Dermena Szampon do włosów osłabionych nadmiernie wypadających z molekułą Regen7 (stara wersja)

Stara wersja produktu

Apteka Polska APTE.PL
Pharmena Dermena Szampon zapobiegający wypadaniu włosów 200ml
Dermena

• 28 czerwca 2021 o 15:48
    Sprawdził się po ciąży
    Używałam tego szamponu po ciąży, gdy zaczęłam gubić włosy garściami. Wtedy doktor polecił mi zestaw szampon i odżywkę właśnie Dermeny i mimo, że byłam sceptycznie nastawiona to ostatecznie polecenie było świetne! Razem z odżywką zdziałały cuda, chociaż efekty nie pojawiły się po pierwszym myciu ;) to po tygodniu pojawiły się pierwsze baby hair. Moje obecne włosy są mocniejsze, niż przed ciążą. Ogólnie polecam, bo tak jak odżywka nie ma mocnego zapachu, tylko raczej pachnie jak krem. Jedyny problem, który zauważyłam to to, że plącze włosy i jest raczej do użytku z odżywką
    Zalety:
    • Działanie!
    • Cena (głównie w promocjach)
    Wady:
    • Może plątać włosy (wystarczy użyć odżywki)
  • 24 czerwca 2021 o 13:01
    Świetny wybór!
    Lubiąc testować nowe kosmetyki wybrałam Dermene w promocyjnej cenie. I się nie zawiodłam! Efekty nie będą widoczne od pierwszego mycia, bo żaden szampon nie da takiego efektu. Kosmetyk należy traktować bardziej jak terapię-używać regularnie i czekać na efekty. W moim przypadku bardzo dobre efekty-zaczęłam używać, a po ok.3 tygodniach byłam u fryzjerki, która sama zwróciła uwagę, że mam mnóstwo baby hair! Jednak trzeba też wspomnieć o jednym minusie-szampon trochę plącze włosy i tak, jak można to przeczytać we wcześniejszych komentarzach-dobrze jest używać odżywki, która ułatwi rozczesywanie
    Zalety:
    • Zapobiega wypadaniu włosów
    • Przyśpiesza porost nowych
    • Jest całkiem wydajny
    Wady:
    • Warto rozważyć odżywkę w zestawie
  • 18 maja 2021 o 18:25
    Nie polecam
    Kupiłam go raz żeby zobaczyć czy faktycznie włosy będą mniej wypadać. Niestety na mnie nie zadziałało. Dla mnie strata czasu i pieniędzy. Dodatkowo mam wrażliwą skórę głowy i strasznie mi się przesuszyła. Nie polecam
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektu
    • przesuszona skóra
  • 4 maja 2021 o 20:01
    U mnie się nie sprawdził
    Szampon stosowałam przez około 3 m-ce, żużyłam 4 opakowania, więc myślę, że jakby miał zadziałać, to już to by się stało. Szampon jest dość drogi- 30 zł za 200 ml to jest dość sporo. Kupiłam go w promocyjnej cenie w Rossmannie- 20 zł i za tyle samo można go zamówić w internecie. Dodam, że nie zgadzam się z opiniami, że szampon jest wydajny, bo dobrze się pieni. Mam włosy kawałek za ramiona i muszę wylać na rękę 2 porcje, żeby w ogóle coś się spieniło. Według mnie pieni się bardzo słabo, przez co jedno opakowanie przy naprawdę oszczędnym stosowaniu wystarcza na około 20 razy. Ja myję włosy codziennie i codziennie używałam tego szamponu, bo chciałam sprawdzić czy rzeczywiście działa. Zapach apteczny, przypadł mi do gustu. Niestety ale nie zauważyłam większych efektów na moich włosach. Mam wrażliwa skórę głowy i muszę przyznać, że po tym szamponie skóra głowy mnie nie swędziała, ani nie pojawił się łupież. Włosy na pewno trochę mniej wypadają, co nie oznacza, że zupełnie przestały wypadać. Nie zaobserwowałam przyrostu nowych włosów, wysypu baby hair- jak to nieraz czytałam w opiniach o tym szamponie. Myślę, że każdy inny tańszy szampon daje chwilową poprawę jeśli chodzi o wypadanie włosów i nie trzeba wydawać 30 zł za małą buteleczkę by uzyskać taki efekt
  • 1 kwietnia 2021 o 22:42
    szampon wysusza i spowodował łupież
    Mam skórę problematyczną, łuszczącą się, z łupieżem i suchą. Szampon już po pierwszym użyciu spowodował nasilenie łupieżu, swędzenie. Po paru myciach nie było innej opcji niż odstawić go. Powróciłam do niego po wyleczeniu łupieżu i znow miałam to samo, nawrót łupieżu. Chciałam dać mu szansę, ale nie mogę go stosować. Za dużo później mnie kosztuje doprowadzanie skóry glowy do normalności. Za takie atrakcje to ja dziękuję. I to szampon polecany przez panią dermatolog.....nigdy więcej. Już lepszy jest zwykły szampon ziołowy za 8 zł niż Dermena. Jeszcze nie mialam takiego tragicznego szamponu, którego nie mogę zużyć do końca. Dodam też że nie wpływa w żaden sposób na wypadanie wlosów. Tak naprawdę ten szampon bardziej szkodzi niż pomaga.
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • wysusza
    • powoduje łupież
    • włosy matowe, szorstkie