Mleczka do demakijażu

Clarins Lait Démaquillant Velours Herbes des Alpes [Cleansing Milk with Alpine Herbs] Mleczko do demakijażu

Clarins Cleansing Milk With Alpine Herbs mleczko do demakijazu 200ml

Durbuy
    2 czerwca 2016 o 21:45
    Wrażenia z użytkowania.
    Mleczko ładnie i delikatnie pachnie, jest także wydajne. Przy demakijażu dobrze sobie radzi z delikatnym makijażem. Mleczko ma gęstą konsystencję. Po nałożeniu nadaje twarzy świeży, świetlisty wygląd. Ja jednak mam tłustą cerę ze skłonnością do trądziku i jego konsystencja oraz efekt świetlistlistości powoduję, że stosując mleczko wieczorem, rano moja skóra jest świetlista wręcz tłusta szczególnie na czole.
    W strefie wolnocłowej
    Odonate
    18 kwietnia 2016 o 13:05
    Strata pieniędzy
    Kupiłam w Douglasie, za radą pani ekspedientki-konsultantki. Mam wrażliwą cerę, skorą do podrażnień. Pani zapewniała, że mleczko jest właśnie do takiej cery przeznaczone i sprawdzi się bardzo dobrze. Lubię pierwszą fazę wieczornego oczyszczania wykonać właśnie mleczkiem, więc liczyłam na dobrą współpracę z produktem. Mleczko ma ładny zapach, przyjemną konsystencję, makijaż zmywa mniej więcej tak, jak inne mleczka bez parafiny. Najpierw rozpuszczam nieco tusz wodą, a jak się rozpuści zmywam wszystko mleczkiem. Dzięki temu zużywam nieco mniej produktu, a demakijaż idzie szybciej. I niby wszystko fajnie, tyle że... szczypie. Mleczko w zależności od dnia czasem powoduje lekkie szczypanie skóry, a innym razem jest to żywy ogień (zwłaszcza w okolicy oczu). Męczę się z nim tylko dlatego, że wydałam na nie ok 80zł i strasznie szkoda mi tych wydanych pieniędzy. Próbowałam dać mu szansę, bo myślałam, że może moja skóra ma "złe dni" i później będzie lepiej. Ale gdzie tam! Właściwie już data przydatności po otwarciu powinna wzbudzić podejrzenia, bo to aż półtora roku (serio, producencie?). Nie polecam nikomu. Ten produkt ma stanowczo za wysoką cenę, nawet w promocji, żeby go brać w ciemno i bawić się w pielęgnacyjną ruletkę.
  • 18 marca 2014 o 13:36
    Nie dla mnie...:(
    Zakupiłam mleczko w zestawie świątecznym. Pewnie gdyby nie fakt, że cena zestawu była korzystna, nie zwróciłabym na nie uwagi. Osobiście preferuję płyny micelarne, choć zimową porą można pokusić się o mleczko, ze względu na treściwą, kremową konsystencję i właściwości nawilżające. Jestem posiadaczką cery mieszanej, wrażliwej. Cięzko mi dobrać odpowiedni krem, środek oczyszczający twarz etc. Powód? Ściąganie skóry i skłonność do wyprysków w okolicach brody. A teraz kilka plusów i minusów powyższego mleczka. + Dobrze zmywa makijaż + Nawilża + Wydajne + Ładne opakowanie - Zapach kwestia gustu. Mnie osobiście nie zachwyca. Tak o zwykły zapach taniego kremu. - Zapycha Mimo, że dobrze usuwa makijaż, nie jest to kosmetyk dla mnie. Więcej nie kupię. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 11 października 2012 o 18:21
    Nie mój typ
    Mleczko jakich wiele, nie wybija się ponad przeciętność. Stosuję zarówno do demakijażu oczu, jaki i reszty twarzy, choć tu rzadziej ze względu na uczucie lepkości i świecenie. Konsystencja gęstej śmietanki, aksamitna i lekko seledynowa... mam nadzieję, że przez dodatek ziół ;) Zapach delikatnie kremowy, z kategorii neutralnych i niedrażniących. Owszem, zmywa makijaż, ale robi to znacznie wolniej niż przeciętny płyn do demakijażu, o micelach nie wspominając. Najpierw lekko rozpuszcza, później rozmazuje. Dokładne usunięcie resztek i smug wymaga dłuższej manipulacji przy powiekach. Nieprzyjazne dla oczu, lubi przysłonić je mgiełką, załzawić i uwrażliwić. Sprawiedliwie dodam, że z cerą obchodzi się bardzo delikatnie - nie podrażnia, wspomaga walkę z suchymi skórkami (u mnie w strefie T). Niestety po samym mleczku nie czuję 100% komfortu, mam wrażenie lekkiego obklejenia i niedomycia. Piekące oczy przemywam wodą, buzię poprawiam żelem... Mleczko nie jest szczególnie wydajne. Elegancko wsiąka w wacik, więc trzeba podwoić porcję, by uzyskać odpowiedni poślizg - ważne przy oczach. Oczywiście spróbowałam też metody Clarinsa, ale nie mam wrażenia lepszego oczyszczenia i mniejszego zużycia produktu. Raczej nie polecam, chyba że głównym celem ma być pielęgnacja a nie oczyszczanie. Używam tego produktu od: 1,5 m-ca Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    elbrus
    31 sierpnia 2011 o 19:42
    Słabe
    Kupiłam, gdyż potrzebowałam mleczka, a na Wizażu naczytałam się pochlebnych opinii. Mimo że było w promocji, to i tak kosztowało dużo, bo 84 zł Żałuję tych pieniędzy jak mało kiedy! Mleczko ma specyficzny, ale przyjemny zapach, fajny kolor i przyjemną konsystencję. Jednak na tym zalety się kończą... Wady: - Opakowanie, mimo że stabilnie stoi, to jest nieporęczne, zrobione ze zbyt twardego materiału, ciężko wycisnąć produkt - Żeby zmyć z twarzy wyłącznie podkład i resztki pudru trzeba zużyć krocie produktu, co jest kosmicznie nieekonomiczne... - Szczypie w oczy i skutecznie je podrażnia (mimo zapewnień Douglasowych konsultantek) - Dodatkowych działań pielęgnacyjnych nie zauważyłam - To drogie mleczko, a biorąc pod uwagę wydajność i nieskuteczność - bardzo drogie Nie polecam! Dużo lepsze jest już zwykłe mleczko "Skóra Wrażliwa" z Garniera... Używam tego produktu od: męczyłam kilka miesięcy, a resztkę oddałam, bo już nie mogłam się nań patrzeć Ilość zużytych opakowań: prawie 1