Planeta Organica Marokański balsam do wszystkich rodzajów włosów

• 28 października 2020 o 21:02
    Nigdy się nie rozstaniemy
    Opakowanie: Butelka z pompką, dozującą idealną porcję produktu Zapach: bardzo delikatny, dla mnie prawie niewyczuwalny, szybko się ulatnia Konsystencja: jasnobrązowa, dość lejąca, potrzebna większa ilość aby nałożyć na gęste włosy Działanie: Na moich włosach przetłuszczających się u nasady i suchych na końcach sprawdza się rewelacyjnie. Pozostawia włosy doskonale nawilżone, odżywione. są mięciutkie w dotyku i bardzo błyszczące. Trzeba uważać z ilością , ponieważ może obciążać
    • opakowanie z pompką
    • działanie_ efekt mięciutkich włosów, mocno nawilżonych i elastycznych
    Wady:
    • dostępność (drogerie internetowe)
    • konsystencja i wydajność (na moich długich włosach starcza na około 3 tygodnie użytkowania, szybko się kończy)
    • Mimo minusików jedna z najlepszych odżywek jaką stosowałam i na pewno się z nią nie rozstanę
    krokuch
    25 listopada 2018 o 14:54
    bogaty
    Odżywka o świetnym składzie. Używa się jej przyjemnie, choć jest dość rzadka, a przez to mało wydajna. Fajne opakowanie z pompką ułatwia używanie produktu. Efekt na włosach bardzo fajny. Są doskonale nawilżone, miękkie i błyszczące. Balsam może jednak trochę je obciążyć, więc trzeba uważać, by nie przesadzić z ilością. Sprawdza się dobrze jako maska przed myciem. nie podrażnia skalpu.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • opakowanie z pompką
  • 7 września 2018 o 13:30
    na moje włosy niestety nie działa
    Kupiłam zachęcona dobrym, naturalnym składem. Mam długie lecz cienkie włosy, długość lekko za łokcie, z lekkim sombre, włosy ogólnie w całkiem dobrym stanie. Staram się o nie dbać kosmetykami z dobrym składem. Niestety w moim przypadku ten balsam praktycznie nie przynosi żadnych rezultatów. Nie zauważyłam praktycznie żadnego nawilżenia, odrobinę ułatwia rozczesywanie jednak niewiele. Włosy wyglądały jakbym nie użyła żadnej odżywki, były wręcz odrobinę suche na końcach (inne odżywki bez problemu radzą sobie u mnie z tym problemem). Opakowanie na plus, wygodna pompka. Nie przypadła mi do gustu natomiast konsystencja produktu, jest bardzo rzadka wręcz spływa z włosów, trudno nasycić włosy tym balsamem co sprawia również, że nie jest to produkt ekonomiczny. Trzymałam czasem 20-30 minut, niestety również otrzymałam zerowy efekt, a podobno ma wystarczyć kilka minut. Niestety nie wrócę do tego produktu ponieważ nie zauważyłam jakiegokolwiek nawilżenia, pielęgnacji czy odżywienia. Działa jak pierwsza lepsza tania odżywka z drogerii, która poza świadomością zastosowania nie daje żadnych wymiernych efektów.
  • 22 lipca 2018 o 14:13
    Nie dla mnie
    Skład dobry, dlatego kupiłam. Niestety na moich średnioporowatych włosach nie robi nic. To znaczy wygładza, nie puszy, ułatwia rozczesywanie...ale to samo dają mi tańsze odżywki, więc bez szału.
    Zalety:
    • Skład
    • Konsystencja
    Wady:
    • W moim przypadku słabe działanie
  • 12 maja 2018 o 1:34
    Najlepsza odżywka do włosów
    Mam włosy wysokoporowate, z natury szorstkie, sztywne i puszące się. Potrzebują dużej dawki humektantów i emolientów do nawilżenia oraz silikonów do wygładzenia (a źle znoszą proteiny). Ten balsam stosuję jako odżywkę niemal codziennie od kilku tygodni. Moje włosy NIGDY nie były tak miękkie! Lepiej się układają, wyglądają zdrowo i są najcudowniejsze w dotyku. Próbowałam naprawdę wielu odżywek , ale nigdy nie spotkałam się z tak silnym działaniem. Zazwyczaj nie wychodziłam z domu bez suszenia włosów po porannym myciu na okrągłej szczotce - dzięki temu mogłam zapanować nad ich układaniem się oraz je wygładzić. Teraz coraz częściej zdarza mi się pozostawiać włosy do naturalnego wyschnięcia. Kiedyś to było nie do pomyślenia, bez suszarki i szczotki miałam na głowie siano nie do opanowania. Dziś włosy po wyschnięciu są bardzo miękkie, wygładzone, prawie się nie puszą, ale dość dobrze układają. Nie jest to co prawda dokładnie taki sam efekt jak po wyciągnięciu na okrągłej szczotce, ale wystarczająco dobry, żebym mogła zrezygnować z codziennego szkodliwego suszenia. Nie tylko ponownie kupię balsam, ale wypróbuję także maskę z tej serii (obecnie mam maskę prowansalską od PO, ale jej działanie nie zadowala mnie w pełni).
    Zalety:
    • miękkość, miękkość i jeszcze raz miękkość!
    • silne wygładzenie
    • brak nadmiernego przetłuszczania się włosów