Maseczki klasyczne

Dermika BB Bright Beauty, Upiększająca maseczka BB `Pełnia blasku`

DERMIKA Maseczka Piękności Upiększająca maseczka BB Pełnia Blasku 3x2ml

• 3 marca 2021 o 16:50
    Co to jest?
    Przede wszystkim nie do końca rozumiem, dlaczego ten produkt jest określany jako maseczka do twarzy, skoro to bardziej krem BB. No ale mniejsza z tym, zwał jak zwał... Tylko że ten produkt nie spełnia funkcji ani maski, ani kremu BB. Produkt ma cielisty kolor. Mimo że mam dość jasną karnację, ten był dla mnie odrobinę za jasny. Posiada konsystencję podobną do zwykłego podkładu do twarzy, przypominającą lekki krem. Nie spływa. Posiada delikatny, słabo wyczuwalny, ale dość przyjemny zapach. W dodatku zawiera filtr SPF 15, co zdecydowanie jest na plus. Produkt bardzo przyjemnie nawilża cerę, likwidując uczucie ściągnięcia. I gdyby się sprawdzał, to ze względu na to nawilżenie, wykupiłabym cały karton z tym kosmetykiem. Podczas próby nałożenia produktu na twarz, dziwnie się ślizga, utrudniając to zadanie. Pomimo nałożenia niewielkiej ilości, nie wchłania się w ogóle. Nawet po odczekaniu pewnego czasu, nic się nie zmieniło - widać, że coś "siedzi" na skórze. Oj, dziwny jest to produkt.
    Zalety:
    • filtr SPF 15,
    • dobrze nawilża.
    Wady:
    • nie wchłania się,
    • wygląda nienaturalnie,
    • ślizga się po skórze, utrudniając aplikację.
    Drogeria Super-Pharm
  • 7 lipca 2020 o 7:53
    Moja skóra bardzo lubi
    Dla mnie to nie maseczka a rozświetlająca baza pod makijaż. Dobrze się wchłania, delikatnie rozświetla skórę i wyrównuje koloryt dzięki pigmentowi który w sobie ma. Blask jak daje delikatnie przebija przez podkład, dzięki temu skóra wygląda naturalniej. Nie roluje się, nie zapycha, nie podrażnia i współgra z każdym podkładem jaki mam. Nie należy przesadzić z ilością, może wtedy zostawiać "mazy". Wydajna, mała saszetka wystarcza na 3-4 aplikacje. Nie jest droga, dostępna w każdej drogerii, sprawdzi się na wyjazdy, używam od wielu lat na co dzień i od święta, polecam.
    Zalety:
    • Rozświetla
    • Wyrównuje kolor skóry
    • Dobrze się wchłania
    • Nie roluje się
    • Dodaje delikatnego blasku w makijażu twarzy
  • 10 października 2018 o 11:46
    super rozświetlacz - krem bb
    Produkt doskonale sprawdza się jako podkład - Nałożony na krem w ilości takiej, jak zwykle nakładamy podkład, wygląda mega naturalnie. Pięknie rozświetla, w celu ukrycia niedoskonałości punktowo stosuję korektor i jest super. Jedna saszetka starcza na co najmniej cztery/pięć aplikacji, a mamy trzy saszetki. Kupiłam za 4zł i są to bardzo dobrze wydane 4 zł. Jako maska nie stosowałam:-)
    Zalety:
    • świetny, rozświetlacz BB
    • nie podkreśla niedoskonałości (troszkę je tuszuje)
    • nie podkreśla rozszerzonych porów, nie zbiera się w załamaniach skóry
    • niska cena
    Wady:
    • Myląca nazwa.
    peszy
    22 grudnia 2017 o 14:16
    Bardzo fajny produkt
    Mimo średnich ocen, ja uważam, że to ciekawy produkt, choć zupełnie nie rozumiem dlaczego został nazwany maseczką. Dla mnie to po prostu krem BB, ewentualnie baza rozświetlająca (nie testowałam jej w ten sposób, więc to tylko luźne przypuszczenie). Być może maseczka nie pasuje kolorystycznie do każdej karnacji i tu tkwi problem, ale u mnie dała efekt zdrowej, pięknie rozświetlonej skóry. Na początku efekt rozświetlenia faktycznie jest dość mocny, ale za chwilę już jak się wchłonie, maleje. Fajna sprawa na wyjazd, na wszelki wypadek, na czarną godzinę. Oczywiście jak w przypadku wszystkich maseczkę, ilość produktu w saszetce jest dużo za duża. Tutaj mamy 2 saszetki, a moim zdaniem jedna wystarczyłaby spokojnie na 3 aplikacje. Mimo, że koszt nie jest duży, to nie lubię marnowania produktów.
    Zalety:
    • rozświetlenie
    • efekt zdrowej skóry
    Wady:
    • w saszetce jest za dużo produkty który się marnuje
    mpaulk
    19 grudnia 2016 o 17:03
    Mimo wszystko bubel. Nie warto
    Niby wydałam 4 złote, ale mam wrażenie, że wyrzuciłam pieniądze. Maseczki w seszetkach kupuję często, i choć nie zawsze jestem zachwycona jakością, to rzadko się czuję tak zawiedziona jak tą maseczką. Choć nie wiem, czy ten produkt w ogóle można nazwać maseczką, to jest rozświetlacz, i to z gatunku mocno średnich. U mnie zupełnie się nie sprawdziła. Na mojej cerze zostawia nieprzyjemnie wyglądający film. Nawet aplikacja cienkiej warstewki nie pomaga - twarz wygląda jakby był na niej tłusto wyglądający metaliczny filtr. Jakbym hojnie posmarowała się jakimś przeciętnym rozświetlaczem Brrrr. Być może to kwestia koloru skóry? Ale to nie koniec wad produktu - podkreśla suche skórki, nawet te, których nie ma. Siedzi na skórze, zupełnie się z nią nie stapia, roluje z innymi kosmetykami. Koszmar. Próbowałam sposobu innej recenzentki - używałam jako rozświetlacz do ciała. Nadal nie daje rady - nie mówiąc, że cenowo to się zupełnie nie opłaca - 6 ml tego produktu to ok. 4-5 zł, porządne balsamy rozświetlające do ciała można znaleźć za ok. 20-30 za 150-200 ml. Zdecydowanie nie warto.