo że mam go już dość długo to jest cały czas świeży. Zmywa się łatwo preparatami do demakijażu. Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: pierwsze opakowanie