Kremy uniwersalne

SkinCeuticals A.G.E. Interrupter Mature Skin Treatment Krem przeciwzmarszczkowy do skory dojrzałej

Nati299
    12 listopada 2021 o 12:24
    Moja codzienna pielęgnacja
    Żeby ocenić jakiś produkt potrzebne jest długotrwałe użytkowanie. Dziwi mnie ocena tego kosmetyku po samych próbkach. Mam cerę z trądzikiem różowatym i 35 lat. Zmarszczki mam chyba teraz mniejsze niż 15 lat temu????. Do tego prowadzi umiejętne dopasowanie kosmetyków. Stosuję laseroterapię że względu na chorobę mojej skóry dlatego szukałam dermokosmetyków które nie zaszkodzą jej. I znalazłam. Mam Serie kosmetyków już oddawna. Serum Ferulic używam na dzień a na noc retinol 0.5. Pod oczy krem a na zakończenie ten kremik. Jest dosyć gesty ale ja lubię takie konsystencje... Używam sumiennie już nawet nie wiem od kiedy a moja skóra nigdy nie była tak cudowna... Zmarszczki?? Jakie zmarszczki!! Cena jes bardzo wysoka tak jak i pozostałych kosmetyków tej firmy ale naprawdę warto. Jak kogoś stać to brać w ciemno.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Dzialanie
    • Brak podraznień
    Wady:
  • 14 października 2021 o 14:53
    Dobry lecz za drogi
    Dobry, ale za taką cenę oczekiwałam lepszych rezultatów. Produkt w sumie taki jak z medik 8 ale niestety droższy. Jest to świetny produkt jeżeli masz problem ze zmarszczkami, rozprasowuje zmarszczki rzeczywiście nie ma z nimi problemu,a efekt jest podobny jak po zabiegach medycyny estetycznej ale tylko jeśli chodzi o tę kwestię. Natomiast w moim odczuciu daje za słaby efekt rozświetlenia i nawilżenia, skóra nie ma takiego spektakularnego blasku i wymaga używania dodatkowo kosmetyków z wit c , retinolem
    Zalety:
    • genialny na zmarszczki praktycznie likwiduje wszystkie, odmladzajacy
    Wady:
    • ma słabszy efekt rozświetlający i wymaga stosowania dodatkowych specyfików np serum
    2303
    9 stycznia 2014 o 16:07
    Efekty już po kilku dniach
    Długo zastanawiałam się nad zakupem tego cuda. Cena zabójcza. Ale przekonała mnie recenzja Aijv że zawiera aż 30% proxylane. Dla porównania nowość Loreala krem Laser x3 zawiera 3%. Do zakupu przekonała mnie też polityka Skinceuticals - podają konkretne składy a nie tylko obiecują cuda na kiju. I rzeczywiście po kilku dniach stosowania kremu widać różnicę. W tym roku skończę 40 lat wrrrrrr. Więc muszę o siebie dbać. Przez ostatnie miesiące zużyłam serum DIORA (porażka) plus wszystkie trzy stężenia Flavo-C. Piszę o tym abyście wiedziały że moja skóra jest dobrze "karmiona" . Dbam o nią jak mogę a jednak po tygodniu używania kremu widzę jego działanie. Co do samego kremu. Nigdy nie miałam kremu o tak zbitej, silikonowej konsystencji. Jest wręcz "twardy" jak go nabieram. Do słoika dołączona jest pipetko-łyżeczka którą wyciąga się krem ze słoiczka (higieniczne rozwiązanie). Krem jak dla mnie tylko na noc. Gdyż wałkuje się i to bardzo. Nie potrafię nałożyć go tak, aby tego wałkowania uniknąć. Przez ostatni tydzień poza dwoma próbami nałożenia na dzień stosuję więc tylko na noc. Od dziś będę stosować go co drugi dzień na zmianę z serum z retinolem. Krem nie należy do mocno nawilżających (nie taka zresztą jego rola). Ja nakładam na kwas hialuronowy z BU i mi taka pielęgnacja na noc wystarcza. Co widać po twarzy po tygodniu stosowania: +po 1 - twarz jest niesamowicie gładka !!!! jak pupa niemowlaczka ; nigdy nie miałam tak gładkiej cery +po 2- rano jest taka odprężona, zmarszczki mimiczne jakby lekko wyprasowane choć oczywiście nie zniknęły +po 3 - pory lekko zwężone -Minusem zaś jest rolowanie gdyż jest rekomendowany jako krem na noc i na dzień; a na dzień nie ma szans jak ktoś nakłada podkład -Cena-wiadomo Póki co jestem bardzo zadowolona i polecam. Będę aktualizować recenzję jak zmienię zdanie Edytuję> odkryłam że za rolowanie odpowiada kwas hialuronowo-peptydowy z Bu który nakładałam na dzień pod krem. Bez serum krem się nie wałkuje ale i tak stosuję go tylko na noc gdyż na dzień wolę jednak coś z filtrem.
    Ajiv
    25 lutego 2013 o 17:15
    Imponujacy
    Age Interrupter dostalam w postaci sporych próbek przy zakupach. Stosowałam zamiennie z Face Balm. Jestem zaskoczona: + świetny pod makijaz + szybko sie wchlania + wygładza taktylnie i optycznie powierzchnię skory + wchłania sie do matu + nie wzmaga przetłuszczania + nie zapycha + odmładza i poprawia stan skóry + skóra zyskuje wypoczety i zrelaksowany wygląd + duza zawartość Pro-Xylane + krotki i konkretny w skladniki aktywne sklad + cera staje sie jedrna, bardziej napieta i gestsza + zwęza pory + lekko napina cerę i sprawia wrazenie liftingu +/- może wymagać wsparcia w nawilżaniu np w postaci serum np Phyto Corrective + nie roluje sie mocno, choć stosowany pod podklad moze sie zrolowac Age Interrupter stosowałam głownie na noc. Choć kilka razy zastosowałam na dzień. Posiada konsystencje dość zwartą i tresciwą, silikonową, mimo to łatwo sie rozprowadza i szybko wchłania. Rewelacyjny pod makijaz, nie zapycha nie uczula, nei wzmaga przetłuszczania w ciagu dnia, choc moze sie nieco rolowac. Zastosowany zas na noc, sprawia ze budzimy sie z wyjatkowo młodym i wypoczetym licem. Baza emoliencyjna zaś sprawia ze swietnie niweluje rozne suche skorki, pieknie wygładza, cera wyglada naprawde bardzo dobrze. Czasami jednak mozna miec wrazenie ze słabiej nawilza, wowczas wskazany jest lekki nawilzacz, ja stosowalam go z Phyto Corrective w ramach potrzeb. W moim przypadku nie bylo koniecznosc stosowania bazy nawilzajacej stale. AGE Interrupter wygladza drobne linie, relaksuje twarz, sprawia wrazenie wypoczetej, mlodszej, lekko liftinguje i zwęza pory. Cera staje sie bardziej zbita, gęstsza i jedrna co jest zapewne wynikiem wysokiej koncentracji Pro-Xylane. Sklad (poniżej) jest imponujący- zawiera az 30 % Pro-Xylane, podczas gdy dziecko LRP Substiane zaledwie 5%. Roznica nie tylko odczuwalna w cenie ale i na twarzy. INCI: Aqua/Water, Propylene Glycol, Dimethicone, Hydroxypropyl Tetrahy--DROPyrantriol, Cyclohexasiloxane, Isohexadecane, Glycerin, Synthetic Wax, Dimethicone/Peg-10/15 Crosspolymer, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Phenosyethanol, CI 77163/Bismuth Oxychloride, Magnesium Sulfate, Salicyloyl Phytosphingosine, Acrylates Copolymer, Vaccinium Myrtillus Extract, Methylparaben, Ethylparaben, Disodium EDTA, Parfum/Fragrance, Butylphenyl Methylpropional, Coumarin Cena niestety zabojcza, ale trzeba przyznac ze krem jest dość wydajny (słoiczek moze starczyć nawet do 3 miesiecy) i stosowany z umiarem i w polaczeniu z retinaldehydem, sprawi, ze koszty się zwrócą. SkinCeuticals posiada kilka perełek, które warto znać i ten obok Phloretin CF i Retinol 0.3 jest must have po 40 dla nieinwazyjnej pielegnacji anti-age. Zdecydowanie godny polecenia. Używam tego produktu od: 1 miesiac Ilość zużytych opakowań: 2x5ml _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.