Baikal Herbals Matujący krem na dzień dla cery tłustej i mieszanej

• 10 marca 2018 o 22:31
    W porządku
    Ładnie pachnie, ma naturalny skład i jest lekki. Dobry na lato dla skóry tłustej i mieszanej, bo szybko się wchłania i nie zapycha. Nie poprawiał natomiast wyglądu mojej skóry... w sumie nie robił z nią nic specjalnego, a nawilżał też średnio. Nadawał się natomiast pod podkład. Raczej nie kupię znowu bo znam lepsze kremy w porównywalnej cenie.
    Zalety:
    • skład
    • lekka konsystencja
    • nie zapycha
    • dobry pod podkład
    Wady:
    • średnie nawilżenie
    • znam lepsze kremy w tej kategorii cenowej
    IgaGo
    15 listopada 2017 o 23:26
    Fajny krem, choć niespecjalnie matujący...
    Dosyć fajny krem, co najważniejsze nie uczulił mojej bardzo wrażliwej cery. Po nałożeniu na twarz dawał przyjemne uczucie, nawilżał, fajnie się rozprowadzał, jednak efekt matu był słaby. Używałam go w okresie kiedy moja cera wyjątkowo mocno się przetłuszczała, wtedy nie nadawał się pod makijaż. Dlatego ostatecznie dałam go mężowi, był bardzo zadowolony z właściwości kremu, jemu twarz się nie świeciła i nawilżenie było wystarczające.
    Zalety:
    • opakowanie w formie pompki
    • daje przyjemne uczucie po nałożeniu
    • dobrze nawilża
    Wady:
    • dla cery tłustej nie jest wystarczająco matujący
    • zbyt wysokie opakowanie powoduje, że krem bardzo łatwo się przewraca
    dianaro
    12 października 2017 o 20:52
    Wielki zawód
    Kupiłam ten krem z polecenia i miałam wobec niego duże oczekiwania przy mojej mieszanej cerze. Niestety poza zapachem, naturalnym składem i wygodnym opakowaniem nic nie robi. Konsystencja delikatna, odpowiednia gęstość, ładnie się rozprowadza i szybko wchłania. I to by było na tyle. Nie spełnia swojej podstawowej funkcji. Nie matuje. Cera po około 2 godzinach zaczyna strasznie się świecić i to niezależnie od warunków pogodowych. Po zdjęciu sebum sytuacja się powtarza bardzo szybko. Nie polecam, ale może komuś podpasuje.
    Zalety:
    • Opakowanie, zapach, konsystencja
    Wady:
    • Brak matowienia, szybkie świecenie skóry.
  • 20 września 2017 o 11:37
    Słabiutki
    Ma lekką konsystencje, ale przetłuszczał mi skórę. Słabo nawilżał. Nie spełnił swojego zadania, nie oczekiwałam, że już po pierwszym razie moja cera będzie super matowa, ale po 3 tygodniach stosowania nie zauważyłam żadnych pozytywnych efektów. Na tyle starczył, więc to średnia wydajność. Stosowałam go na wiosnę, ale odnoszę wrażenie, że latem nie sprawdziłby się kompletnie, na zimę to za słabe nawilżenie. Czasami mnie zapychał.
    Zalety:
    • estetyczne opakowanie
    • ładny zapach
    Wady:
    • nie matowi
    • słabo nawilża
    • średnio wydajny
    • potrafił zapchać
    malwi73
    6 czerwca 2016 o 17:03
    Nie na lato.
    Krem kupiłam na allegro za niewielka kwotę. Opakowanie fantastyczne, higieniczne, żadne bakterie nam się nie dostają do kremu, nie wydłubujemy go palcem. Pompka idzie od dołu wiec widac ile jeszcze kremu zostało. Zapach bardzo przyjemny, lekko jaśminowy. Konsystencja lekka,w miarę szybko się wchłania. Stosowałam krem w końcu zimy i był za mało nawilzający. Wiosną był ok, a kiedy było już ciepło to okazał się nie matowić mojej skóry a wręcz nieestetycznie świecić się od razu po nałozeniu i zostawiać lepka warstwę. Więc zużywam go na noc, bo nie lubię wyrzucać. Nie powróce do niego.