Tusze do rzęs

Lancome Lash Idole Mascara Tusz do rzęs

Sephora
Lancôme - Lash Idôle - Tusz Do Rzęs - Idole Lash Idole Mascara 01 - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 304 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 kwietnia 2025 o 10:03
    Nic dodać, nic ująć
    Tusz trafił w moje ręce całkiem przypadkiem, bo zazwyczaj wystarczały mi te drogeryjne tusze do rzęs ,które świetnie mi się sprawdzały i zachęcały ceną :) Tusz Lancome zakupił gdy dostałam kartę podarunkową do rosmanna, a więc ,że był to prezent postanowiłam sobie kupić coś "luksusowego" i jednym z tych produktów był właśnie ten tusz. Wizualnie pięknie wygląda, przyciąga wzrok, widać ,że jest produktem luksusowym, z wyższej półki cenowej. Pięknie wydłuża rzęsy, nadaje intensywnego, głębokiego koloru, pięknie rozdziela i nie skleja rzęs. Wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie. Aczkolwiek myślę ,że więcej go nie zakupię, bo uważam ,że jest porównywalnie dobry do wielu innych tańszych tuszy do rzęs. W moim przypadku trafił w moje ręce z chęci przetestowania czegoś nowego, z górnej półki, jest bardzo dobry, pięknie wygląda i jest trwały, ale za tą cenę można kupić np. 2szt innych równie dobrych tuszy do rzęs tańszych marek. Fajnie wypróbować, bo jest naprawdę dobry, ale ze względu na budżet myślę ,że będzie to moje jedyne opakowanie :).
  • 30 marca 2025 o 20:56
    mój ulubieniec od prawie roku
    Używam Lancome Lash Idole Mascara od prawie roku i muszę przyznać, że to mój ulubiony tusz do rzęs, który całkowicie odmienił moje codzienne makijaże! Nie skleja rzęs, a efekt, który daje, jest po prostu fenomenalny – pięknie je rozdziela, nadając im naturalną objętość. Nie ma mowy o efekcie „pajęczych nóżek”! Zawsze uzyskuję długie, pełne życia rzęsy, które wyglądają bardzo naturalnie, ale mimo to są mocno podkreślone. Ważne jest również to, że nie osypuje się w ciągu dnia, co dla mnie jest ogromnym plusem. Przez cały dzień nie muszę martwić się o poprawki, co jest dla mnie super ważne w codziennym użytkowaniu. A co najważniejsze – nie ulega zmianie nawet po popołudniowej drzemce! Po kilku godzinach odpoczynku w makijażu rzęsy nadal wyglądają świetnie, jakby zaraz po aplikacji. Co więcej, zmywa się bez problemu, co jest kolejnym atutem tego tuszu. Nie zostawia smug ani nie jest trudny do usunięcia, co bardzo mi odpowiada. Właśnie dlatego ten tusz stał się moim numerem 1, i na pewno będę do niego wracać, bo efekt, który daje, jest po prostu niezrównany!
    Zalety:
    • Nie skleja rzęs – uzyskuje naturalny, rozdzielony efekt.
    • Daje efekt długich, naturalnych rzęs – podkreśla je bez zbędnej objętości.
    • Nie osypuje się w ciągu dnia – makijaż rzęs utrzymuje się przez długi czas.
    • Nie zmienia się po popołudniowej drzemce – rzęsy wciąż wyglądają świetnie.
    • Łatwy do zmycia – usuwa się bez problemu, nie pozostawiając smug ani resztek.
    • Wydajny – jedna aplikacja wystarcza, by uzyskać piękny efekt.
    • Brak grudek – formuła nie tworzy nieestetycznych grudek na rzęsach.
    W perfumerii
  • 4 marca 2025 o 0:19
    Lekki
    Tusz do rzęs jest bardzo fajny, lekki, kolor czarny dość intensywny, nie kruszy się, nie uczula nie podrażnia. Rzesy sa podkreślone, wydłużone. Jeden z fajnych tuszy lecz cena jest dosc droga i to minus
  • 7 lutego 2025 o 12:20
    bardzo dobry
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Nigdy nie kusiły mnie "droższe tusze". Wystarczały takie dostępne w Rossmanie czy Hebe. Tusz znalazłam w kalendarzu adwentowym i zmieniło się moje postrzeganie. W ładnym opakowaniu znajduje się szczoteczka, która nie przypomina miotły jak w niektórych przypadkach tylko ma wygodny grzebyk, który bardzo ładnie rozdziela rzęsy. Bardzo istotne dla mnie jest to, że podtrzymuje skręt zalotki i się nie kruszy. Rzęsy są ładnie poskreślone i można nakładać warstwy aby budować to jak bardzo oko ma być podkreślone. Nie można jednak przesadzić bo nawet dobrze rozdzielająca szczoteczka przy zbyt grubej warstwie sobie nie poradzi. Chętnie kupię pełnowymiarowe opakowanie jak wykończę moje zapasy innych tuszy.
    Zalety:
    • szczoteczka ładnie rozdziela
    • podtrzymuje skręt zalotki
    Wady:
    Sabi01
    27 stycznia 2025 o 11:38
    Do ideału trochę mu brakuje…
    Zawsze wychodzę z założenia, że recenzje powinny być szczere bez względu na wszystko. Podobnymi wartościami kieruję się także w życiu prywatnym. Ten tusz do rzęs mnie nie zachwycił. Czytałam o nim wiele pozytywnych opinii, za sprawą których postanowiłam go wypróbować. Kupiłam go w znanej internetowej drogerii w formacie podróżnym 5 ml. Uważam, że nie jest to tak maleńki produkt ponieważ mój ulubiony tusz tej samej marki o nazwie Hypnose posiada 6ml w swoim standardowym wydaniu. Przechodząc do meritum od samego początku stosowania tusz Idol nie był w niczym lepszy od drogeryjnych tuszy do rzęs. Sylikonowa szczoteczka precyzyjne rozdziela rzęsy i je lekko wydłuża, po nałożeniu 3 warstw rzęsy wyglądają ładnie, ale nie jest to wybitny efekt wachlarzu pięknie podkręconych rzęs o wyjątkowo głębokim kolorze czerni. Można śmiało powiedzieć, że jest to dobry tusz przypominający do złudzenia efekt jaki daje zastosowanie znanego Volume Milon Lashes od L’Oreal. Kto miał ten tusz ten wie, że po jakimś czasie lubi tworzyć grudki i z tego powodu należy kupić następny, nawet gdy samego produktu jeszcze pozostaje całkiem dużo w opakowaniu. Podobną historię możemy mieć niestety w przypadku omawianego tutaj Idola. Wśród asortymentu luksusowych maskar można znaleść prawdziwe perełki do których wzdychamy później nostalgicznie lub z wielką radością do nich wracamy. Ten tusz nigdy przezemnie nie będzie stawiany na piedestale, ale też nie zasługuje na brutalną naganę. Jest „ok” bez wielkich westchnień. Ładnie się prezentuje w kosmetyczce z uwagi na prestiż jakim cieszy się marka Lancome, ale to moim zdaniem za mało by chcieć kupić go ponownie. Sam w sobie nie gwarantuje lepszego efektu niż ulubieniec w przystępnej cenie z pobliskiej drogerii.