Age Interrupter dostalam w postaci sporych próbek przy zakupach. Stosowałam zamiennie z Face Balm.
Jestem zaskoczona:
+ świetny pod makijaz
+ szybko sie wchlania
+ wygładza taktylnie i optycznie powierzchnię skory
+ wchłania sie do matu
+ nie wzmaga przetłuszczania
+ nie zapycha
+ odmładza i poprawia stan skóry
+ skóra zyskuje wypoczety i zrelaksowany wygląd
+ duza zawartość Pro-Xylane
+ krotki i konkretny w skladniki aktywne sklad
+ cera staje sie jedrna, bardziej napieta i gestsza
+ zwęza pory
+ lekko napina cerę i sprawia wrazenie liftingu
+/- może wymagać wsparcia w nawilżaniu np w postaci serum np Phyto Corrective
+ nie roluje sie mocno, choć stosowany pod podklad moze sie zrolowac
Age Interrupter stosowałam głownie na noc. Choć kilka razy zastosowałam na dzień.
Posiada konsystencje dość zwartą i tresciwą, silikonową, mimo to łatwo sie rozprowadza i szybko wchłania. Rewelacyjny pod makijaz, nie zapycha nie uczula, nei wzmaga przetłuszczania w ciagu dnia, choc moze sie nieco rolowac.
Zastosowany zas na noc, sprawia ze budzimy sie z wyjatkowo młodym i wypoczetym licem. Baza emoliencyjna zaś sprawia ze swietnie niweluje rozne suche skorki, pieknie wygładza, cera wyglada naprawde bardzo dobrze. Czasami jednak mozna miec wrazenie ze słabiej nawilza, wowczas wskazany jest lekki nawilzacz, ja stosowalam go z Phyto Corrective w ramach potrzeb. W moim przypadku nie bylo koniecznosc stosowania bazy nawilzajacej stale.
AGE Interrupter wygladza drobne linie, relaksuje twarz, sprawia wrazenie wypoczetej, mlodszej, lekko liftinguje i zwęza pory. Cera staje sie bardziej zbita, gęstsza i jedrna co jest zapewne wynikiem wysokiej koncentracji Pro-Xylane.
Sklad (poniżej) jest imponujący- zawiera az 30 % Pro-Xylane, podczas gdy dziecko LRP Substiane zaledwie 5%. Roznica nie tylko odczuwalna w cenie ale i na twarzy.
INCI:
Aqua/Water, Propylene Glycol, Dimethicone, Hydroxypropyl Tetrahy--DROPyrantriol, Cyclohexasiloxane, Isohexadecane, Glycerin, Synthetic Wax, Dimethicone/Peg-10/15 Crosspolymer, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Phenosyethanol, CI 77163/Bismuth Oxychloride, Magnesium Sulfate, Salicyloyl Phytosphingosine, Acrylates Copolymer, Vaccinium Myrtillus Extract, Methylparaben, Ethylparaben, Disodium EDTA, Parfum/Fragrance, Butylphenyl Methylpropional, Coumarin
Cena niestety zabojcza, ale trzeba przyznac ze krem jest dość wydajny (słoiczek moze starczyć nawet do 3 miesiecy) i stosowany z umiarem i w polaczeniu z retinaldehydem, sprawi, ze koszty się zwrócą.
SkinCeuticals posiada kilka perełek, które warto znać i ten obok Phloretin CF i Retinol 0.3 jest must have po 40 dla nieinwazyjnej pielegnacji anti-age.
Zdecydowanie godny polecenia.
Używam tego produktu od: 1 miesiac
Ilość zużytych opakowań: 2x5ml
_____________________________________________________________
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.