Mleczka do demakijażu

Bielenda Vegan Muesli, Nawilżające kremowe mleczko do mycia twarzy `Owies, pszenica, mleczko kokosowe + mleczko ryżowe`

• 27 listopada 2023 o 18:36
    Komedogenny
    Ogólnie lubię markę Bielenda, ale to mleczko niestety nie przypadło ani mi, ani mojej cerze do gustu. Oczyszcza skórę bardzo słabo. O wiele lepiej robi to tonik. W trakcie stosowania tego kosmetyku miałam wrażenie, jakby po każdym użyciu pojawiały się jakieś niedoskonałości. Produkt ma tłustą konsystencję i dosłownie rozlewa się na rękach. Generalnie samo przemycie twarzy nie powoduje złego odczucia, jednak konsekwencje są spore.
    Zalety:
    • niestety brak
    • powoduje niedoskonałości
    • nie oczyszcza
    roczna
    9 listopada 2023 o 16:52
    Całkiem ok
    Mleczko całkiem dobrze radzi sobie z demakijażem, dość przyjemnie się go używa, ale zostawia taką tłustą warstwę, której potem ciężko się pozbyć. Dlatego nie do końca jestem zadowolona z tego produktu. Pięknie pachnie, nie podrażnia, jest bardzo delikatny, skład wegański, produkt nie testowany na zwierzętach, wszystko byłoby niemal idealnie, ale ta tłusta warstwa.. Nie jestem pewna czy sięgnę po ten produkt drugi raz.
    Zalety:
    • skład
    • dobrze radzi sobie z demakijażem
    • piękne opakowanie
    Wady:
    • zostawia tłustą warstwę, którą potem ciężko się pozbyć
  • 12 października 2023 o 7:39
    Bielenda potrafi robić kosmetyki :)
    Mleczka do demakijażu nie są moimi ulubieńcami ale Bielenda tak ;),chęć złagodzenia wrażliwości cery oraz jej kaprysów spowodowała że recenzowany produkt wylądował w zakupowym koszyku. Mam cerę dojrzałą,mieszaną która nie lubi się z kokosem,ponieważ ja zapycha,poza tym mam przebarwienia,nierówny koloryt,rozszerzone pory,wysoką tendencję do wysypu niedoskonałości,a także do odwodnień i przesuszeń. Makijaż wykonuję codziennie, jest to korektor,podkład,cień i tusz do oczu,kredka oraz puder utrwalający. Opakowanie mleczka przyciąga wzrok,białe estetyczne w ciekawej grafice z drewnianą wstawką, niby nic a jednak;), jak to mleczko ma formułę mleczka,jest w białym kolorze,cudnie kokosowo pachnie,jednak demakijaż za pomocą wacików idzie mu słabo,trzeba użyć sporo wspomnianych płatków.Jednak delikatnie obchodzi się z cerą,zmniejsza napięcie i przesuszenie,łagodzi podrażnienia oraz uspokaja uwrażliwioną skórę,zaczęłam mleczka używać z wodą do mycia i to był strzał w dziesiątkę! Fakt że stracił na swojej wydajności ale cera stała się miękka,mniej zaczerwieniona i ukojona,jednak przy codziennym stosowaniu mleczko zaczęło zapychać, w sumie nie powinnam się dziwić bo jest kokos w składzie a on zawsze tak się ze mną obchodzi. Czy żałuję zakupu? Absolutnie nie, bo dzięki Bielendzie poznałam kolejny kosmetyk który przywrócił komfort i nawilżenie mojej odwodnionej, przesuszonej i skłonnej do wrażliwości cerze.
    Zalety:
    • piękna grafika
    • polska marka
    • zmiękcza naskórek,nie narusza bariery hydrolipidowej,nawilża,koi,łagodzi wrażliwość,uspokaja cerę
    • niweluje uczucie ściągnięcia i swędzenia
    • nie podrażnia,nie uczula,nie uwrażliwia
    Wady:
    • przy codziennym stosowaniu zapycha, trzeba znaleźć balans ;)
    • słabo sobie radzi jako produkt samodzielny z demakijażem
    • nie nadaje się do demakijażu oczu, oczy zachodzą mgłą i rano wita nas panda
    • pozostawia tłustawy film przez co ciężej się zmywa
    Magy11
    12 czerwca 2023 o 11:04
    Mleczko nie do mycia
    Zdecydowanie po użyciu tego produktu stwierdziłam, że mleczko to jednak zdecydowanie nie jest produkt do mycia. Zaczynając od początku, produkt jest w butelce z wygodnym atomizerem i pachnie dokładnie jak poranna owsianka. Konsystencja jest typowa dla balsamu do ciała a nie do produktu do mycia twarzy i takie właściwie miałam wrażenie, że bezskutecznie próbuję umyć twarz kremem do twarzy. Mleczko nie myło mi skóry i pozostawiało uczucie pobalsamowania przez co miałam wrażenie że cały czas moja twarz wymaga umycia. O zmywaniu makijażu wgl nie mogło być mowy. Nie poleciłabym tego produktu i na pewno nie kupię go ponownie, gdyż o ile krem z serii był bardzo przyjemny to ten produkt to wielka klapa.
    Drogeria Natura
  • 28 marca 2023 o 12:20
    Tragedia
    Skusiłam się na ten produkt, ponieważ szukałam czegoś do demakijażu w formie mleczka. Mimo że jest to produkt do mycia, używałam go do demakijażu. A to nie pierwszy tego typu produkt, który tak używałam. Do tej pory zastanawiam się, co mnie podkusiło żeby go kupić. On nawet nie nadaje się do mycia, a co dopiero do demakijażu. Jest go bardzo ciężko zmyć z twarzy i zostawia tłustą, nieprzyjemną warstwę. Za każdym razem miałam wrażenie, że skóra była nieumyta a nawet była bardziej brudna niż przed zastosowaniem tego produktu. Demakijaż nim też nie był za prosty. Przez to, że nie zmywał się najlepiej i tak musiałam twarz przecierać płynem micelarnym, co w moim zdaniem mija się z celem, aby używać tego mleczka. Dla mnie jest to bubel nad buble i sama się siebie dziwię, że zużyłam go do końca.